George Michael - Symphonica (2014)

Label: Virgin

1. Through (5:09)
  2. My Baby Just Cares for Me (1:56)
  3. A Different Corner (4:14)
  4. Praying for Time (4:58)
  5. Let Her Down Easy (3:50)
  6. The First Time Ever I Saw Your Face (5:24)
  7. Feeling Good (3:15)
  8. John and Elvis Are Dead (4:31)
  9. Roxanne * (4:20)
  10. One More Try (5:14)
  11. Going to a Town * (4:45)
  12. Cowboys and Angels (7:24)
  13. Idol (4:29)
  14. Brother Can You Spare a Dime (4:52)
  15. You Have Been Loved * (5:41)
  16. Wild Is the Wind (4:15)
  17. You've Changed (4:44)
  18. I Remember You * (4:38)
avatar van Activa
rkdev schreef:

Helaas wordt de muziek van GM in mijn optiek door te weinig mensen op waarde geschat. Want composities als Through, Praying for Time, Cowboys and Angels en You Have Been Loved zijn werkelijk schitterend. Maar zoals hij al vaker heeft gedaan laat hij op deze plaat ook horen dat hij zich als een kameleon kan inleven in de nummers van anderen. Zijn versies van Going To A Town (Rufus Wainwright), Idol (Elton John) en Let Her Down Easy (Terence Trent D'Arby) zijn misschien wel beter dan het origineel. Maar hij doet het ook goed bij 'oudjes' zoals Feeling Good, The First Time Ever I Saw Your Face en Brother Can You Spare a Dime. De laatste twee voegen echter weinig toe aan zijn eigen studioversies.

De deluxe cd-versie staat al in mijn kast en de vinyl versie is onderweg.
Helaas is er geen Blu-Ray (video) concertregistratie verschenen. Hopelijk volgt deze nog met dan alle uitgevoerde nummers. Het concert in Frankrijk in Palais Garnier Operahouse is gefilmd, dus het zou moeten kunnen.

Of Michael en zijn muziek niet door iedereen naar waarde geschat wordt laat ik in het midden, "you love it or you hate it" zoals met zoveel dingen wel eens het geval is! Ik kan hem in alle geval wel smaken en ben het met je eens dat hij één van de beste stemmen van de hedendaagse popmuziek heeft. Samen met het fantastische orkest laat hij ons hier een prachtig album na waar ik vaak met bewondering naar luister, een groot entertainer!

Er bestaat wel een Blu-Ray van maar dan in een Pure-Audio 24 bits 196 KHz uitvoering en dus zonder beeld, heb deze in bezit en mijn Marantz UD 7007 weet daar best fraai geluid uit te halen (misschien net ietsje veel galm, maar het blijft een live registatie hè).