CYNE - All My Angles Are Right (2014)

Label: Hometapes

1. Attics (1:40)
  2. Avians (2:49)
  3. Tears for Uriah (2:36)
  4. Sunglasses After Midnight (3:07)
  5. Fine Prints (3:28)
  6. In Between Kingdoms (3:04)
  7. Ancient Audio (3:13)
  8. Plato's Cave (2:35)
  9. Poison (1:56)
  10. Carousels (2:29)
  11. Null (2:24)
  12. Heaven Is a Hologram (3:33)
  13. Spaces (3:07)
  14. Embers (3:12)
  15. Firefights (3:02)
avatar van bennerd
Zo, fijn!

Mata
Zo blij dat dit album werd aangekondigd, maar 18 maart is helaas nog ver weg..

avatar van Shelter
Deze moet ik checken en zeer waarschijnlijk hebben, CYNE is standaard vet hebben me nog nooit echt zwaar teleurgesteld.

avatar van thgryda
Ik heb het ook gevraagd in "aankomende hip hop projecten"... Volgens de site geen Akin? Is hij gestopt of wordt dit een soort van mixtape met alleen Cise Starr? Een definitieve exit van Akin zou ik echt heel jammer vinden want het samenspel tussen beide mc's is voor mij net een enorme meerwaarde bij CYNE (samen met de individuele kwaliteit van Akin en vooral Cise plus de producties). Het eerste nummer klinkt alvast vetjes!

avatar van bennerd
Het zou inderdaad jammer zijn mocht hij vertrokken zijn Dat samenspel in een track als Nothing's Sacred is te briljant voor woorden. Cise Star is een heel goede mc, maar zonder Akin is het geen CYNE imo.

avatar van thgryda
Avians klinkt door de beats van Speck & Enoch en de vlot flowende Cise toch gewoon weer erg vet en typisch CYNE. Ik blijf het jammer vinden dat Akin er niet meer bij is maar Cise in combinatie met deze beats, is verre van verkeerd en imo toch ook wel typisch CYNE. Al is het extra element van de wisselwerking wel weg zoals bennerd al aangeeft.

avatar van -marco-
Man! Wat ben ik hier nieuwsgierig naar zeg.

Avians en Tears for Uriah zijn dope. Poison is zelfs geweldig !

De typische cyne sound is er nog steeds idd. Gelukkig maar

avatar van thgryda
Bedoel je Robert Grey, want dat nummer zou een B-kant van Poison zijn? Poison zelf heb ik nog nergens kunnen beluisteren. Ergens jammer dat Robert Grey er niet op komt want een degelijke track die niet zou misstaan op het album, op zijn minst als bonustrack.

thgryda schreef:

Ja je hebt idd gelijk, is Robert Grey die ik heb gehoord. Jammer dat die er niet opstaat, echt een gemis

avatar van thgryda
Ze hebben em vies goed verborgen weten te houden. Streamen vind ik niks, eerst downloaden en dan kopen is de boodschap!

avatar van -marco-
Op deezer is hij ook al te luisteren

avatar van thgryda
Dan maar streamen want ze houden deze goed verborgen of CYNE moet te underground zijn om te pindakazen

nedbed
Ah, hij staat ook al op spotify! Zo maar eens even checken.

avatar van -marco-
Cyne stelt niet teleur, maar toch is de afwezigheid van Akin een gemis. Hierdoor is het album degelijk, maar nergens hoogstaand imo. Nogmaals teleurstellen doet dit album niet en is erg aangenaam. Uitschieters zijn voor mij Avians, Tears For Uriah, Spaces & Firefights.
Tegenvallers Plato's Cave & Poison.

Poison Robert Grey had hier best op mogen staan en had het niveau wat omhoog getild.

Desalniettemin een 3,5 * met enig groei potentie

avatar van thgryda
Dit klinkt gewoon weer heel goed hoor. Typische CYNE sound en Cise in de vorm. De wisselwerking met Akin en de variatie die je daardoor krijgt, had dit één van hun toppertjes kunnen maken want het niveau is over de hele lijn erg hoog. Maar net niet zo goed als pakweg Time Being of Evolution Fight, al is dat uiteraard geen schande. Dit staat minimaal in de top 10 voor dit jaar!

avatar van Elohim
Ik kreeg bij de twee eerder uitgebrachte tracks een erg Electric Blue gevoel, zet dat het hele album door, of horen we ook de ietwat donkerdere kant zoals Ravens oid?
Mijn CD is al enkele dagen onderweg trouwens

avatar van thgryda
De producties variëren van zomers en fris (zoals de tracks die jij bedoelt) tot wat experimenteler en donkerder. Fijn plaatje dit! Uitgebreide mening volgt nog, minstens een 4 zou ik zo zeggen na de eerste luisterbeurt... Ondertussen pindakaasbaar in redelijke kwaliteit mocht je niet kunnen wachten op je hardcopy!

