Rush - Different Stages (1998)

Alternatieve titel: Live

Canada
Label: Atlantic

1. Dreamline (5:34)
  2. Limelight (4:32)
  3. Driven (5:17)
  4. Bravado (6:23)
  5. Animate (6:29)
  6. Show Don't Tell (5:29)
  7. The Trees (5:29)
  8. Nobody's Hero (5:01)
  9. Closer to the Heart (5:13)
  10. 2112 - I. Overture (4:33)
  11. 2112 - II. The Temples of Syrinx (2:20)
  12. 2112 - III. Discovery (4:17)
  13. 2112 - IV. Presentation (3:40)
  14. 2112 - V. Oracle: The Dream (1:49)
  15. 2112 - VI. Soliloquy (2:08)
  16. 2112 - VII. Grand Finale (2:36)
  17. Test for Echo (6:16)
  18. The Analog Kid (5:15)
  19. Freewill (5:36)
  20. Roll the Bones (5:58)
  21. Stick It Out (4:43)
  22. Resist (4:28)
  23. Leave That Thing Alone (4:46)
  24. The Rhythm Method (8:20)
  25. Natural Science (8:06)
  26. Force Ten * (4:47)
  27. The Sprit of Radio (5:00)
  28. Tom Sawyer (5:19)
  29. YYZ (5:25)
  30. Bastille Day (5:08)
  31. By-tor & the Snow Dog (4:59)
  32. Xanadu (12:33)
  33. Farewell to Kings (5:54)
  34. Something for Nothing (4:01)
  35. Cygnus X-1 (10:24)
  36. Anthem (4:47)
  37. Working Man (4:01)
  38. Fly by Night (2:04)
  39. In the Mood (3:35)
  40. Cinderella Man (5:10)
De beste live cd van Rush uit hun lange carriere (alweer 30 jaar ) Jammer dat er van deze nooit een DVD uitvoering is verschenen . Vooral die extra cd van het concert uit de 70 jaren op genomen in UK is werkelijk prachtig
En natuurlijk het nummer 2112 Als je goed luistert
Heerlijk , dit is pas muziek wat zeg ik dit is Kunst
met de grote K van Klasse
Iedereen aanschaffen dit album
4,5 *

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
ik ben geen fan van live-cd's, maar dit is wel het beste wat mijn favoriete bandje in die categorie uitgebracht heeft ja...

avatar van Flipper
Heel mooi live overzicht van deze geweldige band. Enig nadeel vind ik toch dat van het concert in Chicago, het geluid van het publiek to prominent aanwezig is. Het begint na een paar nummers duidelijk te storen. Dit manko heeft 'Rio' ook al. De oudere opname van het concert in London, is veel beter!!

avatar van Bush Beast
Ik ben in het bezit van de bootleg Great Woods & Summer Skies van Rush uit 1997. De setlijst is bijna identiek aan Different Stages en de geluidskwaliteit is zoveel beter ...

hardrock schreef:
En natuurlijk het nummer 2112. Als je goed luistert bij het begin van dit nummer (intro) hoor je een toeschouwer helemaal uit zijn dak gaan

Ben jij dat Hardrock

Nee jammer genoeg was ik er niet bij
Maar ze schijnen dit jaar wederom te komen dan zal ik wel uit mijn dak gaan

avatar van Cygnus
hardrock schreef:
Nee jammer genoeg was ik er niet bij
Maar ze schijnen dit jaar wederom te komen dan zal ik wel uit mijn dak gaan

16 en 17 oktober in Ahoy, volgens betrouwbare bron...

Cygnus schreef:

16 en 17 oktober in Ahoy, volgens betrouwbare bron...

