The Crystal Method - Vegas (1997)

Electronic
Label: Outpost

1. Trip Like I Do (7:34)
  2. Busy Child (7:25)
  3. Cherry Twist (4:25)
  4. High Roller (5:30)
  5. Comin' Back (5:39)

met Trixie Reiss

6. Keep Hope Alive (6:13)
  7. Vapor Trail (6:34)
  8. She's My Pusher (5:41)
  9. Jaded (7:06)

met Trixie Reiss

10. Now Is the Time * (5:57)
  11. Bad Stone (5:11)
  12. (Can't You) Trip Like I Do * (4:28)

met Filter

13. Busy Child [Sta Remix] * (6:43)
  14. Trip Like I Do [Tom Real vs. the Rogue Element Remix] * (7:15)
  15. Keep Hope Alive [MSTRKRFT Remix] * (4:39)
  16. Comin' Back [Koma and Bones Remix] * (6:58)

met Trixie Reiss

17. Busy Child [Hyper Remix] * (5:38)
  18. Cherry Twist [Deadmau5 Remix] * (6:04)
  19. Busy Child [Paul Oakenfold Remix] * (8:32)
  20. High Roller [Myagi Remix] * (6:41)
  21. Comin Back ['93 Demo] * (5:05)

met Trixie Reiss

22. Vapor Trail [Live] * (6:04)
avatar van VanDeGriend
Een absolute mijlpaar in het "Big Beat genre. Daar waar albums van bijvoorbeeld Chemical Brothers de neiging hebben om na een paar fenomenale krakers hinderlijk in te zakken, blijft dit album het volle uur doordenderen.

Vandaag de dag noemen we dit "Vet Geluid". Tis in ieder geval duidelijk waar een act als Vitalic de mosterd vandaan haalt.

Zeer zware bassen gelardeerd met flarden gefluisterde tekst en samples, opgeleukt met synthesizerbogen en andere kekke electronische spielerei.

Bij nummer 5 (Coming Back) , gezongen door een mij onbekende dame (who gives f..), denk je even dat de mannen in de "gas terug"valkuil donderen. Gelukkig knalt na een half minuutje de bas weer binnen en stuiteren we vrolijk verder. En zo zijn er meer nummers waarbij je even op t verkeerde been gezet wordt. De constante is echter "The Beat"....and it is BIG.

Om t geheel af te sauzen hebben de makers ervoor gezorgd dat de hele cd lang een unheimische sfeer blijft hangen. Tis dan wel de beat die regeert, maar echt makkelijk willen we t de luisteraar niet maken...zo moeten ze gedacht hebben.

De soundtrack voor de remake van Christiane F.

avatar van Paalhaas
Een leuk album, dat eigenlijk nooit echt gaat vervelen. Lekkere vette beats worden een uur lang van een hip, swingend jasje voorzien. Het luistert lekker weg, maar toch zat ik nooit echt op het puntje van mijn stoel (Behalve toen ik ineens een aha-erlebnis had en besefte dat de tune van een aflevering van de FIFA-spellenreeks van de hand van Jordan en Kirkland was en 'Busy child' heette ). En dat ik nooit écht werd gegrepen door deze plaat, kwam denk ik vooral doordat we dit eigenlijk allemaal al een keer gehoord hadden in het techno-/big beat-genre.
Een vermakelijk album maar nee, dit haalt het toch niet bij mijn big beat-helden Orbital, Underworld en Eat static. Grote pre: geen gênante nummers. Ik kom uit op een dikke 3/5.

D'r staan echt een paar killer tracks op dit album. Heerlijk overdreven synth met dikke bass.
Zo komt er zowaar toch nog goeie electronische muziek uit de States.

Pastichio Rocker
Nu ook verkrijgbaar als Deluxe Edition met een geremasterde versie en een bonus cd.

