Eagulls - Eagulls (2014)

4. Tough Luck (4:01)
  5. Amber Veins (3:36)
  6. Possessed (3:07)
  7. Footsteps (4:09)
  8. Fester / Blister (2:38)
  9. Opaque (3:18)
  10. Soulless Youth (4:58)
DjFrankie (moderator)
Besteld ik ben hier super benieuwd naar, Nerve Endings is geweldig

avatar van VladTheImpaler
Tough Luck en Nerve Endings vind ik al geweldige tracks, zeer benieuwd naar de rest.

avatar van Linius
Klinkt lekker dit

avatar van VladTheImpaler
Oh wat is Footsteps toch een gewéldig nummer zeg! de energie in dat nummer, pfoe

avatar van JVT
JVT
Tough Luck

avatar van rolandobabel
de les die hier geleerd wordt: postpunk never dies?

avatar van starsailor
Wow, muzikaal gezien kickt dit album ass, zeg!!!
Wat mij betreft had ik er graag een betere zanger bij gehoord.
Zijn geschreeuw past uitstekend bij heel veel nummers, maar een heel album lang is erg vermoeiend.

avatar van Don Cappuccino
Deze staat inmiddels op de Luisterpaal.

DjFrankie (moderator)
Vandaag binnen gekregen via het label (in november al besteld). Dit kan een 4,5 worden, eerste luisterbeurt beurt me helemaal op in deze carnavalsdagen

avatar van Don Cappuccino
Een energieke debuutplaat die net iets te weinig dynamiek bevat om 38 minuten volledig te boeien. Dit is vooral te wijten aan de vocalen die behoorlijk vermoeiend worden na zeven tracks. Instrumentaal klinkt het erg lekker met stuwende baslijnen en schreeuwende gitaren.

DjFrankie (moderator)
Ik kan die vocalen wel hebben en man wat een energie straalt hier vanaf, blijft voorlopig in mijn cd-speler zitten. Lente plaat met al die energie

Ja ik

avatar van arcade monkeys
Ik vind vooral Tough Luck eruit springen. Wat een nummer

avatar van Lukas
Ligt nu op, heerlijk plaatje hoor. Vooral ook door de stem van zanger doet me dit sterk aan de eerste jaren van The Cure, maar dan met een flinke scheut noiserock.

avatar van Germ
Germ (crew)
Plaatje staat nu op, maar alleen al om de schitterende hoes het aankopen waard lijkt me!

avatar van samslam
Prachtige hoes, inderdaad.

Het moet geleden zijn van A place to bury strangers dat ik nog eens zo enthousiast ben geweest bij een nieuwe cd.

The Cure, ook de jonge versie, hoor ik er niet zo hard in door. Ik hoor hier en daar wel The Horrors en Killing Joke. Ook geen kwade referenties.

avatar van WoNa
Dit is een hele fijne plaat. Vreemd genoeg klinkt het ongeveer zoals bands in 1979 en 1980, waardoor ik een ruim tien jaar lange vakantie van nieuwe muziek nam. Eagulls weet die sfeer echter te koppelen aan melodische authenticiteit en Oasis branie. Samen zorgt dat voor een muziek en sfeer die moeilijk te verslaan is.

Het hele verhaal vind je op het blog van WoNo Magazine.

avatar van linxde1

Ja, Ik!

avatar van Premonition
Energieke rock, postpunk is het niet imo. Het lijkt meer op de powerpop van de eerste plaat van The Cure. Weet me een hele plaat niet te boeien, in een pub met een pint in de hand lijkt mij beter te bevallen (vermoed ik).

avatar van jougernaut
Iemand anders die Footsteps ook zo geweldig vind?

Ja, ja en nog eens ja. Dat nummer kun je oneindig luisteren. Possessed overigens ook. Dat valse gitaarlijntje vind ik echt geweldig…

…Eigenlijk zijn de nummers stuk voor stuk echt heel goed.

avatar van eightynine
Hoe kon ik verlagen.

buizen
Zit 't net even voor de allereerste keer te beluisteren. Had er nog nooit van gehoord. Klinkt niet verkeerd hoor. Soms The Cure-achtig, dan weer veel ruiger. Dus dit is 'post punk'?

avatar van Germ
Germ (crew)
Ach, postpunk vind ik zo'n loze term. Ik zou dit gewoon punk noemen met een flinke scheut new wave. The Cure on speed, zoiets.

DjFrankie (moderator)
Voor de liefhebbers van deze, check ook Lower - Seek Warmer Climes (2014)

avatar van Linius
Het eerste nieuwe nummer van de volgende plaat is ook wel weer smullen hoor. Nog meer richting The Cure. Toch wel regelmatig even op repeat aan.

EAGULLS // LEMONTREES - YouTube

avatar van Manfield
Tough Luck is gaaf! Ik ga dit album zeker snel beluisteren.