The Pharcyde - Labcabincalifornia (1995)

Label: Delicious Vinyl

1. Bullshit (4:12)
  2. Pharcyde (4:19)
  3. Groupie Therapy (5:12)
  4. Runnin' (4:56)
  5. She Said (5:15)
  6. Splattitorium (2:58)
  7. Somethin' That Means Somethin' (3:30)
  8. All Live (0:50)
  9. Drop (5:36)
  10. Hey You (3:54)
  11. Y? (5:04)
  12. It's All Good! (0:41)
  13. Moment in Time (2:44)
  14. The Hustle (5:34)

met Big Boy & Schmooche Cat

15. Little D (1:31)
  16. Devil Music (4:12)
  17. The E.N.D. (4:40)
  18. Emerald Butterfly * (4:37)
  19. Just Don't Matter * (5:55)
avatar van Timo710
Ik zag hem ook, idd leuke clip, hij werd gedraaid omdat de presentator het een dope nummer vond, wel nep weer hoor, TMF pure en dan door die ene gozer van de dagrand gepresenteerd....

avatar van Biemo
Ha, die goeie ouwe jaren negentig! Toen de zonnige beats van The Pharcyde nog door ether schalden, hiphop-clips nog gewoon low-budget werden geschoten onder de brug van de metro, opschepperij nog iets was waar je van opkeek, de synthesizer de samples nog niet had vervangen.

Dit album is er weer zo een. Schudden met je hoofd en genieten.

Biemo schreef:
Ha, die goeie ouwe jarem negentig! Toen de zonnige beats van The Pharcyde nog door ether schalden, hiphop-clips nog gewoon low-budget werden geschoten onder de brug van de metro, opschepperij nog iets was waar je van opkeek, de synthesizer de samples nog niet had vervangen.

Dit album is er weer zo een. Schudden met je hoofd en genieten.

avatar van Psycholamp
Vreselijk goed album met lekkere nummers. Relaxed en goed. Bijna perfect.

stephan73 schreef:
Aaargh.. Ik heb dit ooit met me domme kop weggedaan (samen met de Souls Of Mischief), omdat ik niet echt een hiphop liefhebber ben.. Dom dom dom.. Ga hier (en naar andere cds in deze funky stijl) maar weer eens achteraan!
ik ben er ook zo een,en ik ben nog een liefhebber ook dus dubbel stom!dit moet eigenlijk een les zijn DOE NOOIT CD S WEG!! je krijgt er bijna niks voor (alleen maar spijt van).

avatar van Kill_illuminati
Is er ook een versie van dit album met She said (amsterdam version) erop?

avatar van FunkyMonk
Niet dat ik weet, nee. Sublieme remix van J Dilla wel, en overtreft zeker de originele versie imo.

Kill_illuminati schreef:
Is er ook een versie van dit album met She said (amsterdam version) erop?

Die heb ik wel op de DVD van hen met al hun clips met als een van de extra's de clip waar ze in een bootje door de Amsterdamse grachten varen en langs de wallen lopen en zo.

ewalk schreef:

De clip ken ik Maar waar kan ik zo'n DVD vandaan halen, of zit ie al bij dit album inbegrepen?

Op Allmusic.com, ("Ik snap hun beoordelingen en recensies echt niet") is dit een nogal ondergewaardeerd album.

avatar van ewalk
nee, had hem volgens mij via internet besteld. Er zitten ook nog 2 solo nummers van Fatlip op.

avatar van Niek
Toch niet sterk genoeg voor een 4,5. Album kakt gewoon wat in op het eind. Prima, om meer 'chille' hiphop te maken, maar ik vind The Pharcyde daar gewoon minder voor geschikt. Hoewel ik het vaker liever niet heb, hoor ik The Pharcyde graag lekker bleren en dan over een dikke ruwe productie lekker flowen. Hier is het allemaal wat subtieler. Normaliter juich ik dat dus toe. In geval van The Pharcyde niet. Bizarre Ride blijft ik heel duidelijk een stuk beter vinden. Desalnietemin is deze natuurlijk ook top.

Ik ben op deze plaat nog niet verder gekomen dan een oneindige repeat van Drop. Dat nummer is me toch even geniaal he

avatar van Shelter
Ik denk dat je ook blijft haken bij Runnin

Shelter schreef:
Ik denk dat je ook blijft haken bij Runnin

Wat is dat nummer toch zalig, ga er spontaan gewoon van meezingen.

Haha thnx Shelter, ben nu bij de 5e keer Runnin.... inderdaad een lekker nummer. Misschien dat ik zo nog eens het hele album te horen krijg

avatar van Timo710
De beat van Bullshit is ook ooit gebruikt door 5 Elementz (proof, thyme en mudd) op het nummer : Rockshows, van the album that time forgot. Zeker een album wat je gaat diggen als je dit album dope vind.

avatar van FlyLo
G-E-W-E-L-D-I-G album. Héérlijke flow van iedereen, relaxte beats..

5* en een plaats in m'n top 10

avatar van Eardrum
weet niet waarom ik deze nog niet heb geluisterd, bizarre ride II the pharcyde vond ik al sick. deze moet ook maar snel komen!

avatar van Niek
Deze lijkt niet bepaald op Bizarre Ride. Het is goed te horen dat er drie jaar tussen die twee platen inzat. Zelf vind ik het rappend minder hier, maar productioneel weer geniaal. Check yo self .

avatar van Eardrum
I will, als ik morgen terugkom van vakantie ik moet nog zoooveeel luisteren..

avatar van Timo710
Damn, er staat gewoon geen enkele slechte beat op dit album, dat kan je niet maken man

The Pharcyde zet een heel dik album neer met labcabincalifornia, ze laten zien een eigen stijl te bezitten, en de originaliteit druipt van het album af.

Een must voor de beatheads dus!

Rene1979
Dit is gewoon een onmenselijk geniaal golden era album!

avatar van Korhymes

Runnin

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
J.M. schreef:
Ik zag Drop vandaag gewoon op TMF. Niet verwacht dat ze dat nummer draaiden. Erg leuke clip ook.

Sja, Spike Jonze he

avatar van Timmie
Zeer goed album. elke track is dope.

avatar van alexander-r
Mijn favoriete plaat allertijden, heerlijke album dat van begin tot het einde alles goed doet!
Vooral de nummers Runnin', Devil Music en Moment in Time springen eruit vind ik

avatar van MAS
MAS
Erg vet album van The Pharcyde. Het klinkt alleen iets minder "spontaan" dan zijn voorganger vandaar maar een 4.