Mors Principium Est - The Unborn (2005)

Finland
Label: Listenable

1. Pure (6:08)
  2. The Harmony Remains (4:51)
  3. Parasites of Paradise (4:19)
  4. Two Steps Away (5:45)
  5. Altered State Consciousness (4:20)
  6. Spirit Conception (1:36)
  7. The Unborn (3:41)
  8. Fragile Flesh (4:01)
  9. Pressure (6:16)
  10. The Glass Womb (4:31)
  11. Blood of Heroes (3:28)
  12. No More (3:16)
avatar van MichelDumoulin
Ceedee van de maand mei (2005) in de Aardschok.

avatar van snarf349
is bij ook cd van de maand mei (2008).
groots.

avatar van snarf349
bij mij

avatar van james_cameron
Tweede album van deze finse melodieuze death metalband. Net als het debuut biedt de plaat een reeks uptempo (en enigzins inwisselbare) beukers, waarbij weinig negatiefs te zeggen valt over het vakmanschap van de muzikanten. De songs zitten daarnaast allemaal degelijk genoeg in elkaar. Ook nu betreft het zwakke punt echter de nogal eenzijdige zangpartijen, die niet slecht zijn, maar wel te weinig variatie kennen. Jammer, want een betere zanger had het songmateriaal wellicht naar een (nog) hoger niveau kunnen tillen.

avatar van gigage
Supersnel gitaarwerk op de melodic death release uit Finland. De ondersteunende keyboards dragen ook bij aan het melodieuze karakter van de stevige muziek. Op track 1 zingt er nog een jongedame mee en dat had ze voor de variatie van de zanglijnen wel vaker mogen doen. We hebben de Finse hierna ook nooit meer teruggezien in metalland.