Novastar - Inside Outside (2014)

Belgiƫ
Label: Warner Bros.

1. Closer to You (3:21)
  2. Faith in You (3:36)
  3. In Love with Another (4:05)
  4. Kabul (3:12)
  5. Inside Outside (4:21)
  6. So Softly (3:42)
  7. Tumulus Man (5:01)
  8. Light Up My Life (3:06)
  9. Fall Down (2:39)
  10. Silvery Rain (3:41)
  11. End to End (3:37)

Yann Samsa
Altijd leuk, zulke Ik-Gebruik-Painthoezen.

avatar van Pinsnider
De beste man grossiert inderdaad niet in geweldige platenhoezen. Gelukkig is er met de inhoud van het materiaal doorgaans weinig mis.... Ben benieuwd....

Vanavond in DWDD.

avatar van oceanvolta
Lura schreef:
Vanavond in DWDD.

Ik heb de uitzending gezien en dat klonk behoorlijk waardeloos.

Helemaal mee eens.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Was ie niet bij stem of was het nummer niet bijzonder?

avatar van Lura
Het geluid was slecht en het nummer sprak me ook niet zo aan.

Ik vond het ook tegen vallen, maar verwacht toch wel een goed album.

avatar van brt
brt
het liedje staat ook op spotify en daar klinkt het een stuk beter. de dwdd mix was niet al te best.

avatar van Pinsnider
Hoorde gisteren in de auto op Hilversum 3 een liedje dat ik stomvervelend vond en het werd afgekondigd als de nieuwe Novastar.... Daar baalde ik bijna nog harder van dat het lusteloze gepiel van FC Twente in Deventer....

avatar van pdonidvie
Ik vind single 'Closer To You' zeer toch geslaagd en kijk enorm uit naar de plaat.

Nu te beluisteren op Deezer

Ik heb Novastar de laatste 2 weken 2x live op televisie gehoord, maar het lijkt wel alsof hij zijn stem helemaal kapot heeft gezongen. Hij moet teveel moeite doen om het allemaal te halen.
Hem jaren geleden in een kapel in Nijmegen gezien, waar hij heel gemakkelijk zong, en mooi de hoogte in kon gaan.

avatar van Flurk
Pfff, ik ben serieus ontgoocheld in deze plaat. Het songmateriaal is ondermaats, onbegrijpelijk voor een uitstekende songsmid als Joost Zweegers. Bovendien is de stem te veel weggemixt; soms klinkt het alsof er vanuit een bokaal gezongen wordt. Nochtans stond John Leckie achter de knoppen, producer van Muse, Radiohead, ...

Flurk schreef:
Nochtans stond John Leckie achter de knoppen, producer van Muse, Radiohead, ...

Een producer die voor mij bekend staat om evenveel aandacht aan de muziek als aan de stem te geven. Wat ik al heb gehoord klinkt inderdaad als een John Leckie productie. En voor Joost betekent dat een nieuwe weg, wat ik alleen maar kan aanmoedigen. Voor herhaling zal ik de vorige platen wel opzetten .

Moet er nog erg aan wennen....

Flurk schreef:

Dat is ook een beetje mijn probleem met deze plaat. De stem komt nergens helder naar voren, zoals bij vorige platen. Ook lijkt het alsof er vaak meerdere 'lagen' van dezelfde zanglijn over elkaar zijn geplakt, wat ook niet erg goed uitpakt. Het geheel van muziek en zang klinkt bij de meeste nummers teveel als één grote brij.

Kan ook een kwestie van wennen zijn (de tijd zal het leren), maar op basis van de nummers zelf en de productie kan ik er op dit moment niet meer dan 3* aan kwijt.

Een nummer dat er overigens wel positief uitspringt voor mij is Kabul.

Juist die mooie heldere stem heb ik altijd het mooiste aan Novastar gevonden; beetje Crowded House achtig.

