Meg Myers - Make a Shadow (2014)

Label: Atlantic

1. Desire (4:44)
  2. Go
  3. Make a Shadow
  4. Heart Heart Head (4:11)
  5. The Morning After
avatar van Gretz
Ik kijk enorm uit naar deze release. Meg Myers is een veelbelovend talent met een verrukkelijk mooie stem, waar veel emotie in zit. Desire is een erg lekker nummer. Je proeft als het ware haar verlangen., Het zou zomaar een hitje zou kunnen worden. Haar tweede single Go vliegt ook aardig uit de bocht. (Nog) niet zo indrukwekkend als Desire, maar heerlijk noisy.

avatar van De-noir
Psssst Gretz, EP staat al op Spotify. Klinkt wel aardig, maar ben benieuwd hoe lang het me blijft boeien. Lekker puberaal edgy dat nummer Go.

avatar van stoepkrijt
Desire is van buitencategorie, maar ook de rest van deze ep is zeer de moeite waard. De grote kracht van Meg Myers is haar stemgeluid en die weet ze ook in de andere nummers goed in te zetten. Tegen het einde van Go en Heart Heart Head schreeuwt ze de longen uit haar lijf (heerlijk om naar te luisteren), tijdens Make a Shadow en The Morning After zingt ze juist erg ingetogen en gevoelig. Ook dat is erg mooi, zeker in de combinatie met de soms erg zachte muziek, waardoor haar pure stemgeluid goed naar voren komt. Het eerste couplet van Make a Shadow vind ik daarom onbeschrijfelijk mooi.

Alleen maar goede liedjes op deze ep, maar omdat niet alle nummers compositioneel even bijzonder zijn (Desire legt de lat ook wel erg hoog) had er nog iets meer ingezeten.

avatar van Jumpjet
Deze EP heb ik kort geleden opgepikt nadat ik ‘Desire’ hoorde langskomen op Pinguin radio. Wat een ijzersterke track. Het is niet alleen de expressieve stem van Meg die mij bij de lurven grijpt, want net als je denkt dat je het liedje doorhebt, knalt er een heftige gitaarsolo in. Aan het eind van Heart heart head wordt naar een soortgelijke climax toe gewerkt, maar daar doet ze het door haar stem helemaal in het rood te jagen. Ik hou meestal niet van die schreeuwende wijven, maar Meg doet het precies goed. In Go klinkt ze iets teveel als een tienersterretje á la Avril Lavigne, maar Make a shadow en the Morning After zijn weer helemaal goed. Pracht plaatje dus!