menu

Blood Red Shoes - Blood Red Shoes (2014)

mijn stem
3,55 (66)
66 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Jazz Life

 1. Welcome Home (1:51)
 2. Everything All at Once (2:39)
 3. An Animal (3:03)
 4. Grey Smoke (3:25)
 5. Far Away (3:22)
 6. The Perfect Mess (3:30)
 7. Behind a Wall (3:18)
 8. Stranger (4:00)
 9. Speech Coma (2:30)
 10. Don't Get Caught (3:49)
 11. Cigarettes in the Dark (3:29)
 12. Tightwire (2:46)
 13. It's Getting Boring by the Sea [Live] * (2:52)
 14. Don't Ask [Live] * (3:05)
 15. Heartsink [Live] * (3:43)
 16. Say Something, Say Anything [Live] * (3:24)
 17. Lost Kids [Live] * (3:34)
 18. Light It Up [Live] * (3:55)
 19. This Is Not for You [Live] * (4:15)
 20. Cold [Live] * (3:44)
 21. It Is Happening Again [Live] * (3:31)
 22. You Bring Me Down [Live] * (3:49)
 23. In Time to Voices [Live] * (3:42)
 24. Colours Fade [Live] * (6:22)
 25. I Wish I Was Someone Better [Live] * (3:56)
 26. Je Me Perds [Live] * (3:52)
toon 14 bonustracks
totale tijdsduur: 37:42 (1:31:26)
zoeken in:
avatar van Rvdz
4,5
. Ik hoop dat ze naar Best Kept Secret komen.

avatar van Metalhead99
Zowel benieuwd naar het album als de live bonus disc. Ik heb ze één keer live meegemaakt en dat was me toch eens geweldig! Wat een krachtige performance hebben deze twee!

Ben benieuwd wat dit gaat worden, begin ze toch een beetje saai te vinden. Live is ook meer van hetzelfde, maar misschien iets te vaak gezien.

avatar van gukker
4,0
Vorige album vond ik hun beste tot nu toe. De twee nummers die inmiddels al uit zijn van dit album klinken echter als hun eerste album en dat vind ik toch wel jammer. Het klinkt zeker erg lekker allemaal, maar we hebben deze sound al eens eerder gehoord. Ik hoop dat er op dit album ook nog een beetje geëxperimenteerd wordt met andere stijlen, want die afwisseling maakte In time to voices zo goed.

avatar van stoepkrijt
3,5
Ik vind The Perfect Mess en An Animal juist helemaal niet als het eerste album klinken. Het is zeker geen wereld van verschil, maar de nieuwe nummers klinken mij toch een stuk rauwer en vuiger in de oren. Ik vind het erg op de sound van Arctic Monkeys' laatste album lijken.

avatar van gukker
4,0
Het klinkt inderdaad zeker wat doordachter en professioneler dan op hun eerste album. De band heeft dan ook een behoorlijke ontwikkeling meegemaakt, maar afgaande op hun laatste album weet ik dat ze beter kunnen, dat ze vooral meer verschillende soorten songs kunnen schrijven. Maar goed, dit zijn natuurlijk nog maar twee singles, dus het eindresultaat kan nog alle kanten op.

Wat ik in elk geval wel weet is dat de singles Cold en In Time To Voices die bij het vorige album voorafgaand al bekend waren mij veel beter wisten te overtuigen. De huidige twee singles klinken wat meer op automatische piloot geschreven dan die nummers.

avatar van Sunderland
3,5
Hier reeds te streamen.

avatar van Sunderland
3,5
Sommige nummers zijn gaan lijken op de muziek van Bombay Show Pig. Da's een tipje voor de liefhebbers van dit album.

avatar van gukker
4,0
De sound van dit album is een stuk minder afwisselend en vooruitstrevend dan In Time to Voices en ligt daarmee wat dichter bij de eerdere albums van Blood Red Shoes. Wel is de mooie, volle productie van In Time to Voices gebleven en is Blood Red Shoes ook op dít album niet bang om af en toe het gas van het pedaal te halen. Dat levert mooie verschillen in dynamiek op.

