Earth, Wind & Fire - Electric Universe (1983)

Funk / Soul
Label: Columbia

1. Magnetic (4:21)
  2. Touch (4:55)
  3. Moonwalk (4:09)
  4. Could It Be Right (5:15)
  5. Spirit of a New World (4:31)
  6. Sweet Sassy Lady (4:13)
  7. We're Living in Our Own Time (5:24)
  8. Electric Nation (4:34)
avatar van andnino
Electric Universe is van de soort jaren tachtig-platen die tegenwoordig weer "kunnen" omdat ze, onder de noemer "retro," vallen onder het beeld van muziek die expres "fout" gemaakt is. Dat zijn een hoop aanhalingstekens, en dat is omdat dit natuurlijk destijds helemaal niet de bedoeling is geweest. Slechts drie jaar na Faces vraag je je echt af waarom de band zo'n enorme muzikale zwaai heeft gemaakt.
Dit is een vreemde plaat, met - dat moet gezegd worden - een aanstekelijke energie in de vlotte nummers. Maar de ballads moeten vijf jaar later al gedateerd zijn geweest, en muzikaal is het algeheel geen vergelijk bij waar de band bekend mee werd.
In vind Magnetic en Electric Nation nog wel geinig, maar meer omdat ze perfect in een soort retro/80's sci-fi setting passen, voor een hele foute montage van je favoriete actieheld of zo. Maar als ik de muziek ga beoordelen, dan kan hier niet heel veel meer dan een 2,5* voor gegeven worden.

Ook deze haalt de top 10 niet.