Magnus - The Body Gave You Everything (2004)

Belgiƫ
Electronic / Pop
Label: Universal

1. Rhythm Is Deified (4:09)
  2. Summer's Here (4:27)
  3. French Movies (3:57)
  4. Soft Foot Shuffle (4:07)
  5. Jumpneedle (4:11)
  6. Hunter/Collector (4:34)
  7. The Pick-up (4:05)
  8. Rock Chick (3:33)
  9. Pistolero Savvy (2:46)
  10. Buttburner (4:42)
  11. Assault on Magnus (7:14)
Een bijzonder album. Tom Barman samen met een DJ (CJ Bolland), dat klinkt wat pretentieus.
Dit soort experimenten pakken in de praktijk vaak niet zo goed uit, maar deze heren slagen er wonderwel in om een mooie, warme dansplaat uit te brengen.
Een album dat het bij dEUS liefhebbers echt niet slecht zal doen, ook al lijkt dat op papier anders.

een fantastisch funk album. je begint direct te swingen als je deze cd op staat. het beste nr van de cd zat ook al in de film anyway the wind blows. namelijk `assault on Magnus`.

Heb deze plaat nu ook eindelijk. Summer's Here kende ik al van de film en vind ik echt een van de beste liedjes van de laatste jaren. Het toont in ieder geval aan dat Barman een van de beste liedjesschrijvers is van deze tijd. Verder is dit een heerlijk album. Het moet nog een beetje bezinken, maar wat ik zo hoor (pop, drum 'n' bass, funk, electro) maakt me erg blij.

Mooi is dat. Laat het horen aan al je vrienden .

avatar van Yak
Yak
Magnus DJ's Barman en Bolland schijnen ook erg leuk te zijn (stukkie naar beneden scrollen).

Ziggy007
Na paar keer luisteren, is mijn huidige favo: Hunter/Collector.

Het album blijft voorlopig op een 3.5* steken, maar er zit absoluut rek in. Heb een tijd lang geen electronic geluisterd dus moet ff wennen.

buttburner is echt een heel erg vet nummer. ik wil ook zon vocoder!! heerlijk geluid. experimenteel, korte gitaar-snip-its, echt vet waaw..
verder ook best een lekkere cd. af en toe een kleine misser zoals pistolero savvy, en hunter/collector, mijn inziens.. maar verder echt een leuk plaatje.. for stahrs

sterre schreef:

Ben ik het volledig mee eens! Dit is een heel knappe experimentele dansbare cd. Vooral de eerste vijf nummers zijn geweldig, met als hoogtepunt "Summer's here". Als ik dat nummer hoor, voel ik me altijd weer in een zomerse sfeer. Vanaf het zesde nummer daalt het niveau een beetje, vooral de nummer "hunter/collector" en "pistolero savvy" zijn niet echt aan mij besteed. Maar al bij al een knappe cd die respect verdient.

avatar van george clinton
Geweldige cd. Leuk, dat er een extra dvd mee is verpakt met o.a. de clip van Summer's Here. Een cd die langer dan de hype meegaat: een jaar na aankoop klinkt hij nog steeds heel erg goed. 'k Heb het gevoel dat hier helemaal geen fillers opstaan.

Mmm, maar weer eens draaien als ik vanavond thuis kom. Ik moet bij deze plaat altijd denken aan een lange wandeling die ik eens maakte door A'dam. Ik had het ding toen op mijn koptelefoon en het is toch best wel - eh - grote stadsmuziek.

Fijn album inderdaad, wellicht is mijn 3,5 aan de lage kant.

Is dit album geschikt voor mensen die niet zo elektronica gericht zijn, dEUS super vinden en de eerste twee nummertjes prachtig vinden??

Tuurlijk. De eerste 2 nummers zijn niet heel anders dan de rest.

herman schreef:
Tuurlijk. De eerste 2 nummers zijn niet heel anders dan de rest.

Daar kan ik toch niet helemal niet mee akkoord gaan, hoor. Let wel, alle nummers mogen er zijn, maar na het onbetwiste beste nummer Summer's Here, stijgt het geBONK-niveau me wat boven het hoofd... De finesse uit Rythm is Deifeid of Summer's Here vind ik nergens anders terug, de saxofoon (bespeelt door Peter Vermeersch trouwens) zou in enkele andere nummers een leuke verademing zijn. Is het album daarom slecht? Zeker niet, ook al vindt ik sommige nummers vulgair overkomen; deze geven me een onbehaaglijk gevoel. Dit is een Tom Barman die ik niet kende (, en niet blij ben dat ik hem heb leren kennen): Vulgair, elektronisch en (bij vlagen) onmuzikaal. Maar zoals ik al eerder zij, tof binnen z'n genre.
3,5*, ook al kan ik hem niet volledig beluisteren zonder koppijn te krijgen...

sterre schreef:
Af en toe een kleine misser zoals pistolero savvy, en hunter/collector, mijn inziens..