Rene1979
Ik kreeg de link zojuist via Cyne zelf.. Snel maar eens luisteren.

avatar van Elohim
thgryda, dan zou dit zomaar een heel vet album kunnen worden! Ook zonder Akin!

Als de beats goed zijn bij CYNE, dan kom je al HEEL ver.

avatar van thgryda
Ik vind het toch een vet album. Kan begrijpen dat men een 3,5 geeft omdat het de uitschieters mist van Time Being of de wisselwerking met Akin die CYNE naar een hoger niveau tilt op Evolution Fight of Water for Mars. Voor mij ligt het qua niveau wat in tussen Water for Mars en Evolution Fight of Starship Utopia. Maar een vet album is het zeker wel geworden omdat Cise on point is en de beats lekker en gevarieerd klinken.

Voor mij zijn: Attics, Avians, Tears for Uriah, Heaven is a Hologram, Spaces & Firefights de beste nummers. De rest klinkt allemaal degelijk tot goed, in mijn ogen staan er gewoon geen slechte nummers op!

avatar van Harderwiek
Ik vind dit nog niet echt overtuigend, net allemaal iets te 'voorzichtig' en zonder Akin had ik naar een paar tracks al de neiging te gaan skipper.

avatar van Silky & Smooth
Wie heeft Akin nog nodig? All My Angles Are Right is gewoon een fijn album geworden dat mooi past in in de discografie van CYNE. Vergelijkingen met Time Being zijn onmogelijk, dat album is uniek vanwege de heerlijke beats en, inderdaad, de wisselwerking tussen Cise en Akin. Dat element is niet echt iets wat mij bijgebleven is van hun andere albums, dus ik mis het nu ook niet echt. De sfeer van CYNE is voor mij altijd wel voldoende.

avatar van thgryda
Mijn indruk na een paar luisterbeurten: ik ben niet teleurgesteld door dit album. Heeft CYNE betere albums? Natuurlijk wel, maar dat zegt niet zoveel omdat deze groep minstens vier topalbums heeft uitgebracht waarvan minstens 1 classic.

Van een CYNE-plaat verwacht ik dat er een prachtige sfeer wordt neergezet door Speck en Enoch. Beats die variëren van zweverig en vrolijk tot donker en experimenteel naar zelfs wat meer uptempo. Naar mijn gevoel doen ze dat weer op dit album. Vernieuwend is het niet maar het blijft verdomd lekker en typerend voor de sound van CYNE.

Voorts verwacht ik minimaal één MC die raad weet met deze beats en er over heen raast zonder te verzwakken. Een MC die sterke lyrics combineert met een aangenaam stemgeluid en een flow om u tegen te zeggen. Voorts moet de symbiose tussen beats en MCing werken, de MC moet dus de variatie aan beats kunnen volgen. Cise Star voldoet aan alle voorwaarden, is in vorm en slaagt er in de producties naar een hoger niveau te tillen.

Waarom hou ik het dan bij een 4? Ik mis Akin toch wel, Cise is voor mij de sterkste van beide MC's maar Akin's stemgeluid zorgt voor een welkome variatie op de echte topalbums van deze supergroep. En dan is er natuurlijk nog de wisselwerking tussen beide heren, een wisselwerking zoals slechts weinige MC's onderling mogen ervaren en die een extra dimensie wist toe te voegen aan de topgroep die CYNE is. Wat gastartiesten genre Substantial, Pace Won of Akin zelf, hadden dit deels kunnen opvangen en het album nog wat spannender kunnen maken. Tot slot mis ik een handvol uitschieters om het niveau van het album op te krikken.

Deze bedenkingen maak ik echter enkel omdat CYNE staat voor een buitenaards niveau. Net als hun vorig project (Wasteland) waar de focus lag bij de beatbakkers, is ook dit net wat anders door de afwezigheid van Akin en toch weer typisch CYNE. Zoals S&S aangeeft, zit de sfeer weer heel goed en het algemene niveau is uitstekend te noemen. We mogen streng zijn voor CYNE maar moeten ook eerlijk zijn: dit is een prima album!

avatar van ThingMan
Heb een aantal tracks gehoord. Klonk goed!!! Binnenkort het hele ablum luisteren.

DeKoning.
En wat een gave hoes!

Deluxe Edition (LP) maar besteld. Groot fan van CYNE.

avatar van thgryda
Ik snap de lauwe reacties niet goed, ik blijf het een lekker album vinden...

avatar van niels94
Kun je wel zeggen, ja: beat voor beat raak en Cise Star is gewoon een heerlijke MC. Fantastische, relaxte en fijne vibe heeft het geheel ook. Positieve recensie op Statemagazine volgt nog. Heaven Is a Hologram is nu al één van de songs van het jaar.