Electronische muziek en ik hebben een soort haat-liefde verhouding. Vaak is het 'haat' en kan ik er eigenlijk niets mee. Maar zo heel af en toe komt er pure schoonheid naar boven. Voorbeelden? Het vorig jaar uitgekomen album van Darkside en Aphex Twin's Ambient Works '85-'92. En nu kreeg ik de tip om eens deze van Tycho te luisteren. Dat zou mij ook wel moeten liggen.
Nou, en dat klopt eigenlijk ook wel. Het eerste nummer klinkt heerlijk zomers met af en toe een fijne gitaar of synthesizer er door heen. Dat blijft eigenlijk ook in de rest van het album zo. De nummers lopen goed in elkaar over waardoor er een fijne sfeer in het album zit. Soms iets meer uptempo, alhoewel het nergens heel heftig wordt . Ook voorkomen de tempowisselingen teveel herhaling. Het is allemaal net subtiel genoeg om niet saai te worden. Het hele album mag dan 36 minuten duren, voor mijn gevoel is het binnen een paar minuten weer voorbij. Het is heerlijk wegdromen bij deze muziek. Het is voor mij dan ook lastig om een favoriet nummer aan te wijzen, het lijkt 1 lang nummer te zijn.
Een goeie tip dus! Het voelt als fijne lounge muziek voor op het strand. Lekker de hele dag in de zon liggen, en daarna met een fris wit biertje nog nagenieten van de ondergaande zon. Hoe kan dat nou niet genieten zijn?
Overgenomen van mijn blog:
Pat-sounds