Sisyphus - Sisyphus (2014)

Hip-Hop / Electronic
Label: Asthmatic Kitty

1. Calm It Down (6:30)
  2. Take Me (5:57)
  3. Booty Call (2:22)
  4. Rhythm of Devotion (6:02)
  5. Flying Ace (3:04)
  6. My Oh My (3:31)
  7. I Won't Be Afraid (5:15)
  8. Lion's Share (4:16)
  9. Dishes in the Sink (3:34)
  10. Hardly Hanging On (4:17)
  11. Alcohol (6:39)
Elmo.
YouTube - Sisyphus - Calm It Down (Lyric Video)
Ik kom er net achter dat deze formatie bestaat, en 6 en een halve minuut later ben ik niet veel wijzer. Benieuwd en geïnteresseerd ben ik wel, omdat Sufjan Stevens.

avatar van Fathead
En omdat Son Lux! Toffe combinatie, ben zeer benieuwd. Calm It Down klinkt wel een beetje vervelend, maar ik heb goede hoop.

avatar van Matthijs72
Rhythm of Devotion | Sisyphus - sisyphus.bandcamp.com

Pas interessant als Sufjan er na 2 minuutjes bijkomt. In het nummer Calm it Down hoor ik hem niet, slechte teaser voor een album.

Ik krijg een beetje associaties met Plastic Beach, 1000 stijlen, waar het daar goed uitpakt moet ik het hier nog zien. Maandje wachten dus nog.

Sisyphus - Alcohol

En hier de afsluiter Alcohol. Ach ja, we zullen wel zien...

avatar van De Daniël
Van de drie nummers die ik tot nog toe heb gehoord, vind ik Rhytm Of Devotion de enige goede. En eigenlijk alleen het refrein. De rapstukken voelen allemaal wat geforceerd en dat is eigenlijk mijn hoofdgedachte bij dit hele project. Ik snap dat Sufjan heel creatief en "openminded" is, maar beter gaat 'ie weer een banjo + gitaar pakken en "gewone" liedjes schrijven Er zijn nu toch wel genoeg gekke uitstapjes gemaakt?

avatar van staralfur
De Daniël schreef:

Age of Adz vind ik nog steeds een enorm goede plaat, maar ik hoop echt dat Sufjan ooit nog een banjo-album gaat maken

Dit project hou ik in de gaten, ik ben niet zo heel erg van de hiphop maar er zijn altijd wel wat uitzonderingen.

Het album is inmiddels in zijn geheel te streamen via The Guardian: Sisyphus album stream The G...

avatar van staralfur
Net het album voor het eerst geluisterd, met sommige stukken kan ik niet zo veel maar andere gedeeltes vind ik dan weer wel erg mooi. Dat laatste nummer vind ik enorm irritant en tot nu toe bevalt Rhythm of Devotion het beste.

avatar van Fathead
Ik ben hier eigenlijk toch wel snel klaar mee. Hier en daar is het wel aardig (inderdaad: Rhythm of Devotion dat aan Age of Adz doet denken), maar meestal is het helemaal niet aardig.

Matig, matig, matig. Geen voldoende, helaas...

avatar van De Daniël
Ik heb dit serieus een kans gegeven, maar ik kan het gewoon slecht aanhoren. Dat ligt vooral aan het feit dat het allemaal veel te geforceerd klinkt. Daarbij zijn er veel lelijke samples en vind ik de raps ook maar matig. Het lijkt wel alsof ze expres irritante nummers hebben willen maken. Sufjan z'n bijdrage is hier en daar wel aardig, maar ook niet meer dan dat. Samenwerkingen tussen artiesten uit verschillende disciplines kunnen leuk uitpakken, maar hier is dat dus totaal niet het geval. Een gevalletje 'snel vergeten'.

avatar van mauricez
Ik vind dit toch wel een erg lekker plaatje! leuke samenwerkingen die uitbloeien tot een paar erg lekkere fusion tracks! De productie klinkt lekker in het gehoor en de tracks zijn lekker zomers/uplifting ( i lovee "Lion Share") dromerig/bezwerend ("Take me") of klinken als straight up old school hip hop tracks ("Calm it down").

Ja, lekker dit.

avatar van Cor
Cor
Ik kan dit wel hebben. Hip-Hop vermengd met Sufjan-samples, zo interpreteer ik de bijdragen van Stevens tenminste. Leuk gedaan, niet opzienbarend, maar de plaat verveelt geen moment.

avatar van Niek
Cor schreef:
Leuk gedaan, niet opzienbarend, maar de plaat verveelt geen moment.
Hmm, het verveelt me juist onafgebroken. Qua rap is het ontzettend saai. Ook muzikaal niet boeiend. Niet best naar mijn mening.