EP1 werd verguisd en dat kon je van tevoren al wel zien aankomen. Pixies kunnen hun oude niveau nooit meer evenaren bla bla bla.
De bekende praatjes die we altijd bij dit soort bandjes horen. En dat is natuurlijk ook niet zo raar.
Als ik naar mezelf kijk is er wel een groot verschil tussen de 19-jarige aERo die helemaal op ging in muziek met de middelen van toen t.o.v. de verwende 43-jarige die ik nu ben. Er is inmiddels wel wat muziekgeschiedenis aan toegevoegd en mijn smaak is toch ook veranderd. Alleen al om die redenen kan een nieuwe Pixies nooit meer datgene veroorzaken wat ze doen deden.
Zaak is om dat proberen los te koppelen (eigenlijk onmogelijk) en te beoordelen hoe dit dan overkomt.
Niet zo heel beroerd eigenlijk: lekkere indie-rock met nummers die wederom op een solo-album van Black hadden kunnen staan. Het zijn toch weer lekker klinkende nummertjes die wat stekeligheden missen of die gewoon een luisteraar moeten zien te overtuigen die in de loop der jaren flink veranderd is
Het heilige vuur ontbreekt en dit soort bandjes krijgen mij anno nu toch niet meer in extase, als dan het sentiment er niet meer bij gehaald kan worden mag ik constateren dat dit zoals gezegd gewoon leuk & lekker is en ik niet van ze moet verwachten met een nieuwe Doolittle te komen......