Demon Hunter - The Triptych (2005)

Label: Solid State

1. The Flame That Guides Us Home (0:29)
  2. Not I (4:14)
  3. Undying (4:19)
  4. Relentless Intolerance (4:02)
  5. Deteriorate (5:54)
  6. The Soldier's Song (5:24)
  7. Fire to My Soul (4:04)
  8. One Thousand Apologies (4:56)
  9. The Science of Lies (4:10)
  10. Snap Your Fingers, Snap Your Neck (4:13)
  11. Ribcage (3:47)
  12. The Tide Began to Rise (5:35)
  13. My Throat Is an Open Gave [Acoustic] * (3:21)
  14. My Heartstrings Come Undone [Acoustic] * (4:07)
  15. The Tide Began to Rise [Acoustic] * (5:23)
  16. Undying [Wild Boar Remix] * (4:12)
avatar van Sammy
Demon Hunter blijft een van de meest talentvolle nu-metal-bands van dit moment als het aan mij ligt. Met deze cd bewijzen ze dat opnieuw: pakkende woeste nu-metal-riffs afgewisseld met akelig clean gezongen passages. Perfect gedoseerd en op elkaar afgestemd, waardoor een perfect geheel ontstaat dat nergens te lang doorgaat. Vooral nummers als Not I, Relentless Intolerance en One Thousand Apologies laten de kwaliteit van de band horen. Prima derde cd van Demon Hunter. 4*

avatar van snarf349
goeie plaat.
hard en balads wisselen elkaar goed af en de cover van prong -snap your fingers, snap your neck- doet het ook goed.
4,5 *

avatar van james_cameron
Ik vind de cover van Prong juist overbodig, omdat de band zelf genoeg sterke songs heeft om te overtuigen. Dit uitstekende derde album bevat iets meer rustige songs dan de voorgaande twee albums, maar deze horen wel tot het beste wat de band tot nu toe gedaan heeft. De zanger krijgt iets meer ruimte om zijn veelzijdigheid te tonen en de plaat is iets meer 'open' geproduceerd, waardoor het ditmaal iets minder zwaar klinkt. Iedere song is wederom de moeite waard, ook de later toegevoegde bonustracks mogen er zijn. Topband.

Lang niet de beste CD van deze goede band. Openingsnummer 'Not I' is een fantastisch nummer, maar daarna kakt het al aardig snel in met matige songs. Vooral de cover van Prong is verschrikkelijk.