L.R.S. - Down to the Core (2014)

geen stemmen

10. I Will Find My Way
  11. Waiting for Love
  12. Not One Way to Give
Ozric Spacefolk
Hier ben ik ook erg benieuwd naar. Ook een AOR/Hardrock-supergroup met leden uit 21Guns, Hardline en Airtime (band van Rik Emmett).

Wat mij betreft mag de muziek in de lijn van bovengenoemde bands.

avatar van gigage
De trailer/ interview met de band laat wel wat horen. Het is meen ik wat gepolijster, afwachten maar.

Ozric Spacefolk
Zo in mijn nopjes met Frontiers en wat ze betekenen voor de melodische rock.
Eindelijk een indie die zich in zet voor ouderwetse muziek.

avatar van gigage
Wat die Italianen uitbrengen kun je idd een platenkast mee vullen. Geen idee wie dat allemaal bekostigd. Album verkoop in 2014 is al niet je van het, laat staan van dit soort muziek, dat toch niet de populariteitsprijs wint. Dat staat geheel los van de kwaliteit overigens.

Ozric Spacefolk
Nu is Frontiers toch een label met een lange adem. Dus geen idee? Reclame inkomsten van youtube? De wereld verandert voortdurend.

Ook een AOR/Hardrock-supergroup

Ik vind dat tegenwoordig toch wel snel een band een supergroep genoemd wordt hoor! Ik moet zeggen dat ik deze leden van betreffende bands tezamen toch niet echt een supergroep kan noemen. Als je het hebt over bv Chickenfoot of Flying Coulors kan ik me daar iets bij voorstellen, maar toch niet bij deze mannen? Ze hebben in een aantal B-bandjes gespeeld, meer toch niet?

Ozric Spacefolk
Flying Colors heb ik nog nooit van gehoord en Chickenfoot boeit me niet echt.

De bandjes die ik opnoemde, waarom zij dat b-bandjes. Ik duidde aan dat deze muzikanten hun sporen wel hebben verdiend.

avatar van gigage
Laverdi heeft amper iets uitgebracht toch?

Guitars & Wings
Ik heb ooit gelezen dat die Laverdi eigenlijk geen echte rocker was, vandaar die hij stopte bij 21 guns. Het tweede 21 guns plaat is daarom met Solli (van: sons of angels) is opgenomen.

Dit is wel een goede plaat met kwaliteits aor, maar het klinkt me ook wat formule-achtig.

Let trouwens ook eens op Hugo-Ramos uit 2008. (ook frontiers). Ligt in het verlengde

avatar van jailhouserocker1
De bandjes die ik opnoemde, waarom zij dat b-bandjes

Omdat het geen topbands zijn (geweest).

Het gaat er mij niet om of het goed is of niet, het gaat me om de naam superband. Ik vind het nogal een benaming. Heel veel bands bestaan uit muzikanten die eerder in andere bands gespeeld hebben, dat maakt het toch niet meteen allemaal superbands. Ik vind dat muzikanten dan wel een wat grotere naam/carriere moeten hebben gehad dan deze mannen.

Ozric Spacefolk
Dan noem ik het geen supergroup maar samenwerkingsverband.

Vraag me wel af waarom je je er zdruk om maakt.

avatar van jailhouserocker1
Wek ik die indruk? Het was maar gewoon een opmerking hoor, meer niet. Het feit dat ik het niet met je eens ben en reageer wil niet zeggen dat ik me er druk over maak.

Ozric Spacefolk
Ik denk ook dat supergroup nogal subjectief is, want voor de één zijn een paar muzikanten groter en geliefder dan voor een ander.

Ik vind Hardline en 21 Guns best lekker, dus een bandje met exleden daarvan zal mij zeker smaken.
Overigens zijn dat niet mijn lievelingsbands.

Als je mij op de persoon vraagt wat ik echt een supergroup vind, dan zou ik eerder Humble Pie of Gov't Mule noemen.

avatar van jailhouserocker1
Tuurlijk is het subjectief en kun je discussiëren wat nou wel en geen superbands zijn. Voor veel mensen zal dat dan idd anders zijn.

Ps. Ik kan je Flying Colors dik aanbevelen. Goede melodieuze progrock.

Guitars & Wings
Ozric Spacefolk schreef:

Humble pie beschouw ik niet als supergroup (wel als band), maar je doelt waarschijnlijk op Frampton en Marriot. Toch?
Gov't mule kan ik alleen niet plaatsen in het concept "supergroup"

Guitars & Wings schreef:

Gov't mule kan ik alleen niet plaatsen in het concept "supergroup"

Warren Haynes (Allman Bros, Dickey Betts Band), Allen Woody (Allman Bros, Dickey Betts Band) en Matt Abts (Dickey Betts Band) zijn toch echt wel de beste van de beste southern rock muzikanten.

Humble Pie = Frampton (The Herd), Marriot (Small Faces), Ridley (Spooky Tooth) en Shirley. Zelfs op het waarheidsgetrouwe (not) Wikipedia worden ze een supergroup genoemd.

Ik denk dat iedereen een andere definitie van het woord supergroup heeft.
Ik zal het niet meer gebruiken, want mensen raken in de war. Ik zelf ook, want ik weet het nu niet meer.

Ozric Spacefolk
Reden waarop ik nooit op wikipedia kijk, is omdat iedereen er maar wat van maakt.

Zo is deze lemma ook een zooitje geworden: Supergroup (music) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Maar je hebt het idee al snel te pakken. Een supergroup is een band waarbij de leden al eerder in bekende bands of solo werk hebben afgeleverd.

avatar van vielip
Ben benieuwd naar dit album. Las de namen die eraan mee doen en mijn interesse was gewekt!

avatar van Metalhead99
Supergroup of niet, mij maakt het niets uit zolang de muziek maar te pruimen is. Bij Frontiers vinden ze het volgens mij erg tof om bekende (en minder bekende/nieuwe) muzikanten uit de Rock/Metal scene samen te laten werken. Neem nou eens de releases van dit jaar: California Breed, Three Lions, Tolkki's Avalon en Schon met Mendoza en Castronovo. Allemaal (redelijk) interessante studio projectjes. Als het goed is gaat er volgens mij later dit jaar nog iets uitgebracht worden met Michael Sweet (Stryper) en George Lynch (Lynch Mob, ex-Dokken).

avatar van vielip
Heb het album beluisterd. Niet alles is even sterk maar het is een genot om de stem van La Verdi weer te horen! Beoordeling komt later aangezien ik 'm pas 1 keer beluistert heb.

jakkepoes
En vielip hoe is hij bevallen?