Caliban - Ghost Empire (2014)

Duitsland
Label: Century Media

1. King (4:02)
  2. Chaos ‐ Creation (3:30)
  3. Wolves and Rats (3:59)
  4. nebeL (3:11)
  5. I am Ghost (3:46)
  6. Devil's Night (4:23)
  7. yOUR Song (4:26)
  8. Cries and Whispers (3:55)
  9. Good Man (5:07)
  10. I am Rebellion (4:20)
  11. Who We Are (4:09)
  12. My Vertigo (3:15)
  13. Falling Downwards * (3:47)

met Matt Heafy

avatar van james_cameron
De metalcore van deze duitsers wordt door de jaren heen steeds meer divers en melodieus, maar de band weet nog steeds een imposante muur van geluid op te trekken. Ondersteund door een moddervette produktie klinkt dit album geweldig. Het songmateriaal is daarnaast ook bepaald niet misselijk. Fans van het eerste uur zullen wederom klagen dat hun band nog verder van de oorspronkelijke metalkoers is afgeweken, maar ik groei gewoon met de band mee.

avatar van Edwynn
Mijn eerste indruk is dat Ghost Empire beter is dan I Am Nemesis. Meer doordacht misschien. Sommige passages klinken lekker gortdroog en dat is precies wat deze band nodig heeft. De koorstukjes vind ik nog altijd wat misplaatst, maar her en der worden ze opgeleukt met wat kille electronica. Dat beklijft net wat beter. Het blijft ontzettend obligate metalcore, maar het is niet heel erg onaangenaam.

avatar van Don Cappuccino
Lees mijn recensie van Ghost Empire op Zware Metalen.

Caliban is een band die ik al lang ken, het was namelijk in 2004 een van de eerste metalcorebands die ik hoorde. In die tijd gingen de melodieuze refreinen er als zoete koek in, nu niet meer. Toch hou ik nog steeds in de gaten waar de Duitsers mee bezig zijn, Ghost Empire is alweer het negende album...

avatar van MetalWoman
Wat een album! En dat bedoel ik positief. Ik vind 'Ghost Empire' een hele vooruitgang na 'I Am Nemesis'. De nummers komen op 'Ghost Empire' wat harder, en met meer power over. Voor de liefhebbers van het nummer 'We Are The Many' (afkomstig van I Am Nemesis) zit je met 'Ghost Empire' goed! Alles lijkt op dit album te kloppen, en het word samen een mooi en kloppend geheel. Bij 'I Am Nemesis' vond ik het een beetje een rommelig geheel, maar alle nummers op dit album passen goed bij elkaar. Gewoon een super album!