De voornaamste reden dat ik dit album 4 sterren geef is echter omdat dit album, net als alle andere albums van Blood Red Shoes, ontzettend verslavend is! Ik blijf hem maar draaien en geniet volop van de heerlijke, catchy nummers en vette riffs. Als een album dat weet te bereiken dan weet je dat het goed zit!

Op het eerste oog verschilt dit album niet heel veel van het debuut van de band, maar daardoor is des te meer duidelijk wat een ontwikkeling de band heeft doorgemaakt. Met dit vierde album bewijst Blood Red Shoes een doorgewinterde rockmachine te zijn geworden die altijd kwaliteit aflevert.

avatar van Rvdz
4,5
Hij is hier toch al lang te koop? Lekker plaatje overigens.

avatar van Ducoz
Rvdz schreef:
Hij is hier toch al lang te koop? Lekker plaatje overigens.


Ja, al sinds 8 maart. Deluxe (met live album) en enkel.
Misschien dat de plaat pas op 31 mnaart uit komt.

avatar van WesleyX16
4,0
De vorige kom me eigenlijk niet meer zo erg boeien. Ik had ze al twee live gezien. De eerste keer waren ze enthousiast en dat werkte erg aanstekelijk. De tweede keer leek het meer op een routine klusje. Zo voelde het ook met de albums. Ze werden telkens even wat minder. Maar deze knalt er lekker uit. Ze zijn er weer.

avatar van Mctijn
3,0
Lekker vuig rockalbumpje. Schijnt dat ik Box Of Secrets uit 2008 al kende, maar blijkbaar heeft het geen echte indruk gemaakt. Dit album doet dat deels wel. Voor liefhebbers van Arctic Monkeys, maar verwacht iets minder verrassing en iets meer distortion en energie.

avatar van Thin Air!
Intussen 2x live gezien. Misschien komt daar een derde keer bij (20 april) als ik deze goed vind. Bovenstaande reacties zijn in ieder geval bemoedigend.
Ik vond In Time to Voices hier en daar wat tegenvallen.

avatar van stoepkrijt
3,5
Wat me opvalt is dat ik Laura-Mary hier wat vaker 'echt' hoor zingen. Dan bedoel ik niet die halfschreeuwerige zang die we van haar (en van Steven net zo goed) gewend zijn, maar vrouwelijk zingen, met uithalen, hoge noten en dat soort zaken. Meestal is dat alleen als achtergrondzang te horen, maar in Far Away ook duidelijk op de voorgrond.

Ik vind het mooi en Far Away is dan ook meteen een van mijn favoriete nummers. Het is sowieso al een beetje een buitenbeentje, omdat het een van de rustigere nummers op dit album is met een heel kalme gitaarriff door bijna het hele nummer. Haar zang geeft dit nummer nog iets extra's mee.

De andere toppers komen al vroeg voorbij: Everything All at Once en An Animal (die nu ineens de betere van de twee singles blijk te zijn) en de twee minuten verrukkelijk beukwerk om het album mee af te trappen: Welcome Home.

avatar van Rvdz
4,5
Toch wel een van de fijnste plaatjes van 2014. Heb ze inmiddels twee keer live gezien en dan valt op hoe goed de nummers van deze uit de verf komen. Vooral Welcome Home, An Animal en Speech Coma zijn

avatar van frolunda
3,5
Opnieuw een lekker album in de alternatieve gitaar rock sector van de Blood red shoes al blijft ie toch wat achter bij hun vorige platen.Klinkt allemaal net iets te eenvormig.An Animal,the Perfect mess en Speech coma bevallen me nog het best.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:12 uur

geplaatst: vandaag om 02:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.