Ellen Allien & Apparat - Orchestra of Bubbles (2006)

Duitsland

3. Retina (4:47)
  4. Rotary (4:24)
  5. Jet (6:34)
  6. Sleepless (3:36)
  7. Floating Points (5:14)
  8. Under (4:54)
  9. Edison (3:48)
  10. Leave Me Alone (3:17)
  11. Do Not Break (5:13)
  12. Metric (3:53)
  13. Bubbles (4:58)
prachtig album!

Ellen Allien is weer helemaal terug na het tegenvallende thrills. Deze keer zijn het allemaal luisterplaten en de inbreng van Apparat is duidelijk te horen. Puike samenwerking dus

4/5

Het is inderdaad beter dan Thrills. Melodieuzer vooral. Maar heel erg pakken doet het me ook nog niet...

Electro_
Is het meer in de richting van Stadtkind?

Dat ook niet echt, vond ik. Al wordt er wel weer wat meer gezongen. Ik zal hem straks nog 's draaien.

De eerste luisterbeurten wisten me ook niet onmiddellijk te boeien, maar net zoals 'Silent Shouts' moet je deze plaat wat tijd geven

Ik geniet ook meer van deze plaat wanneer ik er aandachtig naar luister dan dat ik hem gewoon op de achtergrond laat spelen. De plaat begint sterk en eindig sterk, enkel in het midden verliest hij af en toe mijn interesse. De sterkste nummers vind ik 'Leave me alone', 'metric' en 'bubbles'.

avatar van brooklyn
Niet spannend en uitdagend genoeg en weinig toevoegend aan de huidige electro/electronica

2 sterren

Electro_
Had deze op 4* gezet maar vind dat eigenlijk toch wel wat te hoog. Is inderdaad niet erg spannend, mag het eigenlijk best saai noemen. Zal hem nog weleens gaan luisteren als het volgens Elfish een groeiplaat is, maar voor nu staat 'ie voor mij op 3*

Electro_
Staat nu op de 3voor12 Luisterpaal.

Het is inderdaad een groeiplaat: Stem gaat nu naar 4* weer

De laatste weken best veel gedraaid, dit plaatje, meestal gevolgd door de nieuwe Uusitalo die wat dieper en vernuftiger is. Hij is wat minder uitgesproken dan haar eigen werk, maar op den duur wel net zo mooi. Ik doe er een halfje bij.

En weer een halfje d'r bovenop. Techno voor lichaam en geest, las ik ergens. Kon ik me goed in vinden.

Electro_
Nou Elfish: Het is een groeiplaat hoor. Momenteel ben ik er verslaafd aan, geweldig album!
Eigenlijk vind ik er geen één minder nummer bij zitten.

Ik vind alleen dat korte trage nummer (Edison?) op 2/3e van het album wat minder...

Electro_
Er is geen kort nummer (kortste is Leave Me Alone, 3.17 min.) maar je zult Edison wel bedoelen ja, is het rustigste nummer op het album. (En ook wat mij van de 5* afhoud ja )

Je hebt gelijk, het is niet echt kort, maar wel traag. Het breekt het album een beetje in tweeën, misschien zou je het op vinyl moeten horen.

Het nummer daarna vind ik ook iets minder, ik vind sowieso die mannelijke zang niet echt sterk, heb het liever instrumentaal.

hpvmars
De uiteindelijke versie van dit album bevat 13 tracks zoals blijkt uit de site van de artiest:
The full version of Orchestra Of Bubbles will include 2 bonus tracks. "Sleepless" is a slightly industrial short story about being on the road. "Rotary" sounds a bit like 2006 detroit-electro mashup.

Hmm... zal die er dan ook 's bijzoeken. Vond het nu al wel een mooi afgerond geheel.

Electro_
Ik heb ze al Ze passen er ook wel mooi bij, Sleepless klinkt nog het meest vrolijk van het album nu eigenlijk (met zang van Ellen!)

avatar van KampF
3,5 * for start.

Allright, met 'rotary' en 'sleepless' erbij kreeg ik meteen weer zin in dit album! Ze liggen inderdaad mooi in de lijn van het album, maar gelukkig klinken ze ook wel apart genoeg.

'Rotary' trapt af met een eerder klassieke synth terwijl ellen allien toch wel bekend staat voor haar origineel en vernieuwend geluid. Even later vallen de stevige beats erin en blijkt dat 'rotary' allesbehalve teleurstelt. Meeslepende melodie, sterke compositie, strak geluid en het verveelt geen seconde.

Ook 'Sleepless' weet me volledig te boeien. Ellen Allien weet haar stem perfect te gebruiken en ergens lijkt 'sleepless' op een vage remix van een rocknummer.

4/5 => 4.5/5

Electro_
Mijn mening is blijkbaar compleet veranderd. Het is zelfs zo gegroeid dat ik het momenteel wel in m'n Top-10 vind horen. Dus hij staat erin! 5* vind ik nog wat teveel omdat ik de al eerder genoemde nummers Edison en Leave Me Alone wat minder vind.

avatar van musicfriek
Dacht met dit album een leuke cd in huis gehaald te hebben, in het begin klinkt het veelbelovend, maar des te vaker ik dit hoor, des te vervelender wordt het juist. Heeft voor mij dus geen lange houdbaarheidsdatum. 2*

Electro_
In het begin moest ik er niet zoveel van afweten. Toch bleef ik het proberen, langzaamaan raakte ik eraan gewend en al snel was ik verslaafd.

Nu klinkt dit als een puber die z'n eerste sigaret probeert, maar ik heb het over Orchestra of Bubbles, één van de beste albums van 2006. Ellen Allien kende ik al, Apparat kende ik al, en ik vond ze solo beiden wel leuk (Ellen Allien wat meer dan Apparat). Met dit album hebben ze mij volledig verrast.

Orchestra of Bubbles begint met het makkelijk in het gehoor liggende Turbo Dreams. Blijft ongetwijfeld
één van m'n favoriete nummers van dit album. Doordat er maar weinig zang in de nummers zit is het misschien in het begin moeilijk om hier gewend aan te raken, maar eenmaal gewend is het ook moeilijk om het album te laten liggen. Momenteel draai ik hem al iets minder, omdat ik bang ben voor een overkill. Dat mag bij dit speciale album natuurlijk niet gebeuren .

Erg jammer is het feit dat de meeste mensen de promo-versie van dit album hebben, waardoor ze het beste nummer van dit album missen: Rotary. Zoals al eerder genoemd vind ik Leave Me Alone wat minder (vooral vanwege de mannenzang). Dat is ook het enige wat mij van de 5* af houd, want wat is dit een geweldige CD!

ik blijf het fenomeen van groeiplaten toch wel vreemd vinden. Als je kijkt naar dit album of de abums van the knife of radiohead...

Het zijn zonder twijfel de beste albums en het is geen makkelijke zaak om te weten of het een groeiplaat is. Iemand een mening hierover?

Vetvetvetvet! En ik ga Ellen Allien zaterdag zien in Club 11! Can't wait.

Komt ze daar? Damn, ik heb al een ander feestje dat ik niet kan afzeggen.

Was toch niet nodig geweest. Ze had haar vliegtuig gemist en daarom was ze haar optreden gecancelled!

Damn, dat is balen zeg!

avatar van musicfriek
Het nummer Turbo Dreams is een van mijn favoriete songs over 2006. Echt fantastisch!!

Het clipje van Way Out is ook leuk.

Electro_
Het zou leuk zijn om dít soort video's eens op TMF / MTV etc. te zien in plaats van al die andere rotzooi. Leuke video!