Ella Fitzgerald - Sings the Cole Porter Song Book (1956)

Jazz
Label: Verve

1. All Through the Night (3:17)
  2. Anything Goes (3:23)
  3. Miss Otis Regrets (3:02)
  4. Too Darn Hot (3:50)
  5. In the Still of the Night (2:40)
  6. I Get a Kick Out of You (4:01)
  7. Do I Love You? (3:51)
  8. I'm Always True to You in My Far Fashion (2:50)
  9. Let's Do It (Let's Fall in Love) (3:33)
  10. Just One of Those Things (3:32)
  11. Ev'ry Time We Say Goodbye (3:33)
  12. All of You (1:45)
  13. Begin the Beguine (3:39)
  14. Get Out of Town (3:24)
  15. I Am in Love (4:08)
  16. From This Moment On (3:16)
  17. I Love Paris (4:59)
  18. You Do Something to Me (2:22)
  19. Ridin' High (3:23)
  20. Easy to Love (3:26)
  21. It's All Right with Me (3:09)
  22. Why Can't You Behave? (5:06)
  23. What Is This Thing Called Love? (2:05)
  24. You're the Top (3:35)
  25. Love for Sale (5:55)
  26. It's De-Lovely (2:44)
  27. Night and Day (3:06)
  28. Ace in the Hole (1:59)
  29. So in Love (3:52)
  30. I've Got You Under My Skin (2:44)
  31. I Concentrate on You (3:14)
  32. Don't Fence Me In (3:28)
  33. You're the Top [Alternate Take] * (2:09)
  34. I Concentrate on You [Alternate Take] * (3:02)
  35. Let's Do It (Let's Fall in Love) [Alternate Take] * (8:50)
avatar van Zachary Glass
Waarschijnlijk de beste toevoeging die ik kon doen - vanaf nu gaan we bergafwaarts

avatar van Kos
Kos
Tja Ella Fitzgerald en Cole Porter samen.. Dat kan natuurlijk niet fout gaan. En ik ken het niet .

avatar van Zachary Glass
Laat ik het zo zeggen: eenmaal gekocht zul je het jezelf nooit beklagen

Wow, wat een hebbedingetje!

Heerlijke muziek, een van de beste jazz zangeresen dan wel de beste jazz zangeres. Samen met een van mijn favoriete componisten. Net begonnen met Cole Porter te spelen op de piano... 5*

Ik heb hier alleen vol.1 van; van All Through The Night tot From This Moment On. Ella is mijn lievelingszangeres - en op dit album bewijst ze ten volle waarom.
Cole Porter is natuurlijk een genie. Zo'n tekst als Let's Do It blijft grappig.

Alleen al het kartonnen uitklaphoesje is werkelijk een genot (doet je ook wel wat mijmeren over de LP).

En de muziek ?

Inderdaad een goede toevoeging, het kan zeker niet fout gaan, absoluut een hebbedingetje, heerlijke muziek, Cole Porter is inderdaad een genie.....tja hoe moet ik het nog aanvullen ? Eh, erg mooi !

EVANSHEWSON
De absoluut mooiste vrouwelijke jazz-stem gecombineerd met een topcomponist uit vorige eeuw !
Een unieke combinatie en een aanra(n)der van een plaat !
4.5 sterren ! **** 1/2

avatar van Dielie
ola, de cd op amazon voor 310 pond, wooha

Ben ik blij dat ik dit juweel al een lange tijd op cd in huis heb. Is dit nergens meer verkrijgbaar dan?

avatar van Dielie
daarjuist heb ik er wel ééntje gevonden die heel wat goedkoper was en nu kom ik weer bij deze uit

demaks

Father McKenzie
Zouden er in de hiphop- en R&B-generatie nog zieltjes te winnen zijn voor zovéél tijdloze schoonheid bij elkaar gezongen door deze Grande Dame van de jazz?

Ik mag het hopen!

Gish
Graag zou ik ook het Rodgers & Hart Song Book en Irving Berlin Song Book toegevoegd zien. Beiden in het mooie kartonnen klaphoesje.
Mij lukt het helaas nooit.

Ook deze beide dubbel CD's zijn absolute meesterwerken.
Wat een stem had deze vrouw.
Onvergelijkbaar goed.

P.S. Blijkt Rodgers & Hart er al te staan. geweldig en wat een mooie hoge notering in de jazz lijst. De free jazz liefhebbers van het Jazz Composers Orchestra gaan vanaf nu een beetje sip kijken. Ella gaat er over heen.

avatar van indana
Als het goed verschijnt vandaag of morgen het Berlin song book ook op de site.
Plezier ermee.

pretfrit
Gish schreef:

Ook deze beide dubbel CD's zijn absolute meesterwerken.
Wat een stem had deze vrouw.
Onvergelijkbaar goed.

maar wat is hier dan zo goed aan dat het zo'n monsterscore krijgt?

