Dark Angel - We Have Arrived (1985)

Label: Metal Storm

1. We Have Arrived (4:07)
  2. Merciless Death (4:28)
  3. Falling from the Sky (4:23)
  4. Welcome to the Slaughter House (5:23)
  5. No Tomorrow (6:31)
  6. Hell's on Its Knees (4:14)
  7. Vendetta (4:26)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Pas op, Darkness Descends is een icoon in de thrashwereld en een plaat die Reign In Blood van Slayer het vuur aan de schenen kan leggen. Zonder deze We Have Arrived kon de tweede niet komen, klinkt logisch, niet? Het rammelt aan alle kanten maar ik vind het nog altijd zo authentiek en dat mis ik een beetje bij de hedendaagse thrashers. Lap, nostalgia strikes again. Ik kan er ook niet aan doen, als ik een plaat zoals deze hoor, krijg ik zin om de opwarming van de aarde en alle andere wereldproblemen op te lossen. Nochtans ben ik eerder een stil, gezapig mens - believe it or not - maar deze plaat heeft en geeft energie! De opvolger is een verslinderaar, dit is een heel pittig voorgerecht. Hell On It's Knees is de slachter van dienst. Niettegenstaande de voornoemde nadelen een verborgen pareltje. Nog maar elf stemmen tot op vandaag, je zou hem haast nomineren voor de Topic aller Topics, Het Metal Album van de Week . En daar vliegt die volumeknop weer!

avatar van namsaap
Wat is het lang geleden dat ik dit album heb gehoord. Ik had het vroeger gekopieerd op een cassette, maar die cassette is zo'n 20 jaar geleden samen met de rest op een vuilstort beland.

Vandaag de Franse persing op de kop getikt. Nou ja, op de kop getikt...... maar wat is het de moeite waard! Dit is zeker nog niet het Dark Angel zoals het zich op navolgende albums zou manifesteren. Voor het debuut hebben ze vooral goed naar Show No Mercy en - in mindere mate - Kill 'em All geluisterd. De productie valt me nog best mee. In mijn herinnering was het een stuk dramatischer. Merciless Death is het prijsnummer, al is de uitvoering op Darkness Descends nog een tikkie beter.