Nazareth - Expect No Mercy (1977)

Label: Vertigo

1. Expect No Mercy (3:27)
  2. Gone Dead Train (3:44)
  3. Shot Me Down (3:34)
  4. Revenge Is Sweet (3:07)
  5. Gimme What's Mine (3:45)
  6. Kentucky Fried Blues (3:14)
  7. New York Broken Toy (3:43)
  8. Busted (3:46)
  9. Place in Your Heart (3:02)
  10. All the Kings Horses (4:26)
avatar van SemdeJong
Jeugdsentiment. Lekker stevig album met als persoonlijk uitschieter All The Kings Horses

avatar van Brutus
Pracht album van Nazareth. 1 van hun beste.

avatar van spinout
Als ik de hoes bekijk is de eigenlijke titel van dit album "expect No mercy". De twee stemmen bij de berichten hierboven komen niet overeen met het stemgemiddelde, maar maken me wel nieuwsgierig naar dit album. Misschien toch maar eens beluisteren.

avatar van jorro
Nazareth. Ook zo'n band uit mijn jeugd. Bekend geworden met de kaskraker 'Nazareth', maar de albums zijn altijd wat in schaduw gebleven. Ook dit al weer 9e album heeft maar 12 stemmen op MuMe.
Zelf was ik geen fan. En ook dit album heeft HET niet. Heb het zojuist geprobeerd op spotify, maar de vonk sloeg nog steeds niet over.

In de jaarlijst 1977 van OOR staat het album dankzij Hugo van Gelderen op een gedeelde 49e plaats, dus fans zijn er wel!

avatar van jailhouserocker1
Bekend geworden met de kaskraker 'Nazareth

Ik neem aan dat je Love Hurts bedoelt?

avatar van jorro
Dat bedoelde ik inderdaad. De kaskraker is Love Hurts,

avatar van Arjan Hut
Perfecte Nazareth-plaat. Veel afwisseling, op z'n tijd heavy en energiek, dan weer licht, bluesy of smeuïg. Goeie hoes.

avatar van B.Robertson
Dit is wel een van de betere albums die ik gehoord heb. Hier klimt men uit het dal van 'Close Enough for Rock 'n' Roll en 'Play'n' the Game'. Die eerste titel heb ik op plaat, de tweede op YouTube aangeslingerd en afgaande op de commentaren hier. De platenmaatschappij keurde de eerste opnamen van 'Expect No Mercy' af en zal ze wat achter de vodden hebben gezeten. Eerst zal dat hun manager zijn geweest maar die verongelukte na 'Hair of the Dog'.

'Expect no Mercy' opent lekker opzwepend, waarna ruimte voor twee prima singles alvorens 'Revenge Is Sweet' weer aan de heavy kant van rock zit. 'Gimme What's Mine' is idem harde rock en prima kantafsluiter. Eerste twee van de B-kant niet bijster interessant. Beetje wat repeterende funky-rockriffs en ook Dan McCafferty kan het niet naar een hoger plan tillen. Die charme heeft hij wel op de blues-cover 'Busted' waarna wederom Manny Charlton met 'Place in Your Heart' met een prima midtempo radiovriendelijk nummer komt ('Shot Me Down' schreef hij ook). Afsluiter 'All the Kings Horses' een uitstekende heavy rockballad. Expect No Mercy - Wikipedia