Cool Calm Pete - Lost (2005)

Label: Embedded

1. Intro (2:29)
  2. Lost (4:13)
  3. The List (3:27)
  4. Cloudy (3:14)
  5. WindSprints (4:11)
  6. Cool Calm Science (3:47)
  7. F#$%@#$%ck Yoooouuuu (4:21)

met Thirstin' Howl III en Lathia Black

8. Two A.M. (3:05)
  9. New Jack Biddie (3:38)

met Jaymanila en Jungle Mike

10. Tune In (3:36)
  11. Lost Interlude (1:59)
  12. Dinner and a Movie (5:29)
  13. Brush P.S.A. (2:39)

met Jungle Mike

14. Wishes and Luck (2:59)
  15. Wait * (3:02)
  16. Lost [Blockhead Remix] * (3:35)
  17. Black Friday * (3:49)

met RJD2

avatar van Chrisseh
Wat mij betreft verdient deze artiest ook wel een berichtje. Cool Calm Pete is een van de twee MC's van de NY'se hip-hop groep Babbletron, en dit is zijn solo debuut. Hij heeft alles zelf geproduceerd. Deze CD is origineel in Amerika uitgegeven onder het label Embedded, nu zit ie bij Def Jux. En aangezien ik Def Jux een erg goede label is, ben ik daar wel blij mee (alhoewel Embedded ook goede releases heeft, maar erg onbekend is). Ik hoop alleen niet dat hij op z'n tweede CD ook een Def Jux 'sound' krijgt... want dat past echt niet bij hem.

Zijn flow is... ongelofelijk laid-back. Heel chill en relax, wat erg lekker bij de aparte, maar mooi inelkaar geflanste producties past. Je mag 't al door de cover geraden hebben, maar deze man heeft het zoals velen gelukkig niet over grillz, chains en riches. Hij heeft leuke, grappige lines en heeft gewoon een 'slim' hip-hop album gemaakt.

Erg leuk gewoon allemaal. Ik raad dit album dan ook zeker aan.

avatar van waxs
Chrisseh schreef:
Zijn flow is... ongelofelijk laid-back.

Soms krijg ik er een beetje een Aesop Rock gevoel bij. Zijn nieuwe album zal ook wel op Def Jux worden uitgebracht, omdat hij begin dit jaar ook op de Definitive Swim compilatie verscheen.

avatar van Chrisseh
Ik ben nooit echt goed met Aesop Rock begonnen, omdat ik zijn stem erg moeilijk te verdragen vind. Zal het ooit nog wel eens proberen.
Het gekke is dat hij volgens mij ook nog steeds bij Embedded gesignd is (?).
Aan de ene kant ben ik blij dat hij nu bij Def Jux is; hij verdiend meer aandacht en Def Jux is een van m'n favoriete labels met goede releases, aan de andere kant is de (algemene) Def Jux sound erg anders dan bijv. op Lost.
Hoe dan ook, ik heb iig wel zin in z'n nieuwe album (dat als 't goed is rond de herfst uitkomt).

Ik was eerst niet zo weg van Black Friday, maar dat blijkt nu wel een groeiertje, vind 'm nu erg goed (én draai 'm best vaak op Youtube ).

avatar van waxs
Valt best mee, misschien dat de bekendere gezichten van het label nogal eens wat extremere Hip-Hop vorm aannemen dan Calm Pete, vind Pete wel bij Def Jux passen.

Gekkenhuis
Wat klinkt dit ongelooflijk lekker. Nog even wat vaker beluisteren.

