Parker Millsap - Parker Millsap (2014)

Folk / Country
Label: Ohrahoma

1. Old Time Religion (3:54)
  2. Truck Stop Gospel (4:02)
  3. Forgive Me (4:19)
  4. The Villain (3:11)
  5. Disappear (4:01)
  6. Quite Contrary (4:48)
  7. At the Bar (Emerald City Blues) (3:02)
  8. When I Leave (3:58)
  9. Yosemite (2:52)
  10. Land of the Red Man (3:10)
avatar van Joshua68
Bio op zijn site is kort maar krachtig: "Parker was born. He now sings and writes songs". En dat doet hij geweldig met een mooie mix van folk, country en blues. Met heerlijke rauwe stem die je niet verwacht van een twintigjarige. Veelbelovend.

Vento Vivimus
En daar kan ik me alleen maar helemaal bij aansluiten ! Iemand om goed op te blijven letten!

Hendrik68
Op Spotify staat alleen het slotnummer Land of the red man. Als de rest net zo goed is dan moet ook ik er goed op blijven letten. Heerlijke bluesy uithalen. Lekkere smerige stem. Mooi man.

Edit: Ik dacht al: ik heb de naam eerder gehoord. In het rootstopic stond laatst een filmpje. Daarin vond ik dat het allemaal niet heel erg tot leven kwam en dat vind ik bij dat filmpje nog steeds. Land of the red man komt in ieder geval meer dan genoeg tot leven. Dus ik ben zeer benieuwd hoe een heel album klinkt.

avatar van Jasper
Album is Hier in het geheel te horen Henk.

Hartstikke bedankt.

Hendrik68
Ik heb hem inmiddels in zijn geheel beluisterd. Ik was dus zeer enthousiast na het horen van het slotnummer Land of the red man. Maar ik vrees dat we daarmee wel verreweg het mooiste nummer gehad hebben. Ik vond de uitvoering van dat nummer lekker rauw. De rest van het album is me voorlopig wat te braaf. Met zo'n stem wil ik het echte leven horen als het ware. Iemand die door het leven getekend is. Maar dat kan natuurlijk nog niet als je zo jong bent. Dus moeten we waarschijnlijk nog een paar jaar wachten voor Millsap met een wat meer gepeperde plaat komt.

avatar van AdrieMeijer
Ik ben het met Hendrik eens. (Dat gebeurt wel vaker) Ik vind de nummers compositorisch nogal mager en saai. Ik hoor het Heilige Vuur wel in zijn stem, maar helemaal niet in zijn muziek. De liedjes lijken allemaal langer te duren dan ze in werkelijkheid doen, en is dat is geen goed teken. Parker Millsap moet -vrees ik- een paar echtscheidingen, knokpartijen en ontslagen op staande voet meemaken voordat hij met een plaat komt die mij wel gaat pakken.

avatar van Jasper
Ik ben het eens met de laatste 2 sprekers. De liedjes zijn te mager. Ik vind dit absoluut wel iemand om in de gaten te houden. Want hij heeft zeker zijn stem mee. Ik verwacht nog wel wat van deze jongen.

Het is mooi om te zien wat er gebeurt in Oklahoma. John Fullbright (nieuw album in mei!), Turnpike Troubadours, John Moreland, deze jongen, ze komen allemaal uit Oklahoma en kennen elkaar goed. Allemaal in dezelfde Singer/Songwriter, Americana hoek. Om het te vergelijken met Nashville eind jaren '60, begin jaren '70 gaat te ver, maar ik vind het interessant om te volgen hoe deze mensen zich muzikaal gaan ontwikkelen.