Legion of the Damned - Malevolent Rapture (2006)

Label: Massacre

1. Legion of the Damned (3:12)
  2. Death's Head March (3:47)
  3. Werewolf Corpse (3:57)
  4. Into the Eye of the Storm (4:31)
  5. Malevolent Rapture (4:06)
  6. Demonfist (4:29)
  7. Taste of the Whip (3:39)
  8. Bleed for Me (3:58)
  9. Scourging the Crowned King (3:40)
  10. Killing for Recreation (3:51)
Begint erg lekker, na een paar nummers zakt het wat in en gaat het een beetje als een kopie van Slayer en Death door elkaarheen klinken. Vervolgens komt het wel sterk terug. Het intro is daarentegen geen speld tussen te krijgen. 4.5*

avatar van exodus
Wat betreft Occult was ik altijd bijzonder sceptisch en kritisch vanwege de matige geluidskwaliteiten, de vooral op de eerste cd destijds nogal punk-achtig overkomende drums en later niet altijd bijster boeiende blijf nou hangen nummers. Nu hoor ik deze eerste van Legion of the Damned, en ik word zowat uit mijn stoel geblazen: wat een een orkaan van alles verwoestend Thrash-Death geweld. Ongelooflijk wat een gedreven agressie! Wat een energie; één vette orgie van liquidaties! Geluid is vet en agressief tegelijk. Net als zeker de later Occult roept het nog steeds wel assocaties op met oude Slayer, Kreator's - Pleasure to Kill, zelfs wat oude Sepultura-gevoel (ritmes/ideeën) en vooral het Duitse Protector! (qua sfeer/sound/agressie) Maar de heren uit Venlo/Geldrop etc. hebben vooral in de enorme alles verwoestende energie na al die jaren een eigen draai gevonden. De hoes is ook hondsbrutaal...goed zo. Ga door zou ik zeggen. En blijf aan herkenbaarheid v/d songs werken. Dan lust ik er wel meer van. Met de angstaanjagende energieke woede zit het wel snor, en met de drums lijkt het eindelijk wat mij betreft nu ook VET in orde!

avatar van james_cameron
Qua zang erg eenzijdig en tekstueel vrij lachwekkend, maar de muziek maakt veel goed. Goed geproduceerde, vette en strakke thrash in het straatje van Slayer. De songs zijn niet sterk genoeg om een heel album te boeien en alles lijkt erg op elkaar, maar wat een energie en power. Ik ga zeker de volgende albums eens checken.

avatar van wizard
Grotendeels eens met wat James_Cameron ruim een jaar geleden hierboven schreef, behlave dat ik de volgende albums van Legion of the Damned niet ga checken.
Harde en strakke thrash dus, helaas met te weinig variatie om de hele speelduur te blijven boeien. De eerste nummers hebben dan ook de meeste indruk gemaakt.
Ik denk dat ik dit album nog wel eens op ga zetten op momenten waarop ik een energieboost nodig heb.

3.5*

avatar van MetalMike
Nog altijd een fantastische cd! Ik heb hem de laatste maanden weer vaak aangehad, wat een geweldige manier om af te reageren (sorry buren)...
Het geluid is super, vol en niet schel. Nummertjes grooven als de tieten van Lisa Lips in volle actie, geweldige riffs. Ik mis de solo's voor geen meter, zang vergt enige gewenning en een paar nummers springen er ook echt uit voor mij, zoals "Bleed For Me", "Death's Head March", het fantastische "Into The Eye Of The Storm," "Demonfist"... maar eigenlijk staat er geen zwakke broeder op. Top plaat!