American Head Charge - Shoot (2013)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Writhe (4:53)
  2. Set Yourself on Fire (5:19)
  3. Sugars of Someday (3:50)
  4. Sand (5:41)
  5. Rock 'N' Roll Nigger (4:11)
avatar van james_cameron
Eindelijk weer een teken van leven van deze band. Laatste wapenfeit was een weinig opzienbarende(gedeeltelijk) live EP uit 2007, Can't Stop The Machine. Het laatste feitelijke album, The Feeding, stamt uit 2005. Ook die plaat was niet bijzonder. Jammer, want het debuut, The War Of Art uit 2001, is te gek. Maar goed, Shoot dus. Vier nieuwe songs en een cover. Het geluid doet hier en daar wel wat denken aan Faith No More, maar dan wat steviger. Writhe is een uitstekende opener, maar de overige songs zijn niet meer dan redelijk. Het is me allemaal net iets te log en eenvormig. Geen verkeerde EP, maar de band kan en moet beter.