The Dandy Warhols - Thirteen Tales from Urban Bohemia (2000)

Label: Capitol

6. Horse Pills (3:24)
  7. Get Off (3:10)
  8. Sleep (5:57)
  9. Cool Scene (4:07)
  10. Bohemian Like You (3:31)
  11. Shakin' (3:55)
  12. Big Indian (3:34)
  13. The Gospel (5:35)
  14. Later the Show * (2:58)
  15. Ras Tafar and I * (3:49)
  16. Godless [Alt. Vox Melody] * (5:42)
  17. Cool Scene [Early Mix] * (4:37)
  18. Country Leaver [Early Mix] * (3:19)
  19. Bohemian Like You [Courtney Home Demo] * (2:28)
  20. Mohammed [Courtney Home Demo] * (1:46)
  21. Big Indian [Courtney Cassette 4-Track] * (1:46)
  22. Big Indian [Courtney Home Demo] * (1:15)
  23. Unknown * (2:27)
  24. Godless [Courtney Home Demo] * (2:13)
  25. Cool Scene [Courtney Home Demo] * (2:08)
  26. Dub Song [Courtney Home Demo] * (4:07)
avatar van titan
titan (crew)
Die countrynummers op dit album vind ik verschrikkelijk en verpesten voor mij de plaat. Ik hoor The Dandy warhols toch het liefst liedjes maken met de sound van een nummer als Nietzsche. 3*

Dustyfan
Live gehoord in het voorprogramma bij David Bowie.

Tenenkrommend en hilarisch slecht. Omdat iedereen bij hun 'optreden' zo'n beetje de slappe lach kreeg van hun 'act', toch een 1*.

avatar van titan
titan (crew)
Dit is geen livealbum hoor!

Dustyfan
Da's waar ook, stem verwijderd

avatar van Music4ever
Bohemian like You is een wereldnummer,
maar de rest? nee.
Niet echt een hoogstaand album.

Ik vind Godless nog beter eigenlijk.

Maar goed, TDW is vooral een singlesband imo.

herman schreef:

Ik vind Godless nog beter eigenlijk.

Daar ben ik het helemaal mee eens!

En wat te denken van You Were The Last High van het album hierna. En van het album hiervoor o.a. Not If You Were The Last Junkie On Earth. Echt geweldige nummers.

herman schreef:

Maar goed, TDW is vooral een singlesband imo.
Meen je dat? Ik vind The Dandy Warhols eigenlijk meer een albumband. De singles spreken na eerste beluistering wel het meeste aan, maar bij nadere beluistering blijken er zo enorm veel mooie stukken op te staan. Dat geldt eigenlijk voor alle DW-platen die ik ken. Daar sla ik tegenwoordig vaak de singles juist van over, vanwege te vaak gehoord.

dutch2 schreef:

Dat vind ik ook zo jammer. Meestal wil ik dan die albums niet meer horen, omdat de singles mijn strot uitkomen . Maar jaren later ontdek ik zo een album graag terug. Van dit album vind ik trouwens Get Off het beste nummer.

Aha. Ik heb alleen het eerste album van DW echt vaak gehoord en dat vind ik wel een leuke plaat, maar niet echt bijzonder. De latere platen heb ik wel gehoord, maar misschien dan niet goed genoeg. Ik zat als het ware te wachten op de singles.

herman schreef:

Ik zat als het ware te wachten op de singles.

Een betere single als Bohemian Like You hebben ze tot nu toe nog niet kunnen schrijven...toch?

herman schreef:

Ik vind vooral die langere, bijna slome nummers van de Dandy's echt heerlijk. Dat eerste nummer van Come Down, of het nummer Sleep van deze cd. Maar ook de laatste nummers van Welcome to the Monkey House vind ik prachtig. Misschien wat vaker luisteren? Maar het kan natuurlijk ook wel een kwestie van smaak zijn.

Bloompje schreef:

haha
Het is cover,weet alleen de naam van die band niet meer,
maar als ik het weer weet zal ik het hier wel melden.

Bohemian like You hebben ze niet zelf geschreven hoor!

