menu

Crazy Horse - Crazy Moon (1978)

mijn stem
3,47 (16)
16 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Reprise

  1. She's Hot (3:13)
  2. Going Down Again (3:27)
  3. Lost and Lonely Feelin' (3:13)
  4. Dancin' Lady (3:24)
  5. End of the Line (3:12)
  6. New Orleans (3:12)
  7. Love Don't Come Easy (3:13)
  8. Downhill (4:17)
  9. Too Late Now (2:56)
  10. That Day (3:20)
  11. Thunder & Lightning (3:57)
totale tijdsduur: 37:24
zoeken in:
avatar van Rufus
3,5
Staan enkele prima nummers op zoals Going Down Again.

Down_By_Law
Lang niet zo goed als het eerste Crazy Horse album, maar zeker de moeite waard - zeker omdat Neil Young stiekem op de meeste tracks leadgitaar speelt (het is dus eigenlijk een Crazy Horse & Neil Young album).

Stijn_Slayer
Ik vind 'm niet eens zo veel minder dan Crazy Horse's debuut. Het album begint uitstekend met 'She's Hot', met één van de allerbeste solo's die Neil Young ooit speelde, en 'Going Down Again'.

Ook 'Love Don't Come Easy', met een schitterende bijdrage van saxofonist Steve Lawrence is een hoogtepunt, of wat te denken van 'Downhill', wederom met een geweldige bijdrage van Neil. Had zo op Zuma gekund. Ook 'Too Late Now' en 'That Day' vind ik erg pakkend.

'Thunder & Lightning' had ook zo op een Zuma kunnen staan. Deze nummers ontstonden dan ook al in 1974, rond dezelfde tijd als de sessies voor Zuma.

Verder zijn ook Ben Keith en David Briggs van de partij.

avatar van harm1985
She's Hot is in 1975 ook al eens live gespeeld tijdens een Neil Young & Crazy Horse concert., evenals New Orleans en Lost and Lonely Feeling:

Sugar Mountain - Neil Young Set Lists - sugarmtn.org

HIER te beluisteren. Opnamekwaliteit is niet super briljant en Neil heeft wel eens beter gezongen, maar het spel is wel lekker los en ontspannen.

4,5
Prachtplaat die zich kan meten met de beste Neil Young albums uit dezelfde periode. Het ongepolijste van Zuma heeft me nooit kunnen raken, maar op dit album komt het veel beter uit de verf. Kwa sound komt het erg overeen met de 'Live Rust' opnames. Het zou zo tijdens hetzelfde concert kunnen zijn opgenomen. Gaat ook op voor 'Like A Hurricane', dat op Stars n'Bars staat. 'Going Down Again' is een kippenvel nummer dat dromerig en nostalgisch klinkt. Ook de intro van 'Thunder And Lightning is noemenswaardig met haar snerpende Neil Young solo. Let op de subtiele gitaarsolo in combinatie met synthesizers in het midden van 'That Day'.

Stijn_Slayer
Stijn_Slayer schreef:
Verder zijn ook Ben Keith en David Briggs van de partij.


Correctie: geen Ben Keith.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:57 uur

geplaatst: vandaag om 10:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.