Army of the Pharaohs - In Death Reborn (2014)

Label: Enemy Soil

1. Curse of the Pharaohs (4:03)
  2. Midnight Burial (4:21)
  3. Broken Safeties (4:06)

met Lawrence Arnell

4. God Particle (3:47)
  5. Luxor Temple (4:35)
  6. Azrael (4:19)
  7. The Demon's Blade (4:29)
  8. See You in Hell (3:29)
  9. Headless Ritual (2:56)
  10. Visual Camouflage (4:20)
  11. Ninkyo Dantai (Yakuza) (3:38)
  12. Digital War (5:03)
  13. 7th Ghost (4:19)
  14. Sumerians (3:44)
avatar van MJ_DA_MAN
De exacte line-up qua rappers en producers per nummer is vooralsnog niet bekend. Jus Allah komt er, zoals ik op de artiestenpagina al zei, hoogstwaarschijnlijk niet op (want ruzie). Reef the Lost Cauze wél, ondanks dat hij vorig jaar zei niet op het album te verschijnen. Nieuwe leden zijn Blacastan, V-Zilla en volgens Amazon ook Lawrence Arnell (Journalist dan weer niet en ook Jus wordt daar niet vermeld). Producers zijn o.a. Stu Bangas, C-Lance, Leaf Dog en Panik (van Molemen).

avatar van MJ_DA_MAN
1. Curse of the Pharaohs (feat. Vinnie Paz, Apathy, Celph Titled, Esoteric & Reef the Lost Cauze)
2. Midnight Burial (feat. Reef the Lost Cauze, Crypt the Warchild, Esoteric, Des Devious & Celph Titled)
3. Broken Safeties (feat. Apathy, Lawrence Arnell, Vinnie Paz & Celph Titled)
4. God Particle (feat. Vinnie Paz, Planetary, Esoteric, Apathy & Celph Titled)
5. Luxor Temple (feat. Blacastan, Vinnie Paz, Apathy, Esoteric, Celph Titled, & Planetary)
6. Azrael (feat. Block Mccloud, Reef the Lost Cauze, Vinnie Paz & Crypt the Warchild)
7. The Demon's Blade (feat. Vinnie Paz, Celph Titled, Apathy, Blacastan, Planetary & Esoteric)
8. See You in Hell (feat. Celph Titled, Planetary, Blacastan & Vinnie Paz)
9. Headless Ritual (feat. Blacastan, Apathy, Vinnie Paz, King Syze, Zilla & Planetary)
10. Visual Camouflage (feat. Apathy, Zilla, Vinnie Paz, King Magnetic, Celph Titled & Esoteric)
11. Ninkyo Dantai (Yakuza) (feat. Vinnie Paz, Celph Titled, Blacastan, Apathy, Esoteric & Planetary)
12. Digital War (feat. Celph Titled, Planetary, Blacastan, Esoteric, Apathy, Crypt the Warchild & Vinnie Paz)
13. 7th Ghost (feat. Reef the Lost Cauze, Doap Nixon, Blacastan, Demoz & Vinnie Paz)
14. Sumerians (feat. Vinnie Paz, Blacastan, Apathy, Celph Titled & Esoteric)
Geen Jus Allah, dus. Wel erg veel Celph en Eso .

avatar van Rhythm & Poetry
Qua line-up van artiesten in ieder geval een hele goede zet. Van de producers die worden genoemd word ik echter nog niet vrolijk. Beter gewoon volledig geproduceerd door Mr. Green.

avatar van He$$el_01
11x Celph, 9x Eso en 9x Apathy. Dat is een mooi vooruitzicht inderdaad. King Syze en King Mag hadden er wat mij betreft wat vaker bij mogen staan, maar wellicht hebben die zich meer gefocust op hun solo albums of het tweede AotP album. Een andere mogelijkheid is dat het niveau gewoon erg hoog is en dat er redelijk wat verses gewoon geschrapt zijn, maar laten we de verwachtingen niet al te hoog maken.