Ik zie iedereen schrijven dat het sfeervol is en een meesterwerk van een geweldige jazz-zangeres maar sfeervolle en meesterlijke albums van goede jazz-zangeressen zijn er meer.

m.a.w. Dit album heeft de met afstand de hoogste toplijstscore op mume maar geen fatsoenlijk review....dat verbaast me wat.

Gish
Dat laatste lijkt mij een mooie uitdaging voor Zachary, niemand schrijft mooier dan hij. We kunnen natuurlijk allemaal wel een lofzang afsteken over haar stem en allerlei superlatieven uit de kast trekken over techniek en timbre, maar uiteindelijk moet je het toch gewoon ondergaan pretfrit. Probeer eens een van de vele songbooks van eind jaren 50. Je zal zien dat je voor de bijl gaat.

pretfrit
dus al die songbooks zijn even goed ?

Gish
Rodgers & Hart, George & Ira Gershwin, Irving Berlin en deze van Cole Porter. Het is allemaal romantische nostalgie uit een tijd die [helaas] ver achter ons ligt.

Sheplays
Vergeet het Johnny Mercer songbook niet!

avatar van indana
En The Harold Arlen Songbook en The Jerome Kern Songbook ook niet vergeten . En trouwens..., de albums samen met Armstrong mogen er ook zijn

kiriyama
Ben ik nou weer de enigste die negatief moet zijn? Ik probeer sinds een paar weken een beetje m'n weg te vinden in jazz. En hoewel ik nooit zoveel van jazz verwachten, heb ik toch een paar prachtige dingen ontdekt. Coltrane, Davis en Gurtu zijn me goed bevallen. Daarna ben ik maar eens in de top 50 jazz lijst gaan kijken en kwam ik zo bij Ella Fitzgerald.

En ik moet toch zeggen dat dit "not my cup of tea" is. Fitzgerald heeft een aangename stem maar echt meeslepen deed het me niet. Voor mij mist ze een zekere gevoeligheid. Ze probeert het zeker maar weet me nooit volkomen te overtuigen. Ook de muziek kon me niet bekoren. Het stond teveel in dienst van de zangeres en trad helaas nooit ten volste op de voorgrond. Het was me dan ook allemaal wat te braaf en zwak. Geef mij dan maar een mooie sax solo van Coltrane, zoiets doet me gewoon veel meer.

Maar dat betekent niet dat ik dit soort jazz per se minder vind. Een Kimiko Itoh vind ik bijvoorbeeld prachtig, haar stem weet me wel te raken. Ook vind ik daar de muziek (los van de zang) stukken beter. Maar ik denk dat ik voorlopig me maar meer op instrumentale jazz ga richten.

LoveStoned
Kos schreef:

Ja, precies... Uhm... Wie is Col Porter?

LoveStoned
kiriyama schreef:

Geef het op in de Jazz-wereld, zou ik zeggen. Als je Jazz niet al op je 14e mooi vindt, zul je het nooit gaan waarderen. Althans, dat denk ik dan.

Kosinski
Laten we niet lullig doen, het laatste halfje erbij.
Wat is die vrouw goed zeg.
4,5/5 naar 5/5

kiriyama
LoveStoned schreef:

Staan nu vier Jazz platen in m'n top 10 maar dat doet er kennelijk niet toe. Hoe kom je er trouwens verder op dat ik 14 ben.

Father McKenzie
De Grande Dame van de vocal jazz brengt haar onnavolgbare versies van Cole Porter songs.
Cole Porter, één van de grootste en belangrijkste songwriters van vorige eeuw, lang voordat er van Lennon-McCartney sprake was, natuurlijk.
Het levert een schitterend document op, ik kan dit enkel aanraden, een absolute must voor wie deze zangeres een warm hart toedraagt.

avatar van Stapler
Father McKenzie schreef:

Ik mag het hopen!

Hahahah ik ben hier wel benieuwd naar, ik ken maar een paar nummers maar die zijn zeker mooi

avatar van Rudi S
Prachtig gedaan door Ella, zij kan deze liedjes zo lekker lui zingen.
Ik heb deze trouwens op 2 losse Cd's met andere donkere covers.

Tot nu toe vind ik er niet veel aan eigenlijk. Mis zoals iemand anders schreef ook een beetje de gevoeligheid in Ella's stem. Maar zal het nog wel een paar keer proberen.