Ivm Hunter/Collector heb je gelijk; maar Pistolero Savvy vind ik heel cool klinken (lekker kort en groovy). Samen met Assault on Magnus en French Movies de betere nummers van de cd, NA de eerste 2 natuurlijk...

JJ_D schreef:

Da's zonde. Ik moet ook wel zeggen dat het album ook voor mij wat inzakt na Hunter/Collector (wat ik misschien wel net zo'n goede track vind als de eerste twee).

Na H/C valt het trouwens toch wel mee met dat gebonk?

herman schreef:

Na H/C valt het trouwens toch wel mee met dat gebonk?

Ja, misschien wel, maar het blijft wel aanwezig. Zo zou ik 1 & 2 onder 'dance' rangschikken, de rest eerder onder 'electronic'. Na die eerste nummers kan het album me niet meer zo verschrikkelijk boeien...

Electro_
Niet een al te boeiend album dit, alleen French Movies vind ik een goed nummer.

Electro_ schreef:
Niet een al te boeiend album dit, alleen French Movies vind ik een goed nummer.

En de mop is??

Eh?

Electro_
Als je bedoelt dat er een knipoog bijstaat; Zo'n ding gebruik ik te pas en te onpas. Dit was dus te onpas.

avatar van Onderhond
Niet geweldig.

Zeker niet na net weer Any Way The Wind Blows gezien te hebben. Enige nummertjes die er op dit album uitspringen komen uit de soundtrack van. Muziek die slecht werkt zonder beeld. Valt vaak nogal flauw en zoutloos uit.

Sfeertje valt uiteindelijk wel mee, en past wel als achtergrond geroezemoes tijdens een warme zomeravond, maar muziek die de warme zomeravond de winter inbrengt is het zeker niet. Matig, beetje jammer. Barman kiest beter muziek dan dat hij het maakt

Nipte 2.5*.

Leuk, funky album dat goed past bij een warme en zwoele zomeravond. Het laatste nummer Assault on Magnus vind ik echt een zeldzaam pareltje dat er bovenuit steekt.

thejazzscène
Tom Barman en Cj Bolland hebben het beste uit zichzelf gehaald in dit album. Ik vind dit wel een van de sterkere danceplaten (en ik luister graag dance, maar sta nu op een keerpunt). French movies vind ik vooral een aanrader. Zon vette kickdrum tijdens dat lied en dan die "french movie sex". Dat filmpje is ook echt grappig; voor de liefhebbers: op de site van Magnus.

FuckFace
Die clip waar Mauro is sexy ondergoed staat is ronduit schitterend

Nu ik de clip van Hunter / Collector weer eens terugzie moet ik concluderen dat dit nummer toch wel een van de betere tracks van dit album is. Een album dat me nog steeds niet weet te vervelen en dat valt me heel erg mee.

Dit swingt de pan uit

avatar van gemaster
Het swingt zeker de pan uit. Erg fijn electro plaatje. Heerlijke beats met die prachtige warme stem van Tom Barman. Wat houd ik toch van zijn stemgeluid.

Minpuntje is overigens wel het begin van het nummer 'Soft Foot Shuffle'. Het stuk dat dat vrouwtje zingt is al niet bijster goed, maar als Barman er dan bijkomt klinkt het ongelooflijk corny. Electro voor bejaarden. Gelukkig herstelt het nummer zich na een tijdje. Voor de rest niets dan lof!

Tom Barman toont zijn klassen nogmaals!
Prachtig tot wat die man allemaal in staat is.
Assault On Magnus & French Movies !!Héérlijk
****

avatar van cinefiel
Ik ben niet wild van electro en ik had zeker niet gedacht dat ik ooit een electroplaat zou beluisteren en zelfs goed zou vinden, maar Tom Barman en CJ Bolland zijn erin geslaagd om een fantastische electroplaat te maken die ook dEUS-fans wel zal kunnen bekoren. Vooral Rhythm Is Defied, Summer's Here en French Movies zijn fantastisch. De rest ook, en Tom Barman is er is geslaagd om nog eens te bewijzen dat hij er wat van kan.

avatar van Fresch
De max van een album , if this does not make move your feet , dan weet ik et ook nie meer

EVANSHEWSON
cinefiel schreef:

Tom Barman is toch een klein beetje God in Antwerpen en zijn hinterland : België.

Cj Bolland heeft hier ook zijn deel in natuurlijk.

Maar ik vind niet alles even geslaagd, daarom toch maar
3.5. (*** 1/2)

Mààr : Rhythm is Defied, Summer's Here en Jumpneedle zijn ongelooflijke FUNKY TRACKS.

De film van Barman, waarvoor enkele nummers gebruikt werden, nl. "Anyway The Wind Blows" is een ongezien sprookjesachtige cultfilm die je gerust mag gezien hebben !

Hallelujah!