SubtractiveLAD - Giving Up the Ghost (2005)

Canada
Electronic
Label: n5MD

1. Freckle (8:38)
  2. Remain Removed (8:00)
  3. Nothing Is Enough (6:13)
  4. Nidus (5:05)
  5. Martyr Relief Unit (6:05)
  6. My Quadrant (3:29)
  7. Neostasis (5:20)
  8. Fixing a Shadow (7:17)
  9. The Natural Whirled (7:52)
  10. Giving Up the Ghost (7:04)
  11. Homage (5:59)
avatar van Onderhond
n5MD en chille IDM op z'n bijna best. Heerlijk op een kille en gure zondagnamiddag. Kippevel, en 4.5*

avatar van Onderhond
En een album dat meerdere draaibeurten ook makkelijk overleeft. Echt muziek die n5MD typeert. Emotional electronic music. IDM verweven met ambient. Zachtjes voortpruttelend, schrikt je nergens op, wiegt je heerlijk in slaap. Weinig uitschieters, maar geen slechte track te bekennen. Een album dat werkt als geheel. Eentje die je opzet en ook steeds helemaal afluistert.

Prachtige muziek, prachtig album. Die 4.5* zijn zeker verdiend. Laat alleen je vernieuwingsdrang even thuis

Yak
Té toevallig! Ik heb dit album nu ook net op staan! (Bewijs)

En en en, bevalt ie ?

(The Natural Whirled vind ik trouwens wel een echte uitschieter)

Onderhond schreef:
En en en, bevalt ie ?

Absoluut, al blijf ik (voorlopig) nog een halfje onder jouw score. Erg mooie muziek, maar soms dralen de tracks iets te lang door. Zo'n nummer als Freckle bijvoorbeeld is prachtig, maar houdt mijn interesse geen acht en een halve minuut vast. Maar er zit genoeg variatie in het album als geheel om toch boeiend te blijven. Vooral de melodieën zijn vaak ongelooflijk mooi (Nothing Is Enough, Neostasis, Freckle, het beat-loze My Quadrant, Natural Whirled). Dat laatste nummer is volgens mij ook mijn favoriet van deze plaat, en dan nog eens extra door die plotselinge explosie op 5'26".. de track lijkt afgelopen, dan een omgekeerde piano-reverb en dan plotseling WHAM!! die beukende beats eronder. Groots!

4,0* voor deze plaat.

avatar van Onderhond
en dan nog een extra door die plotselinge explosie op 5'26".. de track lijkt afgelopen, dan een omgekeerde piano-reverb en dan plotseling WHAM!! die beukende beats eronder. Groots!

Heb je het nu over Homage ? Ik kan daar geen beat in terugvinden, laat staan rond 5'26''

Maar fijn dat je het kan waarderen

Onderhond schreef:

Nee, over Natural Whirled.

Dan zeg ik niks

Behalve dat je natuurlijk wel helemaal gelijk hebt

avatar van schizodeclown
Af en toe een beetje eentonig, maar wel heel sfeervol.
Als ik in mijn kamer luister heeft het minder effect dan dat ik buiten loop heb ik gemerkt, dan komt het de muziek echt ten goede.
Ik las trouwens ergens dat hij zelf zijn muziek-software en apparatuur maakt
Daar kan ik alleen maar van dromen, hij boekt er in ieder geval uistekende resultaten mee.
Af en toe vind ik de sfeer ook wel een beetje donker, maar niet eng, maar juist relaxed donker