Demon Hunter - Extremist (2014)

Label: Solid State

1. Death (2:34)
  2. Artificial Light (4:29)
  3. What I'm Not (4:00)
  4. The Last One Alive (4:25)
  5. I Will Fail You (4:44)
  6. One Last Song (4:21)
  7. Cross to Bear (4:29)
  8. Hell Don't Need Me (4:06)
  9. In Time (4:59)
  10. Beyond Me (4:23)
  11. Gasoline (3:57)
  12. The Heart of a Graveyard (4:07)
  13. Waste Me * (4:48)
  14. Helpless Hope * (5:30)
avatar van james_cameron
De eerste single, Artificial Light, klinkt alvast heerlijk bruut en vet. Demon Hunter is en blijft toch wel één van mijn favoriete metalbands.

avatar van james_cameron
De titel is wat misleidend aangezien dit zeker geen extreem album is, maar deze zevende studioplaat van Demon Hunter is zoals altijd wel weer bijzonder fijn. De mix van vette gitaarriffs, subtiele electronische details, venijnig geschreeuwde coupletten en clean gezongen refreinen zorgt wederom voor een ijzersterk resultaat. Dat het songmateriaal bij vlagen doet denken aan eerder werk nemen we dan maar op de koop toe. Hier en daar zorgt de band wel voor wat nieuwe elementen binnen de songs, zoals een ballad-achtig refrein in een stevige uptempo beuker als In Time en een geschreeuwd refrein in een ballad als Gasoline. Uiteindelijk niet het beste album van de band, dat is wat mij betreft nog steeds Storm The Gates Of Hell, maar absoluut wel een topper.

Zeer goede CD van een redelijk onbekende band. Alleen het eerst nummer is waardeloos (Death). De rest is subliem en daar kan Soulwork nog iets van leren. Zeer goed!!