Counting Crows - This Desert Life (1999)

Label: Geffen

1. Hanginaround (4:07)
  2. Mrs. Potter's Lullaby (7:46)
  3. Amy Hit the Atmosphere (4:36)
  4. Four Days (3:28)
  5. All My Friends (4:49)
  6. High Life (6:20)
  7. Colorblind (3:23)
  8. I Wish I Was a Girl (5:53)
  9. Speedway (3:44)
  10. St. Robinson in His Cadillac Dream (5:04)
  11. Kid Things (5:04)
  12. Untitled (2:03)
avatar van Ronald5150
De albums van de Counting Crows die ik ken, vind ik prima albums. Ik vind het niet bijzonder buitengewoon, maar wel dik in orde en een ruime voldoende. Zo ook deze ”This Desert Life”. De eerste drie nummers zijn prachtig mooi, maar daarna overstijgen ze dat niveau eigenlijk niet meer in mijn beleving. Het zijn nog steeds zeer fijne liedjes, maar niet meer dan dat. ”Amy Hit the Atmosphere” is misschien een van de mooiste liedjes van Counting Crows. Als ze dit niveau een album lang kunnen vasthouden, dan hebben ze een meesterwerk te pakken. Een groot fan van Counting Crows zal ik dus nooit worden, maar een album als ”This Desert Life” is gewoon een heel aangename luisterervaring die ik dus ook niet uit de weg zal gaan. Gewoon een prima album.