The Red Devils - King King (1992)

Blues
Label: Def American

1. Automatic (Love) (3:26)
  2. Goin' to the Church (4:07)
  3. She's Dangerous (5:02)
  4. I Wish You Would (3:01)
  5. Cross My Heart (4:28)
  6. Tail Dragger (5:24)
  7. Devil Woman (6:57)
  8. No Fightin' (5:56)
  9. Mr. Highway Man (3:35)
  10. I'm Ready (3:46)
  11. Quarter to Twelve (7:03)
  12. Better Cut That Out (4:59)
avatar van Tribal Gathering
Geen album voor elk moment van de dag, maar als je even erg veel zin hebt in een potje lekker rockende en af en toe traag zuigende blues is er geen beter album. Deze heeft na 15 jaar nog niets van zijn glans verloren.

avatar van Ronald5150
"King King" is een dampende, stampende, rauwe, vuige live bluesplaat van The Red Devils. Deze band wordt aangevoerd door harmonicagrootmeester Lester Butler. Hij draagt dan ook "King King" van begin tot eind met zijn harmonicaspel en stem. De band is hier volledig ondersteunend aan. Energie is en intensiteit zijn de sleutelwoorden van "King King". Vooral in de wat langzamere nummers, de slowblues, bijvoorbeeld "Cross My Heart", "Devil Woman" en "Quarter To Twelve" gaat het door merg en been. Dit is blues zoals blues hoort te zijn, blank of zwart, maakt geen donder uit. Als ik luister naar "King King" dan waan ik mezelf in een afgelegen, donkere, rokerige, groezelige juke joint. Blues gaat om verbeeldingskracht, het vertalen van de tonen naar beelden en gevoel. "King King" doet dat met een verve. Fantastische belevenis!