Ik ken voor nu alleen Busy Child en Keep Hope Alive en die halen echt prachtherinneringen op aan Fifa '98 Road to World Cup. SUPER soundtrack.

avatar van VanDeGriend
Vandaag binnen gevallen. De heuse 2CD Deluxe uitvoering. Ik maar denken dat een dergelijk marketing erkenninkje alleen de belegen acts der aarde ten deel valt. Maar nee, ook deze toch niet zo heel bekende knallende genreklassieker is goed genoeg bevonden voor een dergelijk eerbetoon. En dik terecht. Ruim 11 jaar na dato nog steeds zeer, zeer goed te pruimen.

avatar van FunkStarr
Dit vind ik het beste album van Crystal Method.
Ook inderdaad zoals VanDeGriend al zegt een mijlpaal in de big-beat geschiedenis.
Het gaat geen moment vervelen.
Heb die deluxe versie laatst gedownload, zit een bonus cd met remixes bij, maar daar was ik niet erg van onder de indruk eerlijk gezegd, laten we het maar gewoon bij het eerste cdtje houden, dan geef ik hem 4,0.

Kadafi
Ik had dit dus gedownload laatst. Hoor ik tot mijn verrassing meerdere (3) Fifa 1998 tunes voorbijkomen, geniaal. En ik had nog nooit van The Crystal Method gehoord dacht ik, wel dus. Leuk album hoor, gave sound.

Paalhaas schreef:

Uhm, Orbital en Underworld big-beat???
volgens mij heeft Underworld helemaal niets met "big-beat" te maken, eerder met trance/techno of zoiets als we het over genres gaan hebben.
Fatboy Slim, Chemical Brothers en Crystal Method zijn big-beat.
Maakt verder niet uit ofzo maar ik kan zelf weinig tot geen big-beat ontdekken bij Orbital en Underworld.
Het zijn daarentegen wel twee fantastische bands dus dat ben ik duidelijk wel met je eens
Nog even over dit geniale album: beste "big-beat" album ooit.
Ik ga nog net niet voor de volle 5 maar mijn 4,5 staat.

Pastichio Rocker
Big Beat niet, maar Orbital heeft wel een hoop breakbeat-achtige nummers gemaakt zoals Pants, Beached, Technologique Park, Doctor? en Nothing Left.

avatar van UK-Choonz
Goede plaat met strakke breakbeat producties. Jammer dat deze band in NL niet de waardering krijgt die deze verdient. Dit laat een hoop Big beat klonen ver achter zich.

avatar van RogerV
Deze is wel vet inderdaad. Stevige knallende tracks die maar door blijven gaan. En ook die rustige tracks met Trixie zijn heerlijk.

avatar van FunkStarr
High Roller kan bij mij de halve dag op repeat, wat een wereldnummer is dat toch! Beste nummer van TCM naar mijn mening (met een paar anderen) en zelden een track gehoord welke in potentie redelijk basic is maar die zo veel sfeer en gevoel uitstraalt in het genre, ondanks dat het nog wel downtempo is. En dit is ook het beste album, geen enkele slechte track eigenlijk. Het opvolgende album Tweekend was ietsjes minder en daarna ging het toch al snel bergafwaarts met de heren. Het nieuwe album valt flink tegen (Jupiter Shift uitgezonderd) en Devided By Night vond ik ook al geen sterke. Maar het is ze vergeven, want alle grote 90's soortgenoten bakken er ook niet veel meer van tegenwoordig, en dat is ook best logisch. Voor mij blijft TCM beter dan Chemical Brothers. Wat TCM heel goed beheerst, is het "geluid", want veel tracks zijn vrij simpel van opzet, maar TCM weet er altijd hun eigen sound aan te geven. De beats knallen werkelijk door je speakers.

avatar van frolunda
Sinds lange tijd weer eens opgezet en dat klinkt toch wel lekker in de auto.Van mijn geringe collectie dance albums (en in dit geval Big beat om wat specifieker te zijn) is dit dan ook één van de weinige die ik zo nu en dan nog weleens draai.
Vegas is dan ook ongetwijfeld een topper in het genre met Trip like i do (is ook een mooie versie met Filter van,op de Spawn soundtrack),High roller en Keep Hope Alive als knallers.
Prima album van the Crystal method (nog steeds).

avatar van malheur
Zeer aangename verassing! Heeft een eigen stijl en plezierige manier van omlijsten, lekkere bigbeatplaat die de tand des tijds moeiteloos overleeft.