0118-Vier - Harde Schijf (2005)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Licht Uit Spot Aan (3:07)
  2. Duizend Bommen en Granaten (4:55)
  3. Overval (Handen Omhoog) (4:16)
  4. Vraag Maar Raak (3:51)
  5. Standaard in Je Playlist (4:14)
Classic!

avatar van MAS
MAS
5 Goede nummers! Jammer dat ze niet meer bij elkaar zijn.

avatar van Stapler
"Ik houd mijn ouders voor de gek, mijn naam is niet eens Kevin"
"Best lullig als ze zeggen dat je pik daar voor te kort is"

En wat al eerder is gepost "Ik blijf stoer doen alleen omdat ik neger ben"

Echt grappig dit allemaal!

avatar van Stapler
Damn.. ik ben verslaafd aan Lich Uit Spot Aan... Echt een toffe track.
Heeft iemand misschien Overval nog voor me?

avatar van MJ_DA_MAN
Ik moet nog maar een keer herhalen dat deze mannen tekstueel zó goed zijn. Elke rijm klopt, geen enkele is overbodig en niks is gelogen. Met afstand de beste schrijvers van het land voor mij, ook ver voor Typhoon en Opgezwolle. Qua flow en stem halen ze het niet bij die laatstgenoemde, maar ook dat onderdeel zit wel snor. Check deze EP, en hoor het zelf. Ben er nog steeds verdrietig over het feit dat de groep niet meer compleet is .

rico-bballer
Typhoon vind ik qua lyriek en rijmschema's van een hoger niveau. Verde vind ik neger r de vries vooral geniaal.

avatar van T.A.
Dit behaagt mij net zo als opgezwolle. Anders, maar toch ook geweldig. En dan is het zeker jammer dat beide groepen uit elkaar zijn.

avatar van WeZet
Leuke CD van wat vrienden van mij! Het gaat steeds beter met ze, alleen sommige geluidseffecten halen het neiveau om laag. (1000 Bommen & Granaten)

Dit vind ik echt de beste Nederhop, de teksten zijn echt te gruwelijk en ze flowen zeker goed, jammer dat ze niet meer met zijn 4e zijn.

avatar van hank2
Tsja, ik geef hier gewoon 4,5* voor. Dit is zooo lekker. De zelfspot, maatschappeijke teksten, de pompende beats... heerlijk. Ben benieuwd naar de nieuwe plaat die toch heel binnekort gaat komen

avatar van kobe bryant fan
Leuk album,met zoals MJ zegt even goede lyrics als Opgezwolle.Enigste kleine minpuntje is Standaard In Je Playlist is niet zo'n super nummer voor de rest kort maar krachtig.

avatar van MJ_DA_MAN
Betere lyrics zelfs tegenwoordig. Waar de heren van Opgezwolle steken laten vallen qua teksten blijft 0118 en co zeer constant. Maar goed, eigenlijk zijn ze moeilijk te vergelijken en is dat ook niet nodig.

MJ_DA_MAN schreef:

Is er recent dan nog werk van Opgezwolle uitgekomen?

avatar van MJ_DA_MAN
Niet een puur Opgezwolle-album, maar wel diverse samenwerkingen (dingen van de rappers van Opgezwolle, Sticks en Rico dus).

avatar van kobe bryant fan
A ok ga ze eigenlijk niet checken(wel misschien het album alledaagse waanzin) ik wacht meer op nog een full-album maar ik denk dat dat er niet meer komt

avatar van niels94
De tekst en dan vooral de punchlines zijn op deze EP nog zieker dan op Flessepost. Ook de producties zijn super. Dit gaat een hoog cijfer worden, erg jammer dat deze groep zo snel al uit elkaar gegaan is.

avatar van niels94
Ik ben erg onder de indruk van deze EP. Het niveau van de producties is enorm hoog en de lyrics zijn fenomenaal, nog beter dan op Flessepost. Licht Uit Spot Aan is gewoon erg grappig. Duizend Bommen en Granaten is een erg sterke kritische track die voornamelijk over oorlog gaat, een enorm verschil met het kinderachtige Maatschappij is Feij van Flessepost (hoewel dat over verschillende onderwerpen gaat zijn ze beide maatschappijkritisch). Overval heeft ook weer veel sterke punchlines en een lekkere productie. Vraag Maar Raak is een heel origineel nummer, waarin steeds een vraag wordt gesteld waarop de rapper een bondig antwoord geeft, ook erg goed. De afsluiter is ook een echte knaller, Standaard in Je Playlist, geniale productie en raps. Van de rappers vond ik Neger R De Vries de beste, maar ook de andere behoorden (ik heb geen idee hoe het nu met ze gaat) tot de Nederlandse top. Jammer dat deze mannen niet meer gemaakt hebben.

avatar van Harderwiek
Duizend Bommen en Granaten heeft zo'n zieke productie!

Harderwiek schreef:
Duizend Bommen en Granaten heeft zo'n zieke productie!

En lyrics.

Licht Uit Spot Aan:
Grappigere Nederhop lyrics zijn er nooit geweest.

Wel erg slechte clip trouwens.

avatar van Snoeperd
kobe bryant fan schreef:

Fakkelteit moet je zeker nog checken. Fakkelteit is nog a la Opgezwolle, ook door de producties van Delic. Maar vooral is dit album echt heel erg goed, er staan een hele rij klassiekers op ( Spaanse Vlieg ), de raps zijn hoog niveau en de producties zijn geniaal.

Over dit album, ik heb een aantal nummers al gecheckt, maar ik ken eigelijk alleen het album Flessepost helemaal, die is supergoed. Dus deze moet ik zeker even checken.

avatar van Delars
Beste Nederlandse EP ooit.

niels94 schreef:
Van de rappers vond ik Neger R De Vries de beste, maar ook de andere behoorden (ik heb geen idee hoe het nu met ze gaat) tot de Nederlandse top. Jammer dat deze mannen niets meer gemaakt hebben.

Hier was ik in de veronderstelling dat ze niet meer samen waren... Gewoon een misverstand.

Deze EP blijft inderdaad vreselijk goed, hip-hop van enorm hoog niveau.

GCITY050
Heb het gevoel dat dit alleen zo extreem gewaardeerd wordt dankzij de tijd. Er was destijds misschien weinig wat even goed was. Maar als ik vloeistof terugluister wat ook uit 2004 stamt, is dat toch wel een paar tandjes beter. Daar kan zelfs in deze tijd niemand aan tippen, laat staan verbeteren.

avatar van niels94
Kan zijn, Standaard in Je Playlist blijft tot de top van de Nederlandstalige hiphop behoren. Wat een heerlijke lines, zo af en toe

GCITY050 schreef:
Maar natuurlijk. De logica.