Angel Witch - Screamin' N' Bleedin' (1985)

Alternatieve titel: Screamin' 'N' Bleedin'

Label: Killerwatt

1. Whose to Blame (4:06)
  2. Child of the Night (3:49)
  3. Evil Games (4:18)
  4. Afraid of the Dark (6:03)
  5. Screamin' 'N' Bleedin' (4:43)
  6. Reawakening (4:58)
  7. Waltz the Night (5:59)
  8. Goodbye (3:44)
  9. Fatal Kiss (4:41)
  10. U.X.V. (2:08)
avatar van Metalhead99
Ik sluit me bij mijn voorganger. De productie is best degelijk voor een dergelijke plaat. Veel tijdgenoten moesten het doen met een stuk slechtere kwaliteit. Ik heb alleen wel als aanmerking dat de drums soms wat blikkerig klinken, maar goed, je kan niet alles hebben.
Ik mis wat pit en passie in het stemgeluid van Tattum. De eentonigheid van zijn stem zorgt ervoor dat de aandacht soms wat afzwakt. Jammer, want muzikaal mag het album er zeker wel zijn. Hier en daar hoor ik wat mooi en melodieus gitaarwerk en ook de ritmesectie klinkt solide.
Mijn kennismaking met deze act. Ik wilde gezien mijn beschikbare tijd het bij een iets kortere plaat houden. Van het debuut heb ik hier een 2CD special edition liggen die door alle bonus tracks ruim anderhalf uur duurt.
Die klassieke plaat zal ik dus ook ooit eens een keer beluisteren, maar waarschijnlijk niet vandaag.

avatar van Kondoro0614
De plaat begint aardig spooky en daarna komen de heavy metal sounds er wel redelijk door heen. Toch is de band minder overtuigend als hun debuutplaat, de solo's zijn minder overtuigend en de songs weten minder ruig over te komen. De snelheid kent de band nog redelijk maar het is zeker niet hun topper. Ik denk misschien tot zoverre nog wel de slechtste plaat van 'Angel Witch'. Het nummer 'Evil Games' is inderdaad leuk maar ik vind 'Afraid of the Dark' ook wel inslaan. De rest is vrij standaard, de plaat eindigt griezelig en dan is het alweer geweest. Redelijke plaat, zeker geen hoogstaande topper.

Voorlopige tussenstand:

01. Angel Witch