Het is wennen deze nieuwe Novastar,het vraagt meer tijd van de luisteraar,maar om nu te zeggen dat het songmateriaal ondermaats is....nee dat gaat te ver. Een groeiplaat,die haar schoonheid pas na x-aantal luisterbeurten vrijgeeft,zo hoop ik althans,want ik zit ook nog in de faze van oké is dit het maar....moesten we hier zolang voor wachten."Closer to you" vind ik wel een zeer geslaagde single.
De andere songs moet ik nog op me laten inwerken....

avatar van Oepsje
Wat een gruwelijk saaie plaat, er lijkt veel minder emotie en diepgang in te zitten vergeleken met de overige platen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Nog niet geluisterd dit album.
Ben wel benieuwd hoewel ik Almost Bangor al een stap terugvond t.o.v het tweetal voorgangers.

closer to you is echt het hoogte punt van deze plaat de rest is best saai.
Stem komt ook helemaal niet tot zijn recht.
jammer had me veel voorgesteld van dit album, zelfs na een paar keer luisteren springen er geen nummer bovenuit.

Afgelopen zondag was ik bij het optreden van Novastar in Hengelo. Het was de derde keer dat ik hem live zag en ik moet helaas zeggen dat dit het minste optreden was.

Hij speelde uiteraard veel nieuw materiaal en waar ik hoopte dat bepaalde nummers live beter uit de verf zouden komen, klonken ze live ook even 'wazig' als op het album, ook weer door de vreemde mix van stem en muziek. Bij een aantal nummers (bv. So Softly, Tumulus Man) werd er een effect op zijn stem gegooid waardoor die een beetje wegzonk in meerdere lagen. Gevolg hiervan was dat deze nummers totaal niet overkwamen, dit merkte je dan ook in het publiek (de aandacht verslapte wat op zulke momenten).

De nummers die wel met normale/heldere stem gezongen werden (oudere nummers, maar bv. ook Kabul van het nieuwe album) kwamen stukken beter over en klonken als vanouds goed (want zingen kan hij zeker). Ook had hij er zichtbaar zin in, wat een hoop goedmaakte.

Bepaalde nummers ben ik door het concert wel meer gaan waarderen (Silvery Rain, Faith in You, In Love with Another), omdat ze gewoon goed in elkaar zitten. Maar ik blijf erbij dat ook deze beter zouden overkomen als hij ze wat meer 'puur' zou brengen, zonder rare effecten.

Al met al ben ik nog steeds niet overtuigd van deze nieuwe richting van Novastar, maar dat ligt niet aan de songs zelf. Het songmateriaal vind ik niet ondermaats (zoals hier ergens geschreven werd). Het zijn stuk voor stuk prima nummers, maar de invloed van John Leckie heeft wat mij betreft niet veel goeds gebracht...

avatar van pdonidvie
Ik geniet er wel van, van die nieuwe productie. Ik vond de productie op zijn debuut en Almost Bangor net van een erg laag niveau. Er zat geen rode draad in. It was all over the place. Vaak vermoede ik ook dat het om eerste takes ging. Dat is hier niet het geval. Hier steekt duidelijk bloed, zweet en tranen in.

Gisteren in Antwerpen live gezien moet zeggen dan zijn de nieuwe nummers werkelijk fantastisch.

avatar van pdonidvie
Joost & co live in den AB ter promotie van dit album.

Ik was erbij en het was geweldig .

avatar van WesleyX16
Ik vind niet alle nummers even sterk. Maar er zitten een aantal hele mooie nummers op. Dus ik kom uiteindelijk op een ruime voldoende uit.

avatar van popstranger
Tja, welke punten geef je aan een album van Novastar dat zo teleurstellend klinkt? De man heeft enkele mooie platen gemaakt (de eerste 2) maar bij deze ontbreekt het aan goede songs en zoals al eerder hier aangehaald suckt de productie toch wel monkeyballs (pardon my french).
De man kan wel degelijk mooie muziek maken maar helaas staat ze niet op deze plaat.

taphead
Ondanks de samenwerking met John Leckie (Mooie docu op Canvas, dat wel) is dit een behoorlijke tegenvaller voor mij.
De vorige Novastar is toch al weer zo'n 5 a 6 jaar dus het was het wachten niet waard. Almost Bangor was een juweeltje vind ik maar op deze plaat lijkt Joost Zweegers totaal inspiratieloos rond te dwarrelen in platte popliedjes. Misschien te veel aandacht besteed aan het samenzijn met zijn producer idool en daardoor het belangrijkste vergeten.