Gekkenhuis
Wat een schitterende plaat. Na een intro, die ook zo kan doorgaan voor een skit op een album van DOOM, begint het album ijzersterk met een goede productie en een inderdaad laidback flowende Pete. De laidback (rustige) sfeer zet zich voort totdat New Jack Biddie komt wat, ironisch genoeg, één van de beste hip-hop bangers is die ik ooit heb gehoord: wat een bass…De tracks daarna zijn ook zeer aangenaam met Dinner and a Movie als leuke storytelling (they say patience is a virtue, than virtue must mean: I won’t fuck you ). Ook de Lost Remix vind ik ijzersterk, wellicht ook wel beter dan de normale versie van Lost, want Blockhead levert een sterke productie af.

Het album heeft lekker veel rustige en goede beats die in combinatie met de rap van CCP het album bijna perfect maken.

4.5*

Gekkenhuis schreef:

Als je dat 't beste lied vond, zeker eens Babbletron - Mechanical Royalty luisteren (waar CCP ook in zit), want juist dat lied is geproduceerd door DJ Pre (de DJ van Babbletron).

Ikzelf vind de originele versie van Lost lekkerder, waarschijnlijk omdat ik die meer gewend ben.

Leuk dat dit album wat meer reacties krijgt.

Ik ga erachteraan!

avatar van Korhymes
Ik had bij het topic Maak Kennis Met Rap En Beoordeel het nummer Black Friday gehoord en vond dit een erg lekker nummer. En het feit dat hij van afkomst Koreaans was wekte ook mijn nieuwsgierigheid naar hem.
Ik ben wat meer gaan onderzoeken naar deze artiest en kwam zo bij dit dope album terecht, Lost. Na mijn eerste luisterbeurt vond ik het wel een oké album, ik luisterde maar half naar de teksten en was vooral met andere dingen bezig. Maar daarna heb ik weer een paar keer goed geluistert en beviel het me een stuk meer. Pete heeft een goed verstaanbarige rustig stem en een relaxte flow. De teksten zijn ook erg sterk. Sommige beats hierop zijn echt nice en gaan lekker samen met zijn stem. Vooral de beats met violin strings zijn goed gelukt, het heeft een lekker dromerig sfeertje. Ik geef het nu een 4 maar het kan nog rijzen

avatar van Korhymes
Damn, dit is zéker een groeiertje. Ik zit eraan te denken hem in mn top 10 te gooien, wat een sfeertje heeft dit album toch. Interessante, verfrissende beats met een kalme heerlijke stem erover die intelligente, pessimistische maar toch vol met humor zittende teksten spitt. Verwacht niet dat dit album je meteen pakt, het duurt zeker wel even voordat je volkomen gepakt wordt door dit album. Hoewel Cool Calm Pete Lost is kan ik me volkomen vinden in zijn tracks.

Weet iemand wanneer zijn nieuwe album uitkomt?

avatar van Chrisseh
In d lente (als het goed is), genaamd Leonard Z. Ik kijk er al een tijd naar uit.

En ik kan me volledig vinden in je mening. Ik hem hem dan ook al een tijdje in m'n top10 .

avatar van jelmer19
ik ga hem binnenkort ook maar eens beluisteren!!!

Moet je zeker doen

Hmmm, lente. Ik vermaak me nu nog maar met zijn myspace tracks dan =/

avatar van Chrisseh
Als je iets anders dan z'n MySpace tracks wil luisteren tijdens het wachten, raad ik je ook Babbletron (CCP's crew), Junk Science (vrienden/bekenden) en in mindere mate Iller Than Theirs aan.

Onder het mom van 'het is nooit verkeerd vette artiesten te promoten'

avatar van jelmer19
OK hierdan wat ik van deze cd vind !!

kheb em nu 2 dagen achter elkaar non-stop gedraaid en ik vind het redeijk. De cd begint goed met de nummers ''Lost'' , ''The List'' en ''Cloudy''. Hierna vind ik dat het niveau wel wat naar beneden gaat tot je aankomt bij het nummer ''Tune In'' dat goed klinkt! , zelfde geld voor ''Dinner And A Movie'' en ''Wishes and Luck''

De rest van het album vind ik een beetje tegenvallen en sommige nummers vind ik zelfs een beetje irritant om te horen..

