The Tragically Hip - Yer Favourites (2005)

Canada
Label: Universal

1. No Threat (2:58)
  2. Grace, Too (5:35)
  3. My Music at Work (3:06)
  4. 38 Years Old (4:19)
  5. Gift Shop (5:02)
  6. Ahead by a Century (3:45)
  7. Vaccination Scar (2:56)
  8. Three Pistols (3:49)
  9. So Hard Done By (3:30)
  10. Fiddler's Green (4:26)
  11. Looking for a Place to Happen (4:32)
  12. Cordelia (4:12)
  13. 'It's a Good Life If You Don't Weaken' (4:27)
  14. Blow at High Dough (4:38)
  15. Wheat Kings (4:19)
  16. Fifty-Mission Cap (4:10)
  17. New Orleans Is Sinking (4:18)
  18. Escape Is at Hand for the Travellin' Man (5:50)
  19. Fully Completely (3:32)
  20. Twist My Arm (3:56)
  21. Courage (4:25)
  22. Lake Fever (4:31)
  23. Poets (4:02)
  24. Fireworks (3:57)
  25. Boots Or Hearts (3:41)
  26. Bobcaygeon (5:00)
  27. Nautical Disaster (4:43)
  28. Highway Girl (3:31)
  29. Gus (4:09)
  30. Scared (5:06)
  31. Something On (3:25)
  32. At the Hundredth Meridian (3:23)
  33. Long Time Running (4:25)
  34. The Darkest One (4:42)
  35. Locked in the Trunk of a Car (4:40)
  36. Little Bones (4:45)
  37. The New Maybe (2:57)
Pim
Zwaar onderschatte band. Topklasse. Niveau REM, Coldplay, Queens of the stoneage, Franz Ferdinand en ga zo maar door.
En al die recensenten dat ze hun finest hour jaren terug beleefden zwetsen. Hun albums zijn nog steeds ijzersterk. En hun optredens zijn de beste die ik ooit gezien heb.
Voor wie ze niet kennen is dit album ideaal. Alle nummers zijn gewoon erg goed.

avatar van mathias
Dit is dan een verzamelaar veronderstel ik?

dutch2
Yup, dit is een verzamelaar. Inclusief dubbele dvd met een concert en zo. De cd is samengesteld door fans The Hip, vandaar de titel. En om de fans te plezieren (???) staan er ook nog twee nieuwe songs op.

Ik ben het wel en niet eens met Pim wat deze band betreft. Hun albums zijn inderdaad nog steeds sterk, alleen heeft deze band maar een minimale muzikale evolutie doorgemaakt. Als je een album van hen koopt weet je precies wat je kunt verwachten. Daarnaast zijn de albums van halverwege de jaren 90 (Fully Completely, Day for Night) net iets sterker dan de eerdere en latere platen. En dat is de reden waarom de critici zeggen dat hun finest hour voorbij is.

Concerten van The Hip zijn inderdaad een belevenis. Zelfs de meest introverte personen zie je daar volledig uit hun pannetje gaan.

Ik heb de box gekocht en ben zeer enthausiast. Wt een live concert op DVD, echt zoals je naar een concert gaat. Clips zijn niet hun sterkste kant, maar zeer vermakelijk om Gordon met haar te zien.
En ja hun oude werk blijft het beste, maar wat kunnen ze dat op een concert verkrachten zeg. Nog nooit een band zo hun eigen nummers zien verbouwen. At the Hundredth Meridian is weergeloos.
Het kost een hoop centen maar je krijgt er wel wat voor. 12 juli weer live in Tivoli, 11 april Paradiso, komt allen

Pim
The Hip van toen en die van nu lijken inderdaad wel op elkaar. Toch zie ik een ontwikkeling, zij het op details. Een zelfverzekerde stemgeluid van Gordon, meer emotie (luister nog maar eens naar hun toch wat vlakke debuut) en sterkere melodieen.
Hun clips zijn inderdaad niet hun sterkste kant, hoewel er een paar mooie tussen zitten.
En ach, zo'n band die bij zijn eigen stijl blijft is eigenlijk juist weer opvallend tussen al die andere bands die zich krampachtig willen ontwikkelen, wat ook niet altijd goed uit de verf komt....

beaster1256
gewwon fantastisch , heb hem gisteren besteld voor 40 pond maar een dubbelcd geremasterd en een live dvd en een bonus dvd met alle clips , daar kan ik zeker geen nee tegen zeggen , misschien is 40 pond wel veel geld , ik denk rond de 55 euro maar je krijgt wel degelijk waar voor je geld ,

beaster1256
verdomme ' er ontbreekt een nummer op mijn bestelling namelijk : the darkest one , zo is het ook altijd wat

beaster1256
sorry , hij staat er toch op , excuses , briljante verzamelaar !!!

deze verzamelaar gaat volledig op mijn ipod , en ook het concert is fantastisch en zo slecht zijn die clips nu ook weer niet , zeker als je ze vergelijkt met die afschuwelijk clips van die rappers op mtv , je weet wel wat ik bedoel

cheers

avatar van Gert P
Prachtige verzamelaar en moeilijk om je favorieten uit te zoeken.

avatar van BenZet
Hele lekkere cd, inderdaad een goede verzamelaar!

avatar van RobiniboR
Top-CD. Bijna alle 37 sterk !!

Draai 'm al weken grijs.

Ernstig onderschatte band

avatar van BenZet
Pas weer geluisterd. Blijft het een erg goed album vinden. Het doet mij een beetje denken (misschien onterecht) aan R.E.M. maar dan vind ik dit toch beter (automatic for the people even niet mee geteld) Dit is wat aparter, sterker en meer uit het hard. Zijn er mensen die ook een vergelijking hebben met R.E.M.? Of zie ik het zo vaag?

avatar van Twinpeaks
De zang heeft inderdaad wel iets weg van Stipe,maar The Hip klinkt daarentgen muzikaal weer iets eenvoudiger.Dat geeft niks,want R.E.M. ontbeert dat heerlijke swampy geluid wat The Hip wel weer heeft.Er zijn wel degelijk raakvlakken tussen beide bands.Op hun eigen terrein vind ik zowel R.E.M. en The Hip uitstekende bands.Op tekstueel vlak doet men maar weinig voor elkaar onder.Niet alledaagse beschouwingen en metaforen worden door de muziek heengeweven alsof het de gewoonste zaak is.Dus Benzet je ziet het absoluut niet vaag.Ook mij was dit al opgevallen.

kistenkuif
Dit vind ik een erg goede verzamelaar van een dito band die tragisch genoeg nooit echt hip is geworden. Ten onrechte