Coheed and Cambria - The Second Stage Turbine Blade (2002)

Metal / Rock
Label: Equal Vision

1. Second Stage Turbine Blade (0:52)
  2. Time Consumer (5:41)
  3. Devil in Jersey City (4:47)
  4. Everything Evil (5:50)
  5. Delirium Trigger (4:47)
  6. Hearshot Kid Disaster (5:40)
  7. 33 (3:29)
  8. Junesong Provision (5:20)
  9. Neverender (5:22)
  10. God Send Conspirator (13:45)
  11. Elf Tower New Mexico [Demo] * (6:07)
  12. Junesong Provision [Acoustic Demo] * (5:47)
  13. Everything Evil [Demo] * (13:37)
avatar van Sammy
Muziek die niet voor één gat te vangen is qua stijl. De zanger (het is echt een man, ook al zou je vaak anders vermoeden) heeft een bijzondere stem, die misschien door sommigen niet als goed ervaart zal worden. Wanneer je de clip die bij dit album hoort ziet (van Devil in Jersey City), schrik je je al helemaal kapot wanneer je ziet uit wat voor lichaam de zang komt. klik hier voor de clip. 4*

avatar van Dielie
mijne is in bestelling, zang is super alsook muziek, fris en nieuw

avatar van Dielie
derde album komt in september, "Good Apollo I'm Burning Star IV - Volume One: From Fear Through the Eyes Of Madness"

wat een fantastische albumtitel weeral!

avatar van Dielie
dit zijn telkens superplaten, ik ben een ongelooflijk hevige fan van Coheed & Cambria

ongelooflijk

Geweldige plaat!

avatar van james_cameron
Ik kende dit debuut nog niet, wel alle andere albums van de band. Men klinkt hier nog niet zo verfijnd als op de latere platen, het geluid is hier wat rauw en ongepolijst, maar de zo typerende sound is hier al volop aanwezig. Het vertaalt zich nog niet in hele sterke songs, maar de plaat is wel energiek en zakt eigenlijk nergens in. De zanger zet hier niet bepaald zijn beste prestatie ooit neer, maar ook hij is zeer acceptabel. Veelbelovend debuut, al met al.

avatar van Lau1986
DIt is toch ook een prima album van Coheed. Ik moest er wel even aan wennen. Ik was de albums die hierna komen gewend. Dit album is wat rauwer en wat meer ongepolijst. Het laat echter wel horen dat de band potentie heeft en met Time Consumer en God Send Conspirator hebben ze uitstekende nummer geschreven.