Kelis - Food (2014)

4. Floyd (4:59)
  5. Runnin' (4:17)
  6. Hooch (3:29)
  7. Cobbler (3:19)
  8. Bless the Telephone (2:31)
  9. Friday Fish Fry (4:41)
  10. Change (3:42)
  11. Rumble (3:13)
  12. Biscuits 'N' Gravy (4:23)
  13. Dreamer (3:27)
avatar van Jordyp
Zin in! De cover is alvast geslaagd.
Gastartiesten nog niet bekend of niet aanwezig op dit album?

avatar van Arrie
En Jerk Ribs was één van de beste singles van vorig jaar dus dat belooft wat!

avatar van Angelo
Jordyp schreef:
Gastartiesten nog niet bekend of niet aanwezig op dit album?

Niet aanwezig. Althans, zowel op de site van Ninja Tune als op iTunes worden er geen aangegeven.

Ik kijk hier ook erg naar uit trouwens. Het album schijnt met een orkest te zijn opgenomen en zal qua sound ‘very dramatic’ (bron) klinken. Ninja Tune meldt zelf dat de nummers een beetje Spector-esque zullen zijn. Kortom: de verwachtingen zijn hooggespannen!

Om één of andere reden vind ik Kelis ook prima passen bij een experimenteel (indie)label als Ninja Tune. Ze was altijd al een eigenzinnige zangeres die op vrijwel ieder album gewoon lekker haar eigen ding deed en met succes - op het matige Flesh Tone na dan. Ik denk dat het met deze release niet anders zal zijn.

avatar van NewYorkCityLight
Oh ja wat was(is) 'Jerk Ribs' een lekker nummer! Jammer dat we nog zo lang moeten wachten tot de release van het album. Ik vond 'Flesh Tone' dan wel weer leuk, hopelijk stelt deze ook niet teleur

avatar van Arrie
Ik vond Flesh Tone ook tegenvallen maar de single Acapella dan weer fantastisch. Hoe dan ook ben ik het met Angelo eens, voor top 40-begrippen een redelijk eigenzinnige zangeres, die lekker d'r eigen ding doet en wat tot nu toe een hoop toffe singles heeft opgeleverd. Eigenzinnig is natuurlijk ontzettend relatief, en écht eigenzinnig is ze verre van. Maargoed, ik ben benieuwd.

avatar van Jordyp
Thanks Angelo.

Flesh Tone was een redelijke tegenvaller inderdaad, maar bij haar kon ik de vele dance invloeden toch nog aardig waarderen. Haar voorgaande albums eigenlijk nooit écht volledig geluisterd, komende maanden moet daar maar is verandering in gaan komen...

beatcluster
Jerk Ribs was een erg veelbelovend nummer, mijn verwachtingen voor dit album waren dan ook hooggespannen. Nummers als Change, Friday Fish Fry en de tweede single Rumble zijn zeker van een vergelijkbaar niveau en hoewel niet alle nummers me direct pakken valt me de dito productie wel gelijk op.

avatar van NewYorkCityLight
De tracks 'Jerk Ribs' en 'Rumble' laten goed horen hoe de rest van dit album ook klinkt. Het is een mooi samenhangend geheel geworden. Niet alle tracks zijn even goed maar nummers als 'Runner', 'Hooch' en 'Dreamer' zijn toch wel erg leuk. En wat heeft ze een fijne stem gekregen. Leuk om naar te luisteren.

Ik ben er 13 mei bij in Amsterdam

avatar van Emile93
Jeetje! Rumble klinkt lekker zeg! Jerk Ribs is ook prima!

avatar van Benito Gianni
Hooch, Klinkt geweldig, Friday fish fry & Rumble klinken ook lekker !
Een goed album van Ms. Kelis

avatar van Mark17
Samen met Caustic Love van Nutini de comebackplaat van het jaar. Kelis brengt hier een verscheidenheid aan catchy nummers en serveert dat op een heerlijk bord (soul)food. Bijna een uur lang laat de zangeres je swingen, verrassen en overtuigen. De muziek leeft, alsof Kelis een live performance weg staat te geven. Prachtige instrumentatie! Kan moeiteloos naast Sharon Jones & The Dap-Kings en Nutini staan. De soul is terug in 2014.

avatar van Reijersen
Kelis is 100% zeker een dame die niet in hokjes te stoppen is. Van rauwe funky R&B onder leiding van the Neptunes tot stuiterende hitparadedance met grote producers. Van het stout draaien van milkshakes naar reggae gedreven popsongs. Vier jaar heeft het ondertussen geduurd voordat we weer een nieuw album van deze opvallende dame kregen. Daar keken we wel weer naar uit, vooral omdat we benieuwd zijn wat ze aan ons tentoonstelt.

De singles hadden natuurlijk al het één en ander verraden, Kelis ging op het nieuwe album Food wat meer terug naar de soul. Maar is dat voor het hele album het geval? Opener Breakfast leent namelijk juist meer van de sfeervolle 90’s R&B. Jerk Ribs is die bijzondere single met een combinatie van verschillende stijlen. Lekker veel blazers. Het nummer heeft ook een 90’s vibe, maar met 80’s accenten. Productioneel sterk tot nog toe en daar valt de mooie volle sound van Forever Be ook onder.
De echte vintage soul horen we eigenlijk pas op de ballad Floyd en wordt ietwat doorgezet op het mooie Runnin’. Een persoonlijke favoriete op deze plaat is toch wel Hooch. Een fijne zwoele soulsong die ik perfect bij de stem van Kelis vind passen. Dit is ook wel het rustigere gedeelte van deze plaat. Kelis kan dat prima aan. Dat ze swingen kan weten we ook en horen we ook, op Cobbler. Waar Bless the Telephone, nog een persoonlijke favoriet, zich juist meer van het singer-songwriter gevoel leent. Bijzondere keuze, dat wel. Net zo bijzonder als het nummer Friday Fish Fry. Een ware blend aan stijlen komt je oren binnen. Blues, rock en pop met een vleugje soul. Wat te denken van die aanstekelijke bridge. Erg leuk nummer weer. We switchen dan weer verder naar het bombastische Change door naar het vrolijke Rumble. Kelis overtuigt nummer voor nummer. Ook lieflijk op Dreamer, de afsluiter van deze sterke plaat vol met aanstekelijke muziek. Origineel gebracht en prima in het straatje van Kelis vocale capaciteiten.

(bron: Opus de Soul)

avatar van Willemsb
Liefhebbers van Nas en Kelis: check dit alsjeblieft. Geen fijn interview.

Exclusive: Kelis Opens Up On Violent Relationship & Custody Battle with Nas - YouTube