Coole Kalme Peter heeft een paar goeie tot hele goeie nummertjes weten neer te zetten op deze cd maar ik vind het jammer dat met andere nummers het niveau wat naar beneden wordt getrokken

Ik zit tussen de 3.0* en 3,5* in, ik denk dat ik morgen me beslissing maak en even ga stemmen

avatar van hiphopmaster
Cool Calm Pete rapt af en toe zo kalm dat het soms sloom overkomt. Als rapper weet hij me dan ook niet echt te boeien. In het begin van de cd (Lost, The List en Cloudy) komt zijn stijl nog wel tot zijn recht. De muzikale ondersteuning is dan ook heerlijk.
Wind Sprints (oldschool-track) en Cool Calm Science zijn redelijke tracks. Daarna volgt het irritante Fuck You. Thirstin Howl is erg ruk op die track!
2AM is muzikaal gezien/gehoord een lekkere track ondersteund door een uitgerekte strijker, maar hier begint de manier van rappen wel vervelend te worden. New Jack Biddle knalt er aardig met die stevige beat, alleen gebeurt er te weinig om een heel nummer interessant te blijven.
Daarna staan er eigenlijk alleen nog maar nummers op die ik wel aardig vind (muv Brush P.S.A., wat een ruknummer zeg).
Gelukkig krijg CCP op het eind nog wat hulp van Blockhead en RJD2. Zo wordt de cd nog heel waardig afgesloten.

Ik hou het op een hele krappe voldoende! 3*

avatar van Korhymes
Blijven luisteren mensen, dit is typisch een groeiertje

avatar van GarnalenPeller
leuk album! Cool Calm Pete heeft een unieke flow die ik zeker dig.
Alleen jammer dat het op een gegeven moment the Calm word...

Track 2, 3 en 4 zijn wereldtracks. Echt geweldige beats en leuke teksten. Vooral die overdone hypnotiserende flow op Lost is hard gedaan. vanaf track 5 t/m New Jack Biddie(!) word het iets minder maar nog steeds heel vet. Maar bij Tune In kakt het wel een beetje in en word het naar mijn smaak iets te saai.
Het zit bij mij ergens tussen de 3.5 en 4 in, ik geef het 4* (Die eerste 3 tracks )

avatar van Rhythm & Poetry
Zoals te verwachten met de artiestennaam is dit een ongelofelijk chill album. Laid-back tracks volgen elkaar in rap tempo op. Het begin (net als wat GarnalenPeller zegt) is erg sterk, daarna zakt het wat in en wordt het bij tijd en wijlen wat saai. Een interessante gastartiest hier en daar had daar wellicht verandering in aan kunnen brengen. Heb nu toch het idee dat er meer in had gezeten. Anyway, ik blijf deze mc wel volgen. Dit werk is op zijn minst interessant te noemen. 3,5*

avatar van Jacktherapper
perfect album. lekker rustige raps, heerlijke beats (sommige doen me een beetje denken aan Stoupe), en een goede samenhang tussen de tracks.

Relax
Ik vind hem niet zo.. ik denk dat het komt door de beats en het gelul de heletijd van die skits.

Gelul van die skits?

avatar van Osiris Apis
Ja, wat een gelul.

Relax
Ja die skits duren lang en die beats kunnen mijn oren ook goed pijn geven.

Het is iets persoonlijks... ik voel deze shiz niet.

avatar van GarnalenPeller
Er zit geen één skit op.

Relax
Intro's van nummers en afsluitingen.. dat noem ik gewoon een skit.

Film stukjes die praten etc.

gegroeit naar 4.5

avatar van J.C.
Een erg leuk album met een paar hoogtepunten(Wishes And Luck, Two A.M. en Lost) en een boel middelmatige tracks. Ik vind Cool Calm Pete vooral als producer indruk maken.

3.5*

Lost Interlude