Loudness - Devil Soldier (1982)

Japan
Label: B&M

1. Lonely Player (4:51)
  2. Angel Dust (4:47)
  3. After Illusion (6:00)
  4. Girl (2:34)
  5. Hard Workin' (3:31)
  6. Loving Maid (4:55)
  7. Rock the Nation (3:23)
  8. Devil Soldier (7:08)
  9. Geraldine * (4:00)
  10. Lonely Player [Live Version] * (5:02)
avatar van wizard
Nadat The Law of Devil’s Land en Disillusion een erg goede indruk op me achter hadden gelaten, ben ik met Devil Soldier begonnen.

Dit album is me iets minder goed bevallen, hoewel Devil Soldier zeker geen zwak album is. Hoogstens een beetje minder consistent dan de albums die ik eerder luisterde. Het album begint erg sterk met Lonely Player en Angel Dust. Ook de ballad After Illusion is de moeite waard. Het heeft een aantal mooie melodiën en solo’s.
Nummers als Loving Maid en Rock the Nation kunnen me minder boeien. Devil Soldier sluit het album daarentegen op een uitstekende manier af.

Qua nummers en solo’s is er hier genoeg te genieten, en het geheel wordt op uiterst charmante en onverstaanbare wijze aan elkaar gezongen. Toch haalt dit album het niet bij z’n opvolgers.

3.5*