Rene Froger - The Passion Tracks (2000)

Label: Dino

1. Ouverture (1:41)
  2. For the First Time (4:23)
  3. I Don't Wanna Live Without Your Love (3:55)
  4. How Do I Win Your Heart (4:21)
  5. I'm Not Supposed to Love You Anymore (3:51)
  6. I Couldn't Stay Away (3:51)
  7. How Do I Stop Loving You (4:55)
  8. You're the Story of My Life (4:35)
  9. She's Not You (3:11)
  10. The Greatest Love We'll Never Know (4:08)
  11. Heavenly (3:29)
  12. Save a Room in Your Heart for Me (4:19)
  13. Confess (4:03)
  14. What If I Still Had You (4:18)
  15. Valentine (3:14)
  16. I Honestly Love You (4:20)
  17. I'm Taking You Home Girl (2:53)
  18. In a Quiet Moment (4:06)
  19. I Only Want to Be with You (3:09)
  20. I Am a Singer (2:51)
  21. Finale (1:20)
avatar van nlkink
Conceptueel? Het album begint met een heuse Ouverture en eindigt letterlijk met een Finale. Daartussen liedjes over, kort door de bocht, de liefde. Erg lage waardering, van al zijn reguliere albums zelfs de laagste. Vraag me af waar dat aan ligt. Deze keer is de hoes best mooi.

avatar van dix
dix
nlkink schreef:
Deze keer is de hoes best mooi.

Daar lag het dus kennelijk niet aan.

avatar van Arrie
Mis ik het sarcasme of...? Die hoes, zeg. ? Maar rond 2000 was zoiets erg hip.

avatar van nlkink
Vergeleken met de andere hoesfoto's vind ik deze persoonlijk zeer acceptabel. Zonder sarcasme.

avatar van gaucho
nlkink schreef:

Een heus concept-album, jazeker! En dat niet alleen, het is zelfs een sequel van dit eerder verschenen meesterwerk. Ook al met een 'overture' en een 'epilogue'. Heeft duidelijk ook de liefde als thema. Het grote verschil is volgens mij dat op die eerste plaat die 'You'-persoon centraal staat en dat het hier vooral om de ik-persoon lijkt te gaan... En ook zijn lijflied I am a singer keert hier terug...

The power of passion heb ik in familiekring wel eens voorbij horen komen, en ik herinner me dat er aardig wat covers op stonden. Zo ben ik nooit vergeten dat hij zich vergreep aan Bob Seger's Hollywood nights.
Dit album ken ik niet, maar ook hier staan nogal wat titels op die me bekend voorkomen. I don't wanna live without your love heb ik wel eens op de radio voorbij horen komen en is een cover van Chicago. Ik gok erop dat The story of my life een cover is van het enige solo-album van songschrijver Desmond Child. Froger leende door de jaren heen met grote regelmaat uit de catalogus van Amerikaanse hitsongwriters als Child, Diane Warren en Michael Bolton.

Ik ben te lui (en het interesseert me ook te weinig) om het na te zoeken, maar I honestly love you is vast van ONJ en I only want to be with you kan alleen maar van Dusty Springfield zijn. Op de een of andere manier weet Froger dat soort covers altijd een 'overblown' karakter mee te geven. Alsof-ie ze alleen maar opneemt om te laten horen dat-ie mooi kan zingen, maar dat-ie er eigenlijk niks van meent...

avatar van jordidj1

avatar van Johnny Marr
jordidj1 schreef:

Hahahaha, rot op

avatar van Poles Apart
jordidj1 schreef:
Dit is wel een lekkere plaat voor Johnny Marr, geen dank voor de tip.

Johnny Marr, de Passiontrackvogel?

Track #5 overigens wel de meest Smiths-iaanse titel.

avatar van jordidj1
Poles Apart schreef:

Johnny Marr, de Passiontrackvogel?

Track #5 overigens wel de meest Smiths-iaanse titel.

Dat nummer heeft Johnny Marr voor mij geschreven

avatar van gaucho
Poles Apart schreef:

uote=6131715]Track #5 overigens wel de meest Smiths-iaanse titel.

Ik vind track 10 hier ook wel voor in aanmerking komen ?