Qua producers eens met R&P, hoewel ik eerlijk moet bekennen dat Leaf Dog me niet zo heel veel zegt. C-Lance heeft het wel in zich om een banger met een typische AotP sound te maken, maar om eentonigheid te voorkomen hoop ik dat zijn beats het album niet zullen overheersen. Stu Bangaz ben ik de laatste tijd niet erg van onder de indruk.

Het lijkt er trouwens op dat ze de oorspronkelijke groep de toon willen laten zetten op dit album. Wellicht zal het tweede album dit jaar vooral verses van 'nieuwe' leden bevatten.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik denk dat er wel een productie van Mr. Green opkomt. Leaf Dog verzorgde vorig jaar trouwens nog de twee beste beats op The Keynote Speaker van U-God. DC the Midi Alien produceert waarschijnlijk ook een of meerdere tracks. Vanderslice ook. C-Lance drie tracks.

avatar van Silky & Smooth
He$$el_01 schreef:
11x Celph, 9x Eso en 9x Apathy.

+ 13x Vinnie Paz

avatar van MJ_DA_MAN
God Particle is via iTunes te beluisteren (edit: deels dus).

avatar van Harderwiek
Ja deels, alleen het eerste gedeelte (1:30 minuten) van de track waar Vinnie Paz, Planetary en Esoteric op te horen zijn. Klinkt erg goed, rappers klinken hongerig en beat is erg goed te noemen, als je het vergelijkt met wat er afgelopen tijd uit dit kamp gekomen is.

Planetary gaat hard.

avatar van niels94
Gaat überhaupt hard! Als dat een voorbode is kan dit nog heel vermakelijk worden Goed nieuws trouwens dat Jus Allah er niet op komt.

avatar van Delars
Clip van God Particle toegevoegd. Dope!

nedbed
Die is zeker dope! Ik krijg nu wel erg veel zin in dit album.

avatar van MJ_DA_MAN
1. Curse of the Pharaohs featuring Vinnie Paz, Apathy, Celph Titled, Esoteric & Reef the Lost Cauze (produced by Blastah Beatz)
2. Midnight Burial featuring Reef the Lost Cauze, Crypt the Warchild, Esoteric, Des Devious & Celph Titled (produced by C-Lance)
3. Broken Safeties featuring Apathy, Lawrence Arnell, Vinnie Paz & Celph Titled (produced by Vanderslice)
4. God Particle featuring Vinnie Paz, Planetary, Esoteric, Apathy & Celph Titled (produced by Stu Bangas)
5. Luxor Temple featuring Blacastan, Vinnie Paz, Apathy, Esoteric, Celph Titled & Planetary (produced by Paul Nice)
6. Azrael featuring Block McCloud, Reef the Lost Cauze, Vinnie Paz & Crypt the Warchild (produced by Frank Grimes)
7. The Demon's Blade featuring Vinnie Paz, Celph Titled, Apathy, Blacastan, Planetary & Esoteric (produced by Leaf Dog)
8. See You In Hell featuring Celph Titled, Planetary, Blacastan & Vinnie Paz (produced by C-Lance)
9. Headless Ritual featuring Blacastan, Apathy, Vinnie Paz, King Syze, Zilla & Planetary (produced by Apathy)
10. Visual Camouflage featuring Apathy, Zilla, Vinnie Paz, King Magnetic, Celph Titled, Esoteric (produced by Juan Muteniac)
11. Ninkyo Dantai (Yakuza) featuring Vinnie Paz, Celph Titled, Blacastan, Apathy, Esoteric & Planetary (produced by Panik)
12. Digital War featuring Celph Titled, Planetary, Blacastan, Esoteric, Apathy, Crypt the Warchild & Vinnie Paz (produced by Lecs Beats)
13. 7th Ghost featuring Reef the Lost Cauze, Doap Nixon, Blacastan, Demoz & Vinnie Paz (produced by Grim Reaperz)
14. Sumerians featuring Vinnie Paz, Blacastan, Apathy, Celph Titled & Esoteric (produced by Frank Grimes)

avatar van Rhythm & Poetry

God Particle is zo saai (qua beat), daardoor verslapt mijn aandacht na de sterke verse van Vinnie Paz al.