Datum is definitief bevestigd. Zie ook http://www.progwereld.org/

"Op dinsdag 16 en woensdag 17 oktober 2007 is Ahoy Rotterdam het toneel voor een indrukwekkende show van het Canadese prog-rock trio Rush. Beide shows zijn onderdeel van de Snakes & Arrows World Tour, die op 13 juni van start gaat in Atlanta. De tour vindt plaats ter promotie van het nieuwe album Snakes & Arrows, die in Nederland vanaf 27 april in de schappen ligt. De voorverkoop voor beide concerten van Rush begint zaterdag 31 maart."

avatar van notsub
De DVD's even buiten beschouwing gelaten vind ik dit de beste live opnamen van Rush. Vooral CD3 steelt de show met genadeloze uitvoeringen van o.a. Something For Nothing en Anthem. Zo fel heb ik Rush zelden gehoord. Op de eerste twee CD's is het geluid niet helemaal optimaal (vooral de gitaar klinkt te nadrukkelijk een beetje "crusty"), maar de tracklisting is perfect. Geen keyboardgeorienteerde nummers op deze CD's (die zijn al op A Show Of Hands verzameld), maar Rush-klassiekers als 2112, Natural Science en YYZ. Samengevat is dit een hele goede verzameling heerlijke muziek.

avatar van ricardo
Dit lijkt me wel een erg complete live plaat van Rush.Meer dan 3 uur topnummers van Rush,ik ben hem alleen nog nooit ergens tegengekomen in een cd winkel.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Op diverse internetwinkels zul je hem wel vinden: ik heb de proef op de som genomen, maar hij blijft prijzig: zo rond de dertig euro. Het is tevens een heerlijke live-cd.

Ricardo, blind kopen als je dit album tegenkomt. Ter info: disc 3 (hier de nummers 30 tot en met 40 zijn afkomstig van een live-optreden in de Hammersmith Odeon, London in 1978), dus de zoektocht waard, geloof me!

avatar van ricardo
Een optreden uit 1978 de nummers 30 tot en met 40,dat is net wat voor mij ja ,bedankt voor de info Sir.Ik zal eens wat meer moeite doen om deze live plaat in mijn bezit te krijgen.Alle reacties bij dit album zijn ook zo dermate goed,en het lijkt wel of de meesten dit het beste Rush livealbum vinden.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
En op 15 april 2008 komt Snakes & Arrows Live uit! Opgenomen in de Ahoy in Rotterdam in oktober 2007. Ik heb geprobeerd Snakes & Arrows Live toe te voegen, maar ik krijg de albumfoto er niet op. Wie heeft meer succes?

Empyrium
Beste live album van Rush, erg compleet en een waanzinnig mooie sound. Een souvenier van deze legendarische band.

Zit momenteel in een Rush-kick, wat een prima band blijft dit toch.

avatar van ricardo
Deze plaat zou ik ook nog wel eens willen hebben, maar heb hem nog nooit in een cd winkel zien liggen, en bij online winkels als bol.com koop ik niets, omdat ik daar al eens problemen mee heb gehad. Deze live plaat bevat wel 3 of 4 cd's zeker, aan de lange speeltijd te zien.

avatar van ricardo
Wat een tracklist zit er bij dit album, Cygnus X-1, Xanadu, YYZ, Tom Sawyer, 2112, The Spirit Of Radio, Farewell To Kings, Animate, Closer To The Heart, Cinderella Man en Freewill, kortom alle klassiekers tot 1998 staan erop, maar snel even checken dit album.

Empyrium
te bestellen bij cosmox.

avatar van BenZet
Empyrium schreef:
te bestellen bij cosmox.

Daar is tie wel heel duur. Ga eerst maar eens downloaden, als ik hem goed vind kijk ik wel op ebay. heb hem daar al voor rond de twaalf euro gezien.

Prachtige live registratie van een geweldige band. Een mijlpaal in hun carriere, helaas voor Peart in een inktzwarte periode van zijn leven.

Probeer CD wow eens voor een wat vriendelijkere prijs.

avatar van ricardo
Deze heb ik nog nooit in een cd winkel zien liggen en ben hem nog nooit tegengekomen. Het is dat ik om principiele redenen niets meer bestel bij online winkels, want anders had ik deze natuurlijk al lang en breed in huis gehad te liggen.

avatar van BenZet
ricardo schreef:

En wat is die principiele reden dan?

avatar van sander.h
ricardo schreef:

Zou ik ook eens moeten overwegen... scheelt zo'n 500 euro per jaar

avatar van Stalin
Wat is Disc 3 toch een heerlijk schijfje, met name Xanadu

Volgens mij liggen er nog wel meer van zulke parels in de kluizen van de mannen van Rush, dus hopelijk krijgt dit ooit een vervolg in de vorm van een compleet concert uit de periode eind jaren 70/begin jaren 80

avatar van vielip
Op ASOH na de beste live cd van Rush voor mij. De gevarieerde setlist van de eerste 2 cd's is prima! Nummers als The analog kid, Stick it of Show don't tell hoor je niet elke Rush tour voorbij komen dus dat is prettig! Cd3 is uit een heel andere periode (een voor mij mindere) en klinkt dus ook compleet anders.

avatar van sander.h
Bij mij heeft A Show Of Hands om de welbekende nostalgische redenen ook een streepje voor - het was de plaat die mij tot Rush bekeerde.

