Midge Ure - Breathe (1996)

Label: RCA

1. Breathe (4:28)
  2. Fields of Fire (4:32)
  3. Fallen Angel (3:53)
  4. Free (4:43)
  5. Guns and Arrows (4:45)
  6. Lay My Body Down (3:58)
  7. Sinnerman (3:38)
  8. Live Forever (4:21)
  9. Trail of Tears (3:39)
  10. May Your Good Lord (4:04)
  11. The Maker (4:44)
avatar van realvimfuego
Het titelnummer schijnt een wereldhit te zijn geweest.....was mij volledig ontgaan destijds, maar later gelukkig wel dit geweldige album ontdekt!!!

avatar van musicfriek
En ik maar denken dat de beste man maar 1 solo-album had gemaakt

avatar van starbright boy
Breathe werd gebruikt in een Swatch-commercial die erg veel op MTV te zien was.

Klinkt heel erg bekend inderdaad. Ik kan me niet herinneren dat het in de top 40 heeft gestaan, dus het zal dan wel door die commercial komen. Ik keek veel MTV destijds.

avatar van foxhusky
'Breathe' is vooral in Duitsland een grote hit geweest, mede dankzij de reclamespot van horlogemerk Swatch. Ook 'Fields of Fire' en 'Guns and Arrows' kwamen uit op single, maar werden minder grote hits. In Nederland kreeg dit album erg weinig aandacht. Na 'If I was" uit 1995 heeft Midge Ure in Nederland geen hit meer gescoord. Dat is niet zo erg, want hij levert wel goede albums af die de fans toch wel bereiken.

Dit is een goed album , maar het boeit me iets minder dan de vorige albums. Muzikaal vind ik het allemaal wat minder spannend. Toch nog goed voor 4,0 punten.