Rene Froger - Midnight Man (1990)

Label: Dino

1. Just Say Hello! (3:57)
  2. I Don't Wanna Live Without Your Love (4:00)
  3. Nobody Else (4:29)
  4. Looks Like I'm Losing You (5:49)
  5. Old Motown Music [Radio, Radio] (3:59)
  6. The Love of the Year (3:34)
  7. Am I Dreaming (3:44)
  8. If You Leave Me Now (4:20)
  9. How Will I Survive (5:00)
  10. I Almost Believed You (4:17)
  11. I'm a Fool to Want You (2:56)
  12. All I Have Is My Music (4:37)
Dit is het album wat Froger tot mijn favorite zanger maakte, een aanrader voor een ieder die goede easy listening jkan waarderen top!

avatar van kaztor
Vind dit allesbehalve 'easy listening'...

avatar van nlkink
Rare hoesfoto. Hoort dat gezicht zo oranje of is er een tijd geweest dat men minder kritisch was?

avatar van Poles Apart
Of: Froger, the Spray Tan Years? Laten we het erop houden dat een beetje Midnight Man natuurlijk wel moeite zal doen om een goed kaarsje aan te steken.

avatar van Boermetkiespijn
Rene verkleed als oompa loompa of de verloren zoon van Trump.
Dit album vind ik op zich niet zo héél slecht, maar de misselijkmakend slechte cover van "If You Leave Me Now" doet me toch besluiten laag te stemmen.

avatar van Dibbel
Froger is de meest geziene gast in de bakken van de kringloopwinkels, soms zelfs met een hele rij.
Maar ik kan jullie geruststellen, op het echte hoesje ziet hij er niet zo oranje uit. Wel als het broertje van Gerard Joling, die trouwens ook een stuk oranjerder is geworden in de loop van de jaren.

Maar Just Say Hello blijf ik toch een guilty pleasure vinden. Froger is een soort van volkscrooner.
De verleiding is groot om de CD weer te gaan draaien ook.

avatar van jailhouserocker1

Dat betekent dat hij een hoop geld verdiend heeft in zijn leven met de verkoop van albums

avatar van Dibbel
Ach zo slecht is het allemaal niet.
De zoon van Bolle Jan een kroegeigenaar uit de Jordaan zong al in het cafe van zijn vader.
3 hits hierop: Just Say Hello (een Motownpastiche), Nobody Else en The Love Of The Year.
Verder een aantal nummers van usual suspects als Diana Warren (al dan niet met Albert Hammond) en Michael Bolton. Ook een aantal nummers van zijn manager John van Katwijk samen met Marcel Schimscheimer.
Bij If You Leave Me Now valt het nu pas op hoe Peter Cetera dit een stuk hoger zong, maar blijf er toch maar gewoon vanaf eigenlijk.
En nog een nummer van Frank Sinatra, waar Candy Dulfer nog op meetoetert.

Croonermuzak voor huisvrouwen, maar best om aan te horen.