Donald Byrd - Fuego (1959)

Jazz

4. Low Life (6:04)
  5. Lament (8:28)
  6. Amen (4:47)
avatar van Metalhead99
Wederom een prima Blue Note sessie van Donald Byrd, deze keer bijgestaan door Jackie McLean (alto sax), Duke Pearson (piano), Doug Watkins (bass) en Lex Humphries (bass). Het swingt weer heerlijk en luistert lekker makkelijk weg. Daarnaast is de productie uitstekend. Alle instrumenten zijn goed te horen, waardoor de kwaliteiten van de muzikanten nog beter te horen zijn. Voor de jazzliefhebbers is dit weer een mooie plaat.

avatar van AdrieMeijer
... en voor niet-jazzliefhebbers ook. Toen ik deze cd leende uit de bibliotheek, pakweg 15 jaar geleden, was ik geenszins een jazzliefhebber. Geen idee waarom ik 'm geleend heb, trouwens. Maar tjonge, dit swingt als de neten. En die melodie van 'Amen' krijg je niet meer uit je hoofd. Heerlijke cd!!!

avatar van Minneapolis
Het eerste nummer is . Het 2e nummer ook trouwens. Wat mij betreft de 2 hoogtepunten. Jammer dat het zo'n duur album is.

avatar van AdrieMeijer
Minneapolis schreef:

Ben je ook op zoek naar het album, of heb je 'm al in bezit?
Het zijn inderdaad idiote prijzen. Ik weet niet of je de LP (onbetaalbaar, zelfs op Marktplaats) of de cd zoekt, de laatste is in Nijmegen nog enigszins betaalbaar.