Truckfighters - Universe (2014)

Zweden

5. Convention (1:40)
  6. Dream Sale (4:23)
  7. Mastodont (13:54)
avatar van Nevele
Dit is mijn kennismaking met deze band en het bevalt me uitstekend! Ik hoorde het nummer Prophet en wist niet helemaal wat ik van de band moest denken, maar het album overtuigd. Ik hoor een zwaar Kyuss Stonerrock geluid met Silversun Pickups in de achtergrond. Absoluut een aanrader en alleen voor het geweldige nummer Mastodont en de wat rustigere Get Lifted de aanschaf waard.

Ontdekt door de Best Kept Secret-boeking. Erg fijne, intense stonerrock, die mee kan met het beste van Kyuss. Vooral The Chairman is echt een vette track. Ik kijk erg uit naar het optreden a.s. zondag. Vooralsnog mijn eerste 4,5* uit 2014.

avatar van james_cameron
Het geluid van deze zweedse band doet nog steeds denken aan Kyuss, in positieve zin. Lekker zompige woestijnrock derhalve, al is dit niet het beste album dat ik van Truckfighters ken. Het duurt een paar songs voor je echt lekker in de flow van de plaat zit. Pas bij het uptempo Prophet komen we het eerste echt goede nummer tegen. Het lange afsluitende Mastodont is ook prima; voor de rest zijn de songs redelijk maar niet heel bijzonder.

avatar van Lau1986
Een vermakelijk album en vooral Mastodont is een heerlijk nummer. Het is wel jammer dat het ergens wel erg lekker is, maar het ergens ook weer net geen topper is. Vermakelijk dat wel.

avatar van malheur
Pwôh, moeilijk.

In dit genre zijn ze echt goed, en live heb ik ze ook gezien, is een 'wij spelen helemaal happy de tent plat'-band. Maar het is té weinig mijn ding of onderscheidend om er hoger dan 3 aan toe te kennen.