avatar van MJ_DA_MAN
De beat is best aardig maar uiteraard niets speciaals, maar ik ben wel blij dat dit Stu Banga's bijdrage is i.p.v. zo'n typische slappe, eentonige al-mijn-producties-klinken-hetzelfde-beat die hij de laatste jaren vrijwel alleen heeft gedropt. Raps zijn hard en Esoteric doet het.

avatar van He$$el_01
Beat is gewoon relaxt. Niet speciaal, maar dat hoeft ook niet met zulke verses.

avatar van Harderwiek
Celph zijn verse is weer genieten natuurlijk

Kijk momenteel wel het meest uit na Ninkyo Dantai, Panik blijft in mijn ogen erg goede producer en alle toprappers van AotP staan erop.

avatar van Silky & Smooth
De beat begon verrassend lekker, maar blijkt na erg vervelend te zijn. En het na-elkaar-een-versje-opzeggen wordt ook saai. Op deze manier maak je geen bangers. Ik mis het hongerige, rappers die staan te popelen om met hun verse het nummer aan stukken te scheuren en de vloer aan te vegen met de verse ervoor. Daarbij kan ik de factor die deze rappers tot een supergroep maakt ook niet meer ontdekken (ook bij Demigodz, JMT van de laatste jaren etc.). Je bent een groep, straal dat dan ook uit! Maak er een groepsproject van!

avatar van Rhythm & Poetry
De rappers lijken prima in vorm te zijn, maar wat de fok is op met die bass. Dat is best wel onplezierig.

avatar van Harderwiek
Best wel? Gewoon een irritante k*t beat.

avatar van He$$el_01
Belachelijk vette track. Die bass in heerlijk.

avatar van Elohim
Goh, dat iedereen zo positief is hier. Ergens had ik het ook wel moeten verwachten. xD

God Particle is sneu... Curse of the Pharaohs... Dat ze een beat met zo'n sample kiezen snap ik, er zijn genoeg voorbeelden van vergelijkbare beats met zo'n soort sample (denk aan het heerlijke FFH van RJD2 dat op de voicesample steunt op een dergelijke gitaar), maar die bassline... Dan stuur je die beat toch terug en zeg je: verander die bassline, en we spitten erover.

Als hier één dope track uit komt, ben ik tevreden. Dan hebben ze het goed gedaan. Een soort van Suicide Girls van het vorige album. Verder verwacht ik hier niets van.

avatar van niels94
Ik vind het nietszeggende refrein eigenlijk vervelender dan de bas. Die vind ik zelfs best gaaf, bovendien geeft die het nog iets eigens ook. En nee, ik ben allesbehalve een AOTP-fanboy.

EDIT: Bij nader inzien is het refrein ook niet zo vervelend. Best een harde track, beter dan God Particle.

Review van het album.

avatar van niels94
Hoe kun je ooit drie kwartier naar die review luisteren.

avatar van Harderwiek
Eerst luisterbeurt gaat beginnen, heb eerlijk gezegd niet veel vertrouwen in, maar heb toch stiekem hoop

avatar van Rhythm & Poetry
Aangezien ik vandaag toch aan het nietsen ben, speciaal voor Harderwiek: hoop is uitgestelde teleurstelling.

Rene1979
Hoewel ik dacht dat dit niets zou gaan worden ben ik best positief verrast..

Die hoes is trouwens wel erg vet.

Daarbij kan het met de cijfers die Hessel en Silky aangeven bijna niet mis gaan.

Wat meer Doap Nixon had van mij gemogen.

avatar van ThingMan
Ja eens kijken of ik deze kan beluisteren. Ben erg benieuwd naar dit project. Vond de eerdere cd's ook wel relaxt.