Crazy Casey - The Beast and I (1967)

1 stem

Soul / Rock
Label: Polydor

1. Major-minor (3:00)
  2. Crazy Casey (2:20)
  3. Snaggle Puss (2:19)
  4. Ready Freddy (2:24)
  5. The Beast and I (6:05)
  6. Murphy (2:48)
  7. Don't Rock That Boat (2:29)
  8. Sir Henry the Dancer (2:34)
  9. Comin' Home Baby (3:09)
  10. It Ain't Necessarely So (5:57)
avatar van nlkink
Een album dat Cees Schrama in 1966 met leden van de Golden Earrings heeft opgenomen. Ben het zelf nog nooit ergens tegen gekomen. Is dit jazz of jazz 'achtig'?
Is er een MM die hier informatie over kan verstrekken of een recensie wil schrijven?

Een beetje late reactie, maaar ik hoop dat je er nog wat aan hebt.

Fantastische LP. Heb hem via nu onnavolgbare ruiltransacties in handen gekregen en het is een van mijn alltime favorites geworden. Stel je Booker-T voor maar dan met de power van bijvoorbeeld the Who eind jaren 60. De schema's zijn bekend, en in een aantal gevallen domweg gejat (bijvoorbeeld van Green Onions van Booker-T), maar het speelplezier spat uit elke groef. Zo'n plaat die je opzet omdat je jezelf even vrolijk wilt voelen. Is trouwens als "Casey and his group" op Spotify te vinden. Wat mij betreft absoluut prijsnummer : It ain't necessarely so, een vrije bewerking van een thema uit Porgy & Bess.

avatar van nlkink
Kijk, dat waardeer ik zeer. En dat het een verlate reactie is maakt me niets uit!

avatar van Tozifra
In 1971 nog een keer uitgebracht. Als groepnaam werd toen 'Casey and his group' gebruikt en als albumtitel 'Comin' Home'. De Earrings-leden waren Rinus Gerritsen, Jaap Eggermont en George Kooymans.
Zie Spinner - discogs.com
Ik kan het album helaas niet vinden op Spotify. Alleen het nummer 'Comin' Home Baby' staat daar als onderdeel van The Golden Years of Dutch Pop Music: The Seventies Part 1 (2016) - MusicMeter.nl