Helstar - Remnants of War (1986)

Label: Combat

1. Unidos Por Tristeza (0:48)
  2. Remnants of War (3:45)
  3. Conquest (3:48)
  4. Evil Reign (4:33)
  5. Destroyer (5:04)
  6. Suicidal Nightmare (5:21)
  7. Dark Queen (4:01)
  8. Face the Wicked One (5:17)
  9. Angel of Death (6:18)
avatar van lennert
Hmmm, misschien had ik toch de pech dat ik tweemaal Helstar albums heb gekocht die matigjes waren, want ik ben wel enigszins omver geblazen van wat ik hier hoor. De productie is al beduidend spetterender, maar ook het riff- en solowerk komen zoveel malen beter uit de verf dat ik me afvraag hoeveel bandleden van het originele album hier nog op zitten. Kennelijk alleen de zanger en een van de gitaristen, dus misschien dat die nieuwe muzikanten gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor het feit dat het nu wel ergens naar klinkt.

Waar het debuut vooral wat simpele heavy metal was, komen we hier nu meer in de power/thrashmetalrichting waardoor de dynamiek veel meer aanwezig is. Rivera's zanglijnen zijn beter, de solo's zijn om van te smullen en de ritmesectie houdt de boel non-stop levendig. Ik kan lastig aangeven welke song ik het beste vind, want eigenlijk gaat het album zo voorbij en vloeien de songs zo makkelijk en vloeiend in elkaar over dat eigenlijk alles gewoon lekker is. Vooruit, het epische Angel Of Death is toch wel mijn favoriet. Als de rest van de band ook zo klinkt, dan ben ik een zeer gelukkig man!

Tussenstand:
1. Remnants Of War
2. Burning Star

avatar van RuudC
Geweldig! Wat een verbetering! Dit is metal zoals het bedoeld is. Waar Helstar op het debuut niet onverdienstelijk klinkt, toont Remnants Of War waarom de band destijds een veelbelovende naam was. Twee geweldige gitaristen die heel puik spelen, een zanger die duidelijk talent heeft. Ook niet onbelangrijk is dat de nummers goed zijn. Evil Reign, Suicidal Nightmare, Dark Queen, ga zo maar door. Het enige wat misschien ontbreekt, is net die ene evergreen. Zo'n metal anthem die iederee zou moeten kennen. Maar mij hoor je verder niet klagen. Veertig minuten lang heb ik genoten van dit album. Veel puurder ga je je metal niet krijgen. Zelfs met fantasy en horrorteksten. Het is bewonderingswaardig hoe hoog de mate van kwaliteit blijft op de hele plaat. Dit gaat vaker gedraaid worden en meer dan ooit ben ik benieuwd naar A Distant Thunder.

Tussenstand:
1. Remnants Of War