The Angels of Light - How I Loved You (2001)

Folk
Label: Young God

1. Evangeline (8:46)
  2. Untitled Love Song (4:54)
  3. My True Body (6:04)
  4. Jennifer's Sorry (3:42)
  5. Song for Nico (4:07)
  6. New City in the Future (11:54)
  7. My Suicide (5:41)
  8. New York Girls (8:12)
  9. Public Embarrassment Blues (4:46)
  10. Two Women (11:48)
yorgos.dalman
My true body is een sterk opzwepend nummer, verrassend, maar helaas is het de enige uitschieter op dit album. Terug maar weer naar Swans?

paranoidandroid
langdradig, geforceerd en eigenlijk gewoon vervelend album. en dat van m. gira. such a shame.

paranoidandroid
valt bij nader inzien wel mee. Evangeline is bijvoorbeeld een geweldig nummer. Maar het niveau en de urgentie van Swans ontbreekt verder vrijwel geheel.

avatar van Tupelo
Jammer dat er altijd vergelijkingen worden gemaakt met ouder en ander werk. Dit is een fantastisch album met een mooie, zieke sfeer. Ik ken weinig nummers die zo ziek klinken als New City in the Future. Lange herhalingen en een zekere vorm van monotonie is altijd een keurmerk van Gira geweest en ja, ook hier zijn veel nummers lang uitgseponnen. Dat betekent dat je ervoor in de stemming moet zijn - en de tijd ervoor nemen. Dan zijn dit heerlijke nummers van het duistere broertje van Leonard Cohen. De afbeelding op het hoesje is overigens Gira's moeder (en die op de achterzijde zijn vader).

avatar van henkiev
Meesterwerk!

avatar van jorro
Hoe vaker ik dit album hoor hoe beter ik het vind. Opener Evangeline is een meesterwerkje op zich. Maar er staan meer fraaie nummers op dit album die duidelijk een 'Swans stempel' dragen. My True Body en Song for Nico bijvoorbeeld. New City in the Future is weer buitencategorie net als afsluiter Two Women.
Dit is echt een grandioos album. Halfje er bij naar 4,5*.