Neemt niet weg dat de tracklist van dit album alles biedt dat het hartje van de Rush-fan begeert, daarnaast klinkt het geheel als een klok (en dan met name de basgitaar van Geddy).

Wat het album ook klaarspeelt is duidelijk maken Roll the Bones (Dreamline, Bravado, Roll the Bones) en Test for Echo (Test for Echo, Driven) toch ook enkele knallers bevatten, ondanks dat deze albums toch tot de mindere Rush-platen worden gerekend.
Alleen Resist blijft voor mij het ultieme skip-nummer.

Voor de rest niets dan lof voor dit uitstekende live-album. 4*

avatar van iggy
Ik ga deze in lekker in drieen hakken zoals het eigenlijk hoort. En ik begin bij hammersmith. Een heerlijk vettig geluid dat hammers concert. We horen g.lee ook nog eens een octaafje hoger kwaken cq kikkeren dan hij vandaag de dag doet. Maar wat een sound er lijkt weinig aan gesleuteld. Volgens mij moet ik mijn arcam bak( op het moment draait die uiteraard) maar eens goed gaan cleanen. Na het draaien van dit schijfje ha. Dit klinkt zo smerig dat zelfs mijn schuurtje er spic and span uitziet cq aanvoelt. Die rickenbecker bass van geddy zaagt/boort erop los als een uit de hand lopende black & d(b)ecker bass eeeeh boor ha. Het guitaarwek van alex doet me denken aan alsof ik al 3 dagen naar het toilet ben geweest en op een of andere manier vergeten ben om door te spoelen. Gedver man dat klinkt smerig maar zo klinkt rush nu eenmaal op deze cd met enige fantasie uiteraard of????. Luister maar eens naar de tor en de sneeuwhond ha. En dan hebben we het nog niet eens gehad over the greatest drummer ever. Hoe moet ik die nu gaan beschrijven naar mijn gevoel. Tja .... een combinatie van een specht die er op lost hamert tevens met een gevoel alsof hij voor het eerst de gspot raakt van sade of kate bush. Of voor de jongere generatie voor het eerst de gspot raakt van katrie bowden. Daar moest ik wel effe voor internetten he he. Ik raad maar wat hoor! Naa dit klopt niet!!! Ik ga het opnieuw proberen. de hardheid van matteratzzi maar tevens de techniek van lionel messi snappen we het? Ach buzz offfff Deze drummer is van een andere wereld zelfs de grootste k?t band zou nog great klinken met NEIL PEART in hun gelederen. Ik kwijl van deze muzikant KWIJLLLLEN. Maar goed ik wijk af. Nu moet ik toegeven dat ik de set list niet helemaal goed vind. Vlieg bij de nacht en ik heb er zin in niet mijn idee van de beste rush. Maar de manier waarop hier gespeelt wordt daar ga ik anno 2011 nog ram over mijn nek van. Als je kunt spreken van een band die er zin in had dan was het die avond wel. Net als ik trouwens. Dit klinkt zo live als een ruige zee waar iedere visser zijn s.o.s seintje had uitgezonden. Maar met neil aan boord komt alles goed geen zorgen.
Ik ga maar eens mijn wc doorspoelen. 4.5 pingel voor deze

avatar van Metal-D78
Zo Iggy.....volgens mij ben jij wel onder de indruk van deze 3 live-schijven van Rush en in het bijzonder van de drummer.

Ik ook.

avatar van uffing
Ik ook.

Wie niet?

avatar van iggy
Tja metal je hebt feiten en feiten En toen kwam neil. En daarna kwam uffing ha

avatar van uffing
Ha, Mooi! Ben wel benieuwd wat je van de overige twee cd's vindt.

Ik wacht met spanning af.