menu

Woods - With Light and with Love (2014)

mijn stem
3,50 (33)
33 stemmen

Verenigde Staten
Rock / Folk
Label: Woodsist

  1. Shepherd (3:16)
  2. Shining (2:31)
  3. With Light and with Love (9:06)
  4. Moving to the Left (5:22)
  5. New Light (2:46)
  6. Leaves Like Glass (3:31)
  7. Twin Steps (2:35)
  8. Full Moon (4:07)
  9. Only the Lonely (3:22)
  10. Feather Man (2:49)
totale tijdsduur: 39:25
zoeken in:
avatar van Ducoz
4,5
Zo, de mannen van Woods werken hard door. Hier heb ik zin an!

avatar van Rain King
3,0
Ducoz schreef:
Zo, de mannen van Woods werken hard door. Hier heb ik zin an!


Same, same. Release in de zomer zou fijn zijn Zonnetje + Woods = chill

avatar van Rain King
3,0
Hm, na één luisterbeurt nog niet heel erg onder de indruk. Klinkt allemaal wel fijn, maar tevens een stuk minder lo-fi dan ik van ze gewend ben en dat vind ik toch wel jammer. Stem volgt later, kan 'm nu nog niet op waarde schatten

Edit: New Light is wel weer ouderwets verslavend

avatar van Justinx
3,0
Op de een of andere manier doet mij deze muziek, vooral door de zang, enorm denken aan Ween. Ik merk dat ik deze plaat daarom al kan waarderen.

avatar van Lambchop
3,0
Lekker maar net niet helemaal, paar jaar geleden had ik hem goed gevonden maar met al die geweldige platen van de laatste tijd sneeuwt deze wat mij betreft wat onder. Shining vind ik wel deze beste

thrm
Met de nieuwste van Woods illustreert de band het belang van een goed liedje. Zoals op eerder werk is de geknepen zang van frontman Jeremy Earl nadrukkelijk aanwezig. Merkwaardig genoeg wordt zijn bijzondere stemgeluid al gauw tergend vervelend, mij als luisteraar in een bijzondere mix van verwondering en afgrijzing achterlatend. Die vorige plaat was toch goddomme best goed? Inclusief die krolse kat van een zanger? Zit ik nu echt zo'n jankreview te schrijven waarin ik teruggrijp naar eerder werk van dezelfde band? Lijd ik soms aan het A Rush of Blood to the Head-syndroom? Ik zet Bend Beyond nog maar eens op, beantwoord de vragen met vier keer 'ja', sluit alle ramen, mompel onverstaanbaar iets over inbedding van zang in instrumentatie en begin zachtjes mee te zingen met 'It Ain't Easy'..

avatar van Mctijn
3,5
Leuk, leuk, goed, maar verveelt ook snel. Als album vergeetbaar, enkele losse nummers zullen de komende jaren nog vermakelijk zijn. Dat vat Woods eigenlijk wel samen als band.

Vind de muziek wel leuk. Vooral de 70-s sfeertje ligt mij wel. Soms eens wat Beatles, dan wat americana. Alleen op zijn stem knap ik wat af. Kan iemand mijn wat bands aanraden in hetzelfde genre?

avatar van Mctijn
3,5
nepuufd1 schreef:
Kan iemand mijn wat bands aanraden in hetzelfde genre?

Imaad Wasif - Imaad Wasif (2006)

Iets minder vrolijk, dat wel. Maar rete-goed!

3,5
Fijn zomers album, met toch de kenmerkende bite in de lyrics.. De cleanere productie en meer gestructureerde attitude op dit album zorgen ervoor dat het een klein beetje "schijnbaar onschuldige" charme verliest. Toch staan hier wel toppertjes op en is de algehele vibe op dit album wel lekker. Iets meer psych rock en country, minder collegerock en kraut-.

Oh en wat is de titelsong een heerlijke jam!

avatar van midnight boom
3,5
Woods was altijd het typische voorbeeld van een doe-het-zelf lo-fi folkbandje. De band rondom singer-songwriter Jeremy Earl wist zich echter te onderscheiden met een meer alternatief geluid binnen de folkmuziek. De muziek knarste en kraakte in de beste DIY-lofi traditie ... tot dit jaar. Voor hun zevende langspeler zocht de groep uit Brooklyn voor het eerst in hun carrière een échte opnamestudio op, met alle gevolgen van dien.

Sinds 2006 maakte Woods zeven albums, en With Light And With Love is het achtste album in deze reeks. Met het sterke 'Songs Of Shame' (2009) piekte de groep vroeg om daarna langzaam enigszins in de vergetelheid te raken. With Light And With Love gaat daar vermoedelijk geen verandering in brengen, al is het zeker geen slechte plaat. Als er een constante lijn door deze collectie van tien liedjes getrokken kan worden, is het de nadrukkelijk aanwezige invloed van de jaren '70. Het gros van de liedjes is vrolijk van toon en zit goed in elkaar. Zo klinken 'Shepherd' en 'Shining' Beatlesque en lijkt Woods in het even zonnig als gemoedelijke 'Moving To The Left' en het catchy gebrachte 'Leaves Like Glass' zelfs enigszins op The Shins. 'New Light' en 'Twin Steps' klinken dan weer wat meer psychedelisch.

Earl is geen uitmuntende zanger, maar zijn soms wat overslaande stem en bijna vals gezongen kampvuur-melodieën zijn goed voor een glimlach op je gezicht. Toch kent With Light And With Love soms (net) te weinig eigen smoel om echt te weten bekoren. Het ruim negen minuten durende titelnummer is een positieve uitzondering op die regel. 'With Light And With Love' begint als een simplistisch rootsnummer om vervolgens uit te monden in een gigantische jam. De gitaarsolo's en tempoversnellingen vliegen je op knappe wijze om de oren. Het is een nummer dat op het podium wel eens een forse indruk achter zou kunnen laten, zoals mogelijk op zondag 21 september op Incubate 2014. Het is het hoogtepunt van een fijn luisteralbum dat gerust door meer mensen gehoord zou mogen worden.

Van: Daans Muziek Blog

avatar van sj0n88
3,0
Het nummer With Light And With Love neemt bijna epische proporties aan. De rest beklijft helaas wat minder. Leuk voor af en toe tussendoor.

avatar van philtuper
sj0n88 schreef:
Het nummer With Light And With Love neemt bijna epische proporties aan. De rest beklijft helaas wat minder. Leuk voor af en toe tussendoor.
Titelnummer is idd vrij briljant en één van mijn favoriete nummers bij het plaatjes draaien op gelegenheden. Album als totaal helaas niet zo overdonderend.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:50 uur

geplaatst: vandaag om 02:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.