Ostrogoth - Ecstasy and Danger (1984)

Belgiƫ
Label: Mausoleum

1. Queen of Desire (8:00)
  2. Ecstasy and Danger (3:52)
  3. A Bitch Again (3:50)
  4. Stormbringer (4:33)
  5. Full Moon's Eyes * (3:47)
  6. Scream Out (4:41)
  7. Lords of Thunder (3:29)
  8. The New Generation (5:41)
  9. Do It Right (4:20)
  10. Paris by Night * (5:40)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
In 1983 bracht het Belgische Ostrogoth uit Gent de EP Full Moon Eyes uit, een hebbedingetje geworden ondertussen. In 1984 kwam dan dit debuut uit met volgende line-up: Marc De Brauwer (zang), Mario Pauwels (drums), Hans van de Kerckhove (gitaar), Rudy Vercruysse (gitaar) en Marnix van de Kauter (bass).
Zoals reeds qezegd is dit één van de betere Belgische metalalbums, want deze mannen hadden talent zat: strak, melodieus en uitstekend ingespeeld met lekker lange solo’s en twinsolo’s. Absoluut hoogtepunt is opener Queen of Desire, openend met een gitaarsolo is dit bijna 8 minuten puur genot. Stormbringer is blijkbaar live opgenomen, of mij lijkt het toch zo: raar om op een studioalbum tussen de andere nummers een livenummer te plaatsen. Ander hoogtepunt is Scream Out. Het instrumentale nummer Lords of Thunder is ook heel mooi gedaan. Misser vind ik The New Generation (die chorus werkt op mijn zenuwen).
Het geluid van deze plaat ademt bijna identiek sfeer als The Warning van Queensrÿche of Sad Wings of Destiny van Judas Priest, klinkt dit logisch? 100% origineel is het niet, men heeft goed geluisterd naar Judas Priest en Iron Maiden, maar wie niet in die tijd. Jammer genoeg was al hun kruit nadien verschoten, ook al omdat de zanger zijn biezen pakte / moest pakken maar ik ben trotse bezitter van deze plaat.