Cover of niet, toch is het een erg lekker nummer

music4ever schreef:
Bohemian like You hebben ze niet zelf geschreven hoor! Het is cover,weet alleen de naam van die band niet meer, maar als ik het weer weet zal ik het hier wel melden.
We zijn dan met zijn allen zeer benieuwd, want volgens de info op het hoesje is dit nummer toch echt van The Dandy Warhols zelf. Maar goed, allicht dat jij het beter weet dan de mensen van de platenmaatschappij, dat kan natuurlijk. Dus laat maar horen wie dit vrolijke liedje heeft geschreven.

avatar van Dielie
ik heb gisteren deze plaat gekocht alleen al om "Bohemian Like You", de rest moet ik nog wat verteren

avatar van avdj
Ik hoor hier iedereen over Bohemian Like You praten maar het gitaarwerk daarvan is niks minder dan Brown Sugar van de Stones. Dankzij dat nummer heb ik de Rolling Stones dan ook leren kennen Bedankt Dandy Warhols

De rest vind ik trouwens weinig aan...

haha
Het is cover,weet alleen de naam van die band niet meer,
maar als ik het weer weet zal ik het hier wel melden.

Dutch2 schreef:

We zijn nog altijd zeer benieuwd naar die mysterieuze schrijvers van Bohemian Like You. Of zou het misschien zo kunnen zijn dat je er helemaal naast zit?

dutch2 schreef:

Ik denk dat ik er idd naast zit ja.
Ik dacht echt dat het een cover was want ik heb een versie van dit nummer wat veel ouder klinkt dan deze versie van TDW. Maar als er in het boekje staat dat hun het zelf geschreven hebben dan zal dat wel neem ik aan.

Ik vind 13 Tales wel hun beste album denk ik

avatar van IMPULS
Nou ik zeker niet. De plaat start met 2 heerlijk gave nummers die het predikaat goed nog mogen dragen.
Daarna een gestage ineenstorting. Okee, Bohemian Like You is prima, maar het redt minstens 5 compositorisch zwakke, kabbelende en doelloze tracks niet. We maken er een 3 van.

avatar van SiSsY bOY
ik lees allemaal slechte reacties en toch heeft hij een gemiddelde van >3,5. raar

Music4ever schreef:

Ik denk dat ik er idd naast zit ja.

Inderdaad geschreven door Courtney Taylor-Taylor.

avatar van musicfriek
Bohemian Like You is natuurlijk een klassieker, maar Godless vind ik echt hun absolute topper! Die sfeer in dat nummer, die saxofoon (als ik het goed heb), het klinkt gewoon ontzettend retro!

Electro_
Oehh, Bohemian Like You was vandaag nog op MTV. Cool nummer!

musicfriek schreef:

mee eens! wat een fantastisch nummer is dat zeg. Ik vind de plaat verder "nog" niet echt speciaal.

Inderdaad Godless is zeer goed, maar bohemian like you zal toch langer aanslepen denk ik. Ik ben wel blij dat ze hun hitje te pakken hebben, want zo kunnen ze hun andere muziek aan de man brengen. Ik hou nog van de country invloeden in dit album.

Ik heb the dandy's twee jaar geleden eens live gezien op pukkelpop en dat was echt schitterend! Iedereen ging uit zijn dak! Ik wil ze zeker nog eens live zien! Leuk groepje, maar een 5 reserveer ik voor de allergrootsten. 4,5 dus

Ik vind ze echt super. 13 tales is niet hun beste album, maar heeft we een paar erg mooie platen. Opvallend dat mensen hier ze een singles-band vinden, terwijl hun eerdere albums toch echt steeds een mooi geheel waren, waar ook de nummers die ze als singles uitbrachten mooi in het geheel pasten. als jullie me nog volgen.
in ieder geval een top-band!
beste nrs: Godless, Nietszche, Get Off. 4,5*

avatar van SiSsY bOY
Na talloze luisterbeurten vind ik dit album 4.5* waard. De beste nummers zijn vind ik tenminste. Godless, Nietsche, Get Off, Bohemian Like You en Sleep. De andere nummers zijn ook oké.