The Crystal Method - Vegas (1997)

Electronic
Label: Outpost

1. Trip Like I Do (7:34)
  2. Busy Child (7:25)
  3. Cherry Twist (4:25)
  4. High Roller (5:30)
  5. Comin' Back (5:39)

met Trixie Reiss

6. Keep Hope Alive (6:13)
  7. Vapor Trail (6:34)
  8. She's My Pusher (5:41)
  9. Jaded (7:06)

met Trixie Reiss

10. Now Is the Time * (5:57)
  11. Bad Stone (5:11)
  12. (Can't You) Trip Like I Do * (4:28)

met Filter

13. Busy Child [Sta Remix] * (6:43)
  14. Trip Like I Do [Tom Real vs. the Rogue Element Remix] * (7:15)
  15. Keep Hope Alive [MSTRKRFT Remix] * (4:39)
  16. Comin' Back [Koma and Bones Remix] * (6:58)

met Trixie Reiss

17. Busy Child [Hyper Remix] * (5:38)
  18. Cherry Twist [Deadmau5 Remix] * (6:04)
  19. Busy Child [Paul Oakenfold Remix] * (8:32)
  20. High Roller [Myagi Remix] * (6:41)
  21. Comin Back ['93 Demo] * (5:05)

met Trixie Reiss

22. Vapor Trail [Live] * (6:04)
avatar van VanDeGriend
Een absolute mijlpaar in het "Big Beat genre. Daar waar albums van bijvoorbeeld Chemical Brothers de neiging hebben om na een paar fenomenale krakers hinderlijk in te zakken, blijft dit album het volle uur doordenderen.

Vandaag de dag noemen we dit "Vet Geluid". Tis in ieder geval duidelijk waar een act als Vitalic de mosterd vandaan haalt.

Zeer zware bassen gelardeerd met flarden gefluisterde tekst en samples, opgeleukt met synthesizerbogen en andere kekke electronische spielerei.

Bij nummer 5 (Coming Back) , gezongen door een mij onbekende dame (who gives f..), denk je even dat de mannen in de "gas terug"valkuil donderen. Gelukkig knalt na een half minuutje de bas weer binnen en stuiteren we vrolijk verder. En zo zijn er meer nummers waarbij je even op t verkeerde been gezet wordt. De constante is echter "The Beat"....and it is BIG.

Om t geheel af te sauzen hebben de makers ervoor gezorgd dat de hele cd lang een unheimische sfeer blijft hangen. Tis dan wel de beat die regeert, maar echt makkelijk willen we t de luisteraar niet maken...zo moeten ze gedacht hebben.

De soundtrack voor